BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bilanț și provocare: “armele” fermierilor în 2021

Publicat: 23 decembrie 2020 - 10:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

I-am “provocat” pe partenerii și colaboratorii noștri, dar și ai dumneavoastră, fermierii, să ne împărtășescă previziunile lor asupra agriculturii în 2021, precum și câteva recomandări cu care fermierii să se “înarmeze” la începutul unui an nou aflat în continuare sub spectrul acelorași anomalii: clima în schimbare și pandemia de CoVid-19. Iată ce ne-au răspuns!

Doriana Nițu - KWS_b

DORIANA NIȚU

Country Manager KWS Semințe

Anul 2020 a fost unul cu „de toate” pentru agricultura românească, începând de la această pandemie urâtă și până la ceea ce fermierii au numit tabloul de fundal al anului: seceta extremă. Cu toate acestea, partenerii noștri au dovedit că știu să depășească orice obstacol, cu pricepere, implicare 120% și colaborări bine alese. Au dat un nou sens modelului „oameni în linia întâi”. De aceea, noi, KWS, ca partener de încredere al lor, vrem să le transmitem că suntem foarte mândri de ei și că le aplaudăm curajul.

Fermierii noștri știu cel mai bine ce riscuri presupune această meserie sub cerul liber, care depinde de mulți factori impredictibili, ce influențează bunul mers al culturilor. Noi le promitem că le vom aduce mereu semințe de cea mai bună calitate, cu genetică performantă. Abia așteptăm să ne reîntâlnim din nou față în față și să ne strângem mâna. Până atunci, le dorim tuturor fermierilor, distribuitorilor și colaboratorilor noștri un 2021 plin de împliniri și multă sănătate.

 Andrei Marutescu - SYNGENTA_b

ANDREI MĂRUȚESCU

Director comunicare și relații publice, SYNGENTA Romania

Într-adevăr, anul 2020 a fost unul al provocărilor, începând cu pandemia şi terminând cu seceta, care a afectat o mare parte din ţară și activitatea multor ferme din România. Trăim întotdeauna cu speranţă şi continuăm să credem că Noul An care bate la uşă va veni cu o rezolvare la această criză sanitară - vaccinul mult aşteptat şi cu o revenire treptată la “noul normal”. Cu toate că din punct de vedere al vremii, nici un an nu mai seamănă cu altul, lucru pe care îl resimţim cu toţii, nu pot decât să sper că ţara noastră va avea parte de un regim pluviometric mai bogat şi normal în 2021. Trebuie să rămânem încrezători şi să continuăm să avem speranţă.

Le recomand fermierilor să aibă în continuare încredere în rezultatele ştiinţei, în progres şi inovaţie. Provocarea majoră în agricultură va rămâne reziliența faţă de schimbările climatice, iar cheia viitorului în această direcţie rămâne ştiinţa.

Închei prin a le mulţumi tuturor fermierilor şi partenerilor noştri pentru încrederea acordată produselor şi serviciilor oferite de Syngenta şi echipei noastre. Le doresc tuturor Sărbători liniştite şi în siguranţă!

 Maria_Cirja_CORTEVA_b

MARIA CÎRJĂ

Marketing Manager CORTEVA Agriscience România și Moldova

Alimentele reprezintă cea mai elementară nevoie umană și motorul dezvoltării economice. Ca orice altă industrie, agricultura trebuie să găsească modalități mai inteligente pentru a susține progresul societății.

Agricultura este un domeniu cu riscuri foarte mari în fiecare an dar şi satisfacţii pe măsură.

În România, din păcate, suntem foarte mult influențați de condiţiile meteorologice şi mai ales de precipitaţii. După un astfel de sezon dificil, fermierii din partea de sud a ţării, cei mai afectaţi de secetă, au o singură soluţie: continuarea activităţii cu optimism şi curaj. Fermierii trebuie să se capitalizeze ca să facă faţă acestor provocări neaşteptate.

Aşa cum se prefigurează, noul an are semne bune şi le dorim tuturor partenerilor şi colaboratorilor noştri să fie sănătoşi şi să aibă încredere în noi şi în produsele pe care le oferim. Producţiile mari se obţin cu inputuri de calitate şi performante.

