Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bogdan Dan: Într-o fermă mare trebuie să facem investiţii

Publicat: 06 noiembrie 2020 - 19:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Bogdan Dan reprezintă Grupul DN-Agrar, care exploatează peste 12 mii de hectare de teren în patru judeţe din Transilvania. Fermierul spune despre 2020 că este un an care iese din tipare.

Pe 29 septembrie, Bogdan Dan a participat în calitate de speaker la evenimentul “Fermier în Linia Întâi în Transilvania şi Maramureş - Xgroup Meetings Agriculture”, parte a celei de-a 5-a ediţii RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum.

Pandemia, provocarea anului

 

„Principala provocare a acestui an este pandemia care ne sâcâie de ceva vreme şi care ne-a încurcat destul de mult, pentru că având fermele împrăştiate în patru judeţe, mobilitatea a fost destul de greoaie, în special în primăvara. Inclusiv cu resursa umană au fost probleme pentru că oamenii s-au speriat şi este de înţeles de ce. Acum e mai bine. Oamenii au înţeles care este situaţia, dar trebuie să fim în continuare atenţi”, spune fermierul din Alba.

 

Preţurile pe futures, mai mici

 

Bogdan Dan spune că anul 2020 este atipic şi din punct de vedere al preţurilor contractate. „Cred că toţi fermierii au o problemă cu diferenţa de preţ dintre contractele futures şi contractele care se vând acum. Timp de 10 ani am avut preţuri mai bune pe futures faţă de preţurile la recoltat. 2020 este acel an care sare din tipare, dar nu avem ce face... trebuie să ne onorăm contractele. Oricum, preţurile per ansamblu nu sunt rele”, consideră fermierul.

În special la porumb producţiile se anunţă bune şi preţul pe măsură. Să nu uităm că ne aflăm într-o zonă mai puţin afectată de secetă.
La DN-Agrar, mare parte din recolte sunt valorificate în sectorul zootehnic. Grupul deţine 9000 de vaci cu lapte.

Bogdan Dan DN AGRAR_b 

Pentru noi, 2020 a fost un an bun, spre deosebire de colegii noştri din sudul României. Bineînţeles că au fost şi probleme. Culturile de toamnă au suferit de deficit de apă. La noi primăvara a fost destul de secetoasă iar în vară au venit ploile, ceea ce ne-a încurcat destul de mult la recoltat. Dar, per ansamblu, culturile de toamnă au fost foarte bune, chiar un an excepţional. Producţiile au fost foarte bune şi la porumbul silozBOGDAN DAN, fermier jud. Alba

 

Investiţii în tehnică agricolă

 

În primăvara acestui an DN-Agrar a achiziţionat un pachet de utilaje noi. „Într-o fermă mare suntem nevoiţi să facem investiţii în utilaje, nu ne putem opri. Utilajele îmbătrânesc, se strică şi trebuie în permanenţă să fie înlocuite. Şi pentru primăvara viitoare avem în vedere să facem o achiziţie de utilaje. Fără utilaje nu putem să facem producţii ridicate”, explică Bogdan Dan.

Seria de Xgrupuri “Fermier în Linia Întâi” este un proiect al comunităţii marilor fermieri RALF, realizat de BORO Communication, în parteneriat cu Corteva Agriscience România şi CEC Bank. Partener media: Revista Ferma.

 


material furnizat de
BORO Communication
mai multe pe această temă
www.borocommunication.ro

Vizualizat: 1227 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?