Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BULGARIA: Randament bun al culturilor la recoltare

Publicat: 22 octombrie 2017 - 21:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, conform informaţiilor oficiale Bulgaria a cultivat cu porumb aproape 420 mii de hectare. La 31 august a.c., campania de recoltare se afla la început, cu numai 1% din suprafaţă recoltată şi cu un randament mediu de 4,49 tone/ha.

Recoltarea cerealelor păioase s-a finalizat pe cele 1,098 milioane de hectare cultivate cu grâu şi 130 mii ha de orz. Producţia obţinută a fost de 5,76 milioane tone de grâu, cu un randament mediu de 5,24 tone/ha, în creştere cu 10,3% faţă de anul precedent. Orzul a fost recoltat de pe 130,5 mii hectare, cu o producţie totală de 620,4 mii tone şi un randament mediu de 4,75 tone/ha, cu 7,5% mai mult faţă de anul trecut.
O creştere semnificativă s-a înregistrat la mazăre, unde până în data de 31 august au fost recoltate aproape 30 mii hectare, cu o producţie de 92,7 mii tone, cu 168% mai mult decât anul trecut. Randamentul mediu fost de 3,14 tone de mazăre/ha.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie 2017)

Vizualizat: 288 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!