 Alina Petrea - SAATEN RAPOOL_b

ALINA PETREA

Director marketing SAATEN UNION Romania și RAPOOL RING Romania

Având în vedere anul atipic cu care ne-am confruntat, atât din cauza pandemiei provocate de coronavirus, cât şi din cauza secetei severe care a afectat agricultura românească, ne dorim ca noul an să aducă în primul rând sănătate, cât şi recolte bogate fermierilor.

Agricultura este şi va fi în continuare unul dintre cele mai dinamice şi importante sectoare ale României, iar pentru a face faţă provocărilor, dar mai ales schimbărilor climatice, fermierii trebuie să aleagă soiuri, respectiv hibrizi adaptaţi condiţiilor pedoclimatice din zona lor, cu toleranță genetică la secetă şi la arşiţă (conceptul DT pentru hibrizii Saaten Union). De asemenea, în lupta cu seceta, practicarea unei agriculturi durabile cu pregătirea terenului încă din toamnă, înfiinţarea unui covor vegetal Viterra şi semănatul direct în primăvară, pentru a conserva apa în sol, poate fi o alegere câştigătoare. Sfătuim fermierii să nu facă rabat de la aplicarea unei tehnologii performante, însă rentabile, rentabilitatea fiind cheia unei afaceri de succes!

 Gabor Raviczki - BAYER_b

GABOR RAVICZKI

Director Marketing BAYER, Divizia Crop Science - România, Bulgaria și Republica Moldova

Cred că acea veche zicală - ”speră în mai bine dar pregătește-te pentru orice” - definește foarte bine atitudinea noastră ca echipă, mai ales după experiența anului 2020 care ne-a testat atât capabilitățile, cât și slăbiciunile. Dificultățile prin care am trecut în acest an (seceta din prima parte a anului, seceta din perioada semănatului culturilor de toamnă, Covid 19 etc.) ne-au testat în primul capacitatea de a onora responsabilitățile față de partenerii noștri, distribuitori și fermieri.

Și pot să spun cu încredere că, în ciuda provocărilor și schimbărilor inevitabile prin care am trecut, noi, echipa Bayer România, Bulgaria și Moldova, am onorat cu brio promisiunile făcute partenerilor noștri și astăzi suntem mai pregătiți ca oricând să gestionăm provocările anului viitor, un an care cu siguranță nu va fi ușor. Condițiile de semănat din toamnă nu au fost ideale, nici pentru culturile de rapiță și nici pentru cele de cereale.

Cel puțin în prima parte a anului viitor vom opera în condițiile restrictive impuse de Covid 19. Însă acum suntem mai bine pregătiți să facem față cu brio oricărei situații referitoare la nevoile partenerilor noștri, ca o echipă solidă și experimentată. Cu siguranță, multe dintre erorile anului care a trecut vor fi evitate în 2021 de către noi toți, cei ce activăm în agricultura românească și acest lucru ne oferă o perspectivă pozitivă. Trebuie să ținem aproape, mai ales în anul 2021, să ne susținem reciproc și să fim optimiști, ca oameni ce asigurăm hrana acestei țări, că vom trece cu bine și peste dificultățile inevitabile ale anului viitor. Doar nu există oameni mai dârji decât fermierii!

 Marinela Dura - KWIZDA_b

MARINELA DURA

Country Manager KWIZDA AGRO Romania

În 2020, Kwizda Agro Romania a împlinit 10 ani alături de fermierii români. Un an cu situații incerte și deseori dificile, în care echipa noastră a fost foarte atentă la nevoile partenerilor și a încercat să vină în sprijinul lor cu soluții tehnologice adaptate fiecărei cerințe specifice conjuncturii, dar și cu recomandări utile.

