Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bosch şi BASF îşi extind cooperarea pentru agricultură digitală

Publicat: 12 noiembrie 2019 - 11:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• Activităţi comune de cercetare în acelaşi sediu
• Aplicare inteligentă pentru utilizarea eficientă şi prietenoasă cu mediul a erbicidelor
• Lansare pe piaţă planificată pentru 2021

Bosch şi xarvio™ Digital Farming Solutions de la BASF îşi intensifică în continuare cooperarea de succes în dezvoltarea de soluţii digitale pentru agricultură. Companiile au înfiinţat acum un centru care le permite să îşi desfăşoare activităţile comune de cercetare şi dezvoltare în aceeaşi locaţie. Începând din 2016, angajaţii celor două companii colaborează deja la proiectul de aplicare inteligentă, o tehnologie de aplicare cu precizie a erbicidelor, care reduce semnificativ cantitatea totală de erbicide utilizate. Lansarea pe piaţă a sistemului de aplicare inteligentă a erbicidelor este planificată pentru 2021. Alte activităţi comune sunt la stadiul de planificare.
„Reunirea membrilor echipei într-un centru de competenţe dedicat permite o acumulare de expertize şi creşte potenţialul de sinergii ca urmare a canalelor directe de comunicare şi coordonare în cadrul grupului de proiect”, a spus Andrew Allen, responsabil pentru Vehicule Comerciale şi Off-road la Robert Bosch GmbH.
Conceptul de aplicare inteligentă de la Bosch şi xarvio se concentrează pe aplicarea precisă a erbicidelor în câmp pentru controlul buruienilor. Bosch şi xarvio oferă un sistem inteligent care poate diferenţia o buruiană de o plantă de cultură şi aplică erbicidele într-o manieră selectivă.

Sistemul inteligent de aplicare găseşte, izolează şi aplică erbicidul pe buruieni în milisecunde

Pe măsură ce maşina de erbicidat survolează câmpul, camerele sale de bord înregistrează imagini cu vegetaţia din întreaga zonă. Un sistem inteligent de gestionare a aplicării erbicidului analizează semnalele senzorului online şi identifică prezenţa unei plante de cultură sau a unei buruieni. Apoi, sistemul controlează jeturile de pulverizare şi erbicidul este aplicat acolo unde este nevoie. Zonele fără buruieni, pe de altă parte, rămân neerbicidate. Întreaga procedură - scanare, identificare şi aplicare - durează doar câteva milisecunde şi se realizează într-o singură etapă de procesare.
Rolul companiei Bosch în proiectul de cooperare vizează dezvoltarea tehnologiei senzorului de pe cameră, procesarea imaginilor şi recunoaşterea tiparelor, unităţile de control şi conectivitatea sistemului.
„În utilizarea practică zilnică, pe câmp, maşina de erbicidat cu tehnologia de aplicare inteligentă este conectată la xarvio FIELD MANAGER, care utilizează diverşi parametri pentru a determina cu precizie ce tip de produs de protecţia plantelor trebuie aplicat la cultura respectivă şi în ce doză”, a explicat Tobias Menne, şef BASF Digital Farming. xarvio FIELD MANAGER este o soluţie digitală care îi ajută pe fermieri să ia decizii în diverse domenii ale activităţii lor agricole. Scopul este acela de a realiza un sistem de cultivare mai eficient, care să protejeze mediul înconjurător şi să asigure utilizarea optimă a fiecărei parcele. Fermierii pot vedea în orice moment starea terenului, pot obţine recomandări pentru fiecare parcelă şi pot descărca un set de hărţi care indică recomandările de aplicare pentru fiecare zonă în parte.

Loturile iniţiale de testare cu prototipuri, realizate în Europa şi în America de Sud şi de Nord au dat rezultate extrem de bune. „Unul dintre următorii paşi pe calea pregătirii sistemului pentru piaţă este optimizarea rezoluţiei maşinii de erbicidat pentru a realiza o aplicare mai precisă a erbicidului”, a spus Andrew Allen.

