Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bogdan FURFURICĂ: Cu 56-58 de bani/kg de orz şi 62-63 bani/kg de grâu nu pot fi mulţumit!

Publicat: 24 august 2017 - 14:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ferma Danagri, administrată de tânărul fermier Bogdan Furfurică, structura de producţie cuprinde: 160 ha de rapiţă, 300 ha de orz şi de grâu, 100 ha de sfeclă de zahăr, 150 ha de lucernă în lot semincer, 210 ha de porumb pentru consum şi un lot de hibridare pe 25 ha, 50 ha de floarea-soarelui, restul ceapă şi fasole.

La această dată, cultura cea mai profitabilă pare să fie sfecla de zahăr; promite foarte mult, arată bine şi se anunţă un preţ bun, spune fermierul.

Testările l-au ajutat să-şi aleagă genetica potrivită, să-şi optimizeze tehnologiile de cultivare şi costurile de producţie. Aşa se explică faptul că în anul 2016, firma Danagri a înregistrat o cifră de afaceri de aproape nouă milioane de lei şi un profit net de peste 850 mii de lei. Pe acest suport financiar, Bogdan Furfurică şi-a permis să-şi doteze ferma cu o maşină autopropulsată pentru tratamente fitosanitare, cu o productivitate de circa 200 ha la zi. (...)

Fermierul pare a fi „iubit de zei”; are un fler anume, un simţ dezvoltat al afacerilor profitabile. „În 90% din cazuri am nimerit-o. Mă gândesc aici la contractele futures care au mers foarte bine; foarte rar m-am înşelat asupra preţurilor. Acum e dezastru! Mi se par foarte joase preţurile de vânzare. Am primit oferte înaintea secerişului. Cu 56-58 de bani/kg de orz şi 62-63 bani/kg de grâu nu pot fi mulţumit. Şi când te gândeşti că la grâu dau o grămadă de azot, fac trei-patru tratamente ca să obţin proteină, masă hectolitrică... Nu pot să fiu de acord cu ceea ce mi se oferă acum ca preţ. Mai aştept!”, ne-a declarat fermierul.

Citeşte reportajul integral în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

Vizualizat: 792 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?