Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bogdan FURFURICĂ: Cu 56-58 de bani/kg de orz şi 62-63 bani/kg de grâu nu pot fi mulţumit!

Publicat: 24 august 2017 - 14:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ferma Danagri, administrată de tânărul fermier Bogdan Furfurică, structura de producţie cuprinde: 160 ha de rapiţă, 300 ha de orz şi de grâu, 100 ha de sfeclă de zahăr, 150 ha de lucernă în lot semincer, 210 ha de porumb pentru consum şi un lot de hibridare pe 25 ha, 50 ha de floarea-soarelui, restul ceapă şi fasole.

La această dată, cultura cea mai profitabilă pare să fie sfecla de zahăr; promite foarte mult, arată bine şi se anunţă un preţ bun, spune fermierul.

Testările l-au ajutat să-şi aleagă genetica potrivită, să-şi optimizeze tehnologiile de cultivare şi costurile de producţie. Aşa se explică faptul că în anul 2016, firma Danagri a înregistrat o cifră de afaceri de aproape nouă milioane de lei şi un profit net de peste 850 mii de lei. Pe acest suport financiar, Bogdan Furfurică şi-a permis să-şi doteze ferma cu o maşină autopropulsată pentru tratamente fitosanitare, cu o productivitate de circa 200 ha la zi. (...)

Fermierul pare a fi „iubit de zei”; are un fler anume, un simţ dezvoltat al afacerilor profitabile. „În 90% din cazuri am nimerit-o. Mă gândesc aici la contractele futures care au mers foarte bine; foarte rar m-am înşelat asupra preţurilor. Acum e dezastru! Mi se par foarte joase preţurile de vânzare. Am primit oferte înaintea secerişului. Cu 56-58 de bani/kg de orz şi 62-63 bani/kg de grâu nu pot fi mulţumit. Şi când te gândeşti că la grâu dau o grămadă de azot, fac trei-patru tratamente ca să obţin proteină, masă hectolitrică... Nu pot să fiu de acord cu ceea ce mi se oferă acum ca preţ. Mai aştept!”, ne-a declarat fermierul.

Citeşte reportajul integral în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

Vizualizat: 836 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?