Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Beneficii pentru sol şi legume

Publicat: 10 aprilie 2019 - 16:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

T34 Biocontrol, biofungicidul pe bază de Trichoderma asperellum, este una dintre tehnologiile curate şi sigure pe care le au la dispoziţie fermierii pentru culturi de legume sănătoase şi productive. T34 Biocontrol este omologat pentru agricultura eco. Vă amintim că tot mai mulţi operatori economici efectuează controale ale produselor din punct de vedere al reziduurilor de substanţe chimice conţinute. Subliniem încă o dată faptul că T34 Biocontrol este un produs sigur, ce nu generează reziduuri în plante şi în fructele lor.

T34 Biocontrol are omologare pentru solanacee (roşii, ardei, vinete), la care combate Pythium spp, şi pentru plante ornamentale, în cazul cărora combate Fusarium. Acest biofungicid este esenţial încă din primele faze ale culturilor, deoarece are capacitatea de a proteja seminţele la încolţire prin impactul asupra ciupercilor patogene din substrat. De asemenea, T34 Biocontrol are rol de biostimulator şi de imunomodulator (vaccin), datorită efectului său de activare a mecanismului de apărare specific plantelor.

T34 Biocontrol_b

Efectele fungilor benefici
Conţinutul de Trichoderma asperellum este foarte ridicat: 1x10¹² CFU/kg. Tulpina utilizată în produsul T34 Biocontrol nu este modificată genetic. Trichoderma asperellum intră în competiţie directă cu patogenii pentru spaţiu şi nutrienţi, încetinindu-le în acest fel dezvoltarea. De asemenea, Trichoderma asperellum colonizează rădăcinile plantelor şi formează o barieră fizică împotriva ciupercilor dăunătoare.
S-au constatat şi efecte de hiperparazitism în cazul acestui tip de ciupercă, Trichoderma asperellum infectând hifele agenţilor patogeni.
Această ciupercă prezintă şi un efect direct datorită faptului că determină plantele să sintetizeze compuşi biostatici (ce frânează creşterea ciupercilor patogene). T34 Biocontrol creşte, deci, capacitatea de apărare a plantelor.

T34 Biocontrol_b

T34 Biocontrol influenţează pozitiv dezvoltarea răsadurilor:
• Induce rezistenţa la patogeni: După cum menţionam anterior, în cazul prezenţei agentului patogen, T34 Biocontrol stimulează producerea unor substanţe cu rol de apărare împotriva acestuia. În schimb, în absenţa bolii, activează mecanismul de apărare al plantelor prin inducţia rezistenţei sistemice, adică prin sporirea globală a capacităţii de apărare mai eficientă.
• Are efect de stimulator de creştere: Aplicarea produsului facilitează absorbţia de nutrienţi minerali de către plante şi mobilizează fosforul din sol. Trichoderma asperellum determină o mai bună dezvoltare radiculară, creşte biomasa şi, implicit, îmbunătăţeşte legarea şi numărul de fructe uniforme, determinând un procent mai mare de legume de categoria I.
Acest produs nu poluează chimic şi nu generează reziduuri în plantă şi mediu, fiind sigur pentru sănătatea animalelor şi a oamenilor. T34 Biocontrol permite restabilirea echilibrului microbian din sol şi nu afectează organismele non-ţintă.

T34 Biocontrol_b


Text şi foto: Kwizda Agro Romania


RECOMANDĂRI DE APLICARE
Doză: 0,5 kg/ha la Solanacee în spaţii protejate (tomate, ardei, vinete) şi plante ornamentale
Mod de aplicare la Solanacee în spaţii protejate:
1. Amestecat în substratul de creştere (turbă sau răsad) înainte de semănat/plantat/transplantat: 10 g în 100 l apă pentru 1 m3 de substrat;
2. Stropirea substratului de creştere înainte sau imediat după semănat/plantat/transplantat: 0,5 g/m² pe substratul de creştere până la 5 cm adâncime;
3. Irigare: 0,01 g /l sol sau mediu de cultură, la un interval de 60-90 zile.
Recomandarea generală este de utilizare a 0,5 kg/ha cu aplicare prin stropirea solului înainte de plantare/transplantare sau încorporare în substratul de creştere la maxim 10 cm. Are eficienţă în sol de până la 4 luni.
Produsul este certificat pentru utilizarea în agricultura ecologică, în conformitate cu Regulamentul (UE) Nr 834/2007.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/237 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 2146 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?