Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Borealis L.A.T se extinde

Publicat: 24 octombrie 2016 - 20:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul și distribuitorul austriac de îngrășăminte Borealis L.A.T și-a extins și modernizat instalațiile de depozitare din România. Pe 14 septembrie 2016, compania a inaugurat oficial cel mai nou și mai modern depozit pe care îl deține în țara noastră, la Periam, în județul Timiș.

Situată pe o suprafață de șapte hectare, instalația de la Periam cuprinde două depozite separate. Primul depozit are o capacitate de 8.000 tone, iar cel de-al doilea, cel mai nou, poate stoca 12.000 tone de îngrășăminte. Ambele hale îndeplinesc cerințele de securitate pentru depozitarea de azotat de amoniu.

Borealis L.A.T se extindeClick pe poza pentru galerie!
„Capacitatea de depozitare în momentul de față este de 20.000 de tone, din care 5.000 de tone pentru azotat de amoniu și mai este suficient spațiu pentru încă două depozite, cu care s-ar dubla capacitatea actuală”, a spus Daniel Florea, director de vânzări pe Europa de Est al companiei Borealis L.A.T.
Depozitul de la Periam este cel mai modern pe care Borealis îl are în țara noastră, susțin reprezentanții companiei. „Este un concept greenfield. Aici fiind teren arabil, am putut concepe totul de la zero, localizarea depozitelor, traficul, astfel încât să optimizăm utilizarea suprafeței și să știm exact unde vom construi următoarele depozite. De asemenea, am putut folosi toată experiența pe care o avem și am pus aici nu doar cerințele actuale din legislația română, care sunt din ce în ce mai ridicate, dar și cerințele grupului”, a explicat Daniel Florea.
Cum se traduce aceasta în servicii pentru fermieri? „Orice camion se poate încărca foarte repede, plus că putem încărca mult mai multe camioane în același timp. În sezon, când e o cerere colosală, și toată lumea vrea produsul în același timp, dacă putem să livrăm 10.000 de tone pe zi, e important să avem capacitate mare de livrare. Din Timiș pleacă îngrășăminte în toate județele din jur, dar putem trimite de aici și în nordul țării”, spune Ștefan Borșoș, directorul general al Borealis L.A.T România.

Peste 80.000 tone în șase depozite proprii
Borealis L.A.T are în România capacități proprii de depozitare de peste 80.000 tone. Cu tot cu spațiile închiriate, capacitatea este aproape dublă. Deocamdată acoperă sudul României, de-a lungul Dunării, care facilitează transportul din fabrica principală din Linz, Austria. Compania deține spații proprii de depozitare a îngrășămintelor chimice la Hanul Conachi (Galați) - 5.000 tone, Giurgiu - 23.000 tone, Craiova (Dolj) - 20.000 tone, Șimian (Mehedinți) - 8.000 tone, Deveselu (Olt) - 10.000 tone și Periam (Timiș) - 20.000 tone. O locație importantă este și Orșova, unde compania are un depozit închiriat și instalații de însăcuire a produselor care vin pe Dunăre. „Pentru azotat de amoniu avem autorizații în toate depozitele, pentru 5.000 de tone pe locație. Încercăm să avem mai mult. Avem proiecte de investiții în continuare. Mergem pe dezvoltarea depozitelor existente, în paralel cu construcția de noi depozite”, mai spune directorul de vânzări pe Europa de Est.

Vinde peste 100.000 tone de nitrocalcar pe an
„În România, unde am pornit de la zero acum 10 ani, am ajuns la vânzări de peste 200.000 de tone pe an. Observăm o creștere evidentă a cererii de nitrocalcar, care se apropie de jumătate din vânzările totale ale companiei în România. Vindem peste 100.000 de tone pe an”, afirmă Daniel Florea.
Principalele produse sunt nitrocalcarul (27% N), azotatul de amoniu (34,4% N), complex 20:20, complex 15:15:15 și ureea (46% N). „Avem multe alte produse, dar sunt secundare”, adaugă acesta. Borealis L.A.T mai vinde în țara noastră aditivi AdBlue, precum și produse speciale pentru legumicultură, pomicultură și viticultură.
„Produsele sunt disponibile în vrac, în saci de 50 de kilograme paletizați sau în Big-Bags de 600 de kilograme, respectiv 500 de kilograme la uree”, detaliază Ștefan Borșoș, directorul general al Borealis L.A.T România.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 1831 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!