Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Biofluid - soluţia specifică pentru plante

Publicat: 09 august 2011 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Biofluidul este un prim ajutor pentru producătorii de legume, fructe, cultura mare, precum şi pentru protecţia solului, a plantelor şi a mediului. Se poate aplica la orice cultură, indiferent de ciclul producţiei, ajută la încolţire, dezvoltarea rădăcinilor, în creşterea şi dezvoltarea plantelor, creşte rezistenţa plantelor la secetă, boli şi dăunători

Click pe poza pentru galerie!

Din punct de vedere nutritiv, este armonizat pentru plante, conţine macro- şi microelemente uşor solvabile, fiind bogat în enzime şi hormoni.

Excipientul este reprezentat de soluţia de bază a Biofluidului, care conţine 2,5x105 bacterii/ml, din circa 50-60 de specii, cum ar fi: Bacillus megatherium, Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Clostridium pasteurianum, Clostridium sporogenes, Streptomyces albus, Pseudomonas denitrificans, Azotobacter bejerinckii, Cellulomonas subcreta, Cellulomonas miniscula, Nitrosomonas winogradskyi şi altele.

Prin utilizarea continuă a Biofluidului creşte absorbţia azotului, fosforului, potasiului, precum şi a microelementelor din sol şi aer. Efectul fungicid şi insecticid este demonstrat prin numeroase experienţe. Utilizat ca îngrăşămînt foliar, se reduc infecţiile cu virusuri şi fungi, şi se măreşte ritmul fotosintezei.


Avantajele Biofluid

În culturile tratate cu Biofluid, plantele vor avea o condiţie mai bună, creşte productivitatea, se îmbunătăţeşte calitatea produselor:

• fructele vor avea o coloraţie uniformă, se pot depozita mai bine (reduce putrefacţia), creşte rezistenţa la accidentările produse de factorii mecanici din timpul transportului;

• la cereale creşte conţinutul în gluten;

• la plantele furajere se măreşte conţinutul în proteine;

• la sfecla de zahăr se îmbunătăţeşte conţinutul în zahăr.

O importanţă deosebită are utilizarea Biofluid-ului în culturile de viţă de vie: • creşte gradul de zahăr; fructul şi mustul, precum şi vinul produs, va fi mai aromat. La strugurii roşii creşte concentraţia în pigmenţi cu 6-10%.

Încorporat în sol, Biofluidul scade numărul microorganismelor nocive - fungii şi virusurile, se reduc afecţiunile radiculare şi îmbunătăţeşte utilizarea substanţelor nutritive. Azotul atmosferic şi din sol, precum şi fosfaţii legaţi acumulaţi în sol, vor fi mai uşor absorbite.

După recoltare, prin încorporarea în sol, Biofluidul măreşte ritmul descompunerii resturilor vegetale rămase, îmbunătăţeşte strucura solului, oxigenul pătrunde în straturile mai profunde, se reface microflora şi textura solului.

 

Administrare

• 20 l/ha la pregătirea patului germinativ;
• 4-5 l/ha (de 2 ori) îngrăşămînt foliar la cultura mare;
• în pomicultură şi viticultură 0,5-1,0% soluţie, de 4-6 ori în cursul vegetaţiei;
• în culturile intensive de legume şi fructe 0,5-1% soluţie săptămânal; se poate utiliza şi ca îngrăşămînt lichid în sistemele de picurare, în soluţie de 0,5-1%.

Prin utilizarea continuă, se va reduce cantitatea de îngrăşămînt chimic administrată după cum urmează: în primul an cu o treime, în al doilea an cu două treimi iar după anul al treilea se poate lucra fără îngrăşăminte chimice.

Biofluidul se pote utiliza împreună cu alte substanţe fitofarmaceutice, nu este nociv, nu este inflamabil, perioada de aşteptare după administrare este de 0 zile.PAULA SELING - IMAGINEA EURALIS ÎN CAMPANIA DE RAPIŢĂ 2011

Bucureşti, 15.06.2011: Solista Paula Seling este imaginea oficială a mărcii de seminţe Euralis în România pentru campania agricolă de toamnă 2011.

Euralis Seminţe este leader pe piaţa româneasca a seminţelor de hibrizi de rapiţă de toamnă, cu o cotă de peste 25 la sută (calculată din suprafeţele semănate efectiv în 2010).

Hibrizii de rapiţă de toamnă vânduţi sub brandul Euralis sunt ultra-performanţi, fiind amelioraţi în condiţiile agro-climatice de la noi din ţară şi au un potenţial înalt şi constant de randament de la an la an.

Starul gamei de hibrizi Euralis în toamna anului 2011 este ES Mercure, cu un potenţial maxim de producţie de 5,9 tone la hectar.

Mai multe detalii despre oferta Euralis pentru hibrizii de rapiţă de toamnă 2011 găsiţi pe site-ul http://www.euralis.ro

Importator pentru România: Vet Mag & Ker S.R.L.,
Pl.: Oradea, str. Matei Corvin, nr. 78; Tel: 0359.41.65.61; 0751.59.70.62

Vizualizat: 1409 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?