Dorim, pe această cale, să le garantăm partenerilor noștri că se pot baza pe noi și în viitor. Ei știu ce așteptări au de la pământul lor, iar noi îi susținem cu toată expertiza noastră, indiferent de segmentul de cultură, de zonă sau de dimensiunea investiției. Pornim de la un adevăr simplu - și noi, ca și ei, suntem oameni. Avem aceleași obiective: siguranța viitorului, parteneriatele bazate pe încredere și răsplata muncii depuse.

Cu această ocazie, le mulțumim tuturor profesioniștilor din agricultura românească pentru oportunitatea de a evolua împreună și le dorim un an nou cu rezultate peste așteptări. La mulți ani!

 Mihaela RADU_NATUREVO_b

MIHAELA RADU

Director de Marketing NATUREVO

Dorim să le mulțumim tuturor fermierilor care au ales colaborarea cu NATUREVO! 2020 a fost un an similar cu un carusel, în sensul că seceta a lovit foarte puternic partea de sud-est a României și a fost mai puțin agresivă cu partea de sud-vest a țării. Suntem conștienți că schimbările climatice au început să își manifeste efectele și este extrem de important să stabilim soluțiile adecvate pentru adaptarea plantelor la aceste schimbări. Este necesară o trezire în toate sensurile şi o acţiune imediată a celor care practică agricultură şi îşi doresc un viitor mai bun.

Ne aşteptăm ca 2021 să fie un an la fel de atipic ca până acum, să întâlnim fenomene mai puţin cunoscute şi agesive în felul lor, însă avem încredere că ştiinţa pe care NATUREVO a acumulat-o până acum să ne ajute să mai punem o cărămidă la fundaţia unei agriculturi durabile, profitabile şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

2020 a fost un an al trezirii sub toate formele, dar împreună putem să trecem prin 2021 mai bine pregătiţi!

Pentru a face faţă provocărilor generate de schimbările climatice, vă recomandăm să aveţi o colaborare strânsă cu cei care au studiat acest subiect de foarte mult timp şi au “armele” pregătite. Abia acum, când majoritatea fermierilor sunt conştienţi de aceste schimbări, pregătirea companiei NATUREVO începe să îşi manifeste efectele. Se pare că cei peste 20 ani de pregătire ne-au ajutat să oferim ACUM programe integrate bine gândite, care să susțină o agricultură profitabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Este momentul să facem o schimbare pentru generaţiile viitoare!

 Iosif Vasile - FMC_b

VASILE IOSIF

Director General FMC Agro Operational România

Fiecare an agricol aduce provocări diverse, iar anul 2020 nu a făcut nicio excepție de la această regulă. Meseria de fermier este cu siguranță una dintre cele mai nobile îndeletniciri, fermierul fiind un optimist incurabil, iar de rezultatul muncii acestuia avem nevoie, noi toți consumatorii, de cel puțin trei ori pe zi.

Suntem încredințați că și anul 2021 va aduce noi provocări pentru fermierii români, dar totodată și noi oportunități și rămânem optimiști și implicați alături de fermierii din întreaga țară în asigurarea sănătății și nutriției plantelor.

FMC este o companie de cercetare și inovare specializată în domeniul produselor de protecție și nutriție a plantelor. La ora actuală, pe lângă produsele sintetice, pesticide, FMC este pregătit să aducă în piața europeană și produse biologice, care pot fi aplicate respectând cerințele combaterii integrate.

Astăzi, piața te penalizează dacă nu furnizezi produse agricole de calitate și la prețuri competitive. Toți fermierii care se încăpățânează să creadă că, neinvestind în culturi sau ținând cheltuielile la un nivel minim, fac performanță, se înșeală amarnic. Le adresez tuturor fermierilor sceptici îndemnul de a se gândi de ce omologii lor, fermierii din vestul Europei, cheltuiesc atât de mulți bani pentru a achiziționa sămânță de calitate, tratamente fitosanitare, inputuri și tehnică agricolă? Răspunsul este extrem de simplu, pentru că numai investiția în agricultură face fermierul profitabil.

În încheiere, le doresc tuturor mult succes în 2021, producții mari și de calitate, sănătate și... tradiționalul “La Mulți Ani!”

 

 ORIZONT 2021 CULTURA MARE_b

Vizualizat: 1422 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?