Despre divizia BASF pentru Soluţii Agricole
Cu o creştere demografică rapidă, lumea depinde tot mai mult de capacitatea noastră de a dezvolta şi de a menţine o agricultură durabilă şi un mediu sănătos. Colaborarea cu fermierii, profesioniştii din agricultură, experţii în gestionarea dăunătorilor etc., reprezintă modalitatea noastră de a contribui la realizarea acestui scop. Din acest motiv, investim în proiecte de cercetare şi dezvoltare puternice şi într-un portofoliu larg care include seminţe şi trăsături, protecţia chimică şi biologică a culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, combaterea dăunătorilor şi agricultura digitală. Cu echipe de experţi în laborator, pe teren, la birou şi în producţie, îmbinăm gândirea inovatoare cu cea pragmatică, din dorinţa de propune idei care funcţionează - pentru fermieri, societate şi planetă. În 2018, divizia noastră a generat vânzări de 6,2 miliarde de euro.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de socializare.

Despre xarvio ™ Soluţii digitale de agricultură
xarvio este în topul transformărilor digitale din agricultură, optimizând producţia de culturi. xarvio oferă produse digitale, bazate pe un model de platformă globală de agricultură care oferă sfaturi agronomice independente, specifice zonei de câmp, care să permită fermierilor să îşi gestioneze culturile cât mai eficient şi mai durabil. Produsele xarvio SCOUTING & FIELD MANAGER sunt folosite de fermieri din peste 100 de ţări din întreaga lume

Despre Bosch
Mobility Solutions este cel mai mare sector de afaceri al grupului Bosch. În 2018, vânzările sale au ajuns la 47,6 miliarde de euro, adică 61% din vânzările totale ale grupului. Acest lucru a condus la numirea Bosch drept unul dintre principalii furnizori pentru industria auto. Sectorul de afaceri Mobility Solutions urmăreşte o viziune a mobilităţii fără accidente, fără emisii şi îmbină expertiza grupului în domeniile automatizării, electrificării şi conectivităţii. Pentru clienţii săi, rezultatul este reprezentat de soluţiile integrate de mobilitate. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt tehnologia pe injecţie şi perifericele de propulsie pentru motoarele cu ardere internă, soluţii diverse pentru propulsie electrică, sisteme de siguranţă a vehiculelor, funcţii de asistenţă ale automobilului, funcţii automate, tehnologie pentru infotainment auto uşor de utilizat, precum şi comunicare între vehicule şi infrastructură, concepte pentru reparaţii şi tehnologie şi servicii pentru aftermarket-ul auto. Bosch este sinonim cu inovaţiile auto importante, cum ar fi gestionarea electronică a motorului, sistemul antiderapant ESP şi tehnologia diesel.
Grupul Bosch este un important furnizor global de tehnologie şi servicii. Angajează aproximativ 410.000 de asociaţi în întreaga lume (la 31 decembrie 2018). Compania a generat vânzări de 78,5 miliarde de euro în 2018. Operaţiunile sale sunt împărţite în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de consum şi Tehnologie pentru energie şi construcţii. Cu un rol de pionierat în ioT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate şi producţie - toate conectate. Îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul „cloud IoT”, pentru a oferi clienţilor săi soluţii asociate cu mai multe domenii, dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al grupului Bosch este acela de a oferi inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch îmbunătăţeşte calitatea vieţii la nivel mondial cu produse şi servicii inovatoare. Pe scurt, Bosch creează tehnologie „inventată pe viaţă”.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi aproximativ 460 de subsidiare si companii regionale în peste 60 de ţări. Inclusiv partenerii de vânzări şi servicii, reţeaua globală de fabricaţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperă aproape fiecare ţară din lume. Baza pentru creşterea viitoare a companiei este puterea sa inovatoare. În aproape 130 de locaţii de pe glob, Bosch angajează aproximativ 68.700 de asociaţi în cercetare şi dezvoltare.

Vizualizat: 972 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?