Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BelVie pe tărâmul vinurilor

Publicat: 18 august 2017 - 01:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Cramele Recaş, sub noul slogan „Cinsteşte experienţa Belchim!”, compania şi-a prezentat portofoliul de produse pentru protecţia viţei-de-vie. Astfel, Belchim a continuat seria evenimentelor proprii într-o podgorie cu tradiţie, unde tehnologia şi calitatea sunt la ele acasă.

Evenimentul a fost unul internaţional, alături de fermieri din România participând şi invitaţi din Bulgaria, Ungaria, Italia şi Austria. Deschiderea manifestării a început cu o scurtă prezentare a podgoriei şi a activităţii Cramelor Recaş, făcută de către Gheorghe Iova, directorul podgoriei. Dorin Pop, Director de Marketing şi Dezvoltare România, Bulgaria, Republica Moldova la Belchim Crop Protection, a prezentat agenda evenimentului.

BelVie pe tărâmul vinurilorClick pe poza pentru galerie!

Soluţiile Belchim pentru o vie sănătoasă
Prezentările tehnice şi ale portofoliului de produse Belchim, atât la loturile demonstrative, cât şi în sală, au fost făcute de către Emmanuel Archer, European Crop Manager Belchim.
Oferta Belchim include o gamă completă de produse pentru protecţia viţei-de-vie, printre care şi erbicide pentru controlul buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate, anuale şi unele perene: Gozai (pyraflufen), Katana şi Chikara, respectiv Chikara Duo şi Katana Duo şi Beloukha. Pentru prevenirea manei au fost remarcate produsele Mildicut, Videryo F, Cymco Super şi Valis M. Iar pentru făinăre s-au folosit: Kusabi 300 SC, Tetraconazol BCP şi Cosavet 80 DF. Emmanuel Archer a insistat asupra folosirii produselor de nouă generaţie.
Chikara Duo (substanţă activă flazasulfuron 6,7 g/kg şi glyphosat 288 g/kg - 344,4 g ca sare de sodiu) îmbină efectul remanent de lungă durată al flazasulfuronului şi efectul de şoc al erbicidului de contact glifosat.
Katana Duo (flazasulfuron 13,3 g/kg şi glyphosat 288 g/kg) asigură controlul perfect al buruienilor şi are acelaşi efect chiar cu mai puţin glifosat/ha. Aplicarea pre şi post emergentă asigură flexibilitatea tratamentelor şi efectul de durată.
Mildicut (substanţe active: 25 g/l ciazofamid & 250 g/l disodium fosfonat) are o formulare specifică optimizată pentru cultura viţei-de-vie şi asigură protecţia şi calitatea recoltei.
Ciazofamid-ul aparţine grupei „inhibitorilor de quinonă”, acţionează preventiv şi inhibă germinarea sporilor ciupercilor din clasa Oomycete care provoacă mana (Plasmopara viticola). Iar disodium fosfonat stimulează sistemul natural de apărare al plantei, facilitează penetrarea şi mobilitatea translaminară a substanţei active ciazofamid, imprimând sistemicitate produsului.
Mildicut acţionează până la 14 zile de la aplicare, oferind o bună protecţie a ciorchinilor şi a frunzelor, dar şi a noilor lăstari. Această performanţă se datorează modului de acţiune sistemic translaminar pe care îl oferă disodium fosfonat substanţei active ciazofamid.
Cosavet 80 DF este un fungicid de contact pe bază de sulf (80% sulf), formulat în granule dispersabile în apă şi este alegerea potrivită pentru tratamentele preventive şi curative împotriva făinării. Formularea sa particulară asigură o mare putere de dispersie şi o acoperire mai bună, cu o activitate mai rapidă datorată acţiunii superioare de contact şi a vaporilor rezultaţi în contact cu aerul.
Valis M (60% mancozeb & 6% valifenalat, granule dispersabile în apă) este un fungicid cu activitate preventivă, curativă, eradicativă şi antisporulantă. Prin cele două substanţe active, mancozeb - un fungicid de contact eficace împotriva unui spectru larg de ciuperci patogene, şi valifenalat - substanţă activă cu acţiune fungicidă mezosistemică şi translaminară, cu efect asupra formării pereţilor celulari atât în exteriorul plantei (asupra sporilor), cât şi în interiorul ei (asupra miceliului), Valis M se translocă în ţesutul xilematic al plantei şi protejează frunzele nou formate.
Videryo F (ciazofamid 40 g/l & 400 g/l folpet) este un fungicid nou, destinat combaterii manei la viţa-de-vie, care înglobează două substanţe active complementare ce protejază planta atât din interior, cât şi din exterior. Videryo F are un efect rapid de penetrare, în două ore fiind translocat în limbul foliar, şi intervine în blocarea transportului de electroni în membranele mitocondriale.
Aşa cum tradiţia o cere, prezentările au fost urmate de o degustare de vinuri atent alese de către organizatori şi de un prânz perfect armonizat cu aromele regăsite în pahare.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 966 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?