Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Belchim. Cronologia unui progres. Avem chimie bună cu viitorul

Publicat: 20 noiembrie 2018 - 13:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Proman, erbicid destinat culturii de floarea-soarelui și soia, puternic combatant al ambroziei, a fost lansat în cadrul evenimentului „Belchim. Cronologia unui progres. Avem chimie bună cu viitorul”

Progresul unei companii se obține prin beneficiile pe care aceasta le aduce mediului de activitate și societății în ansamblu. Dezvoltarea Belchim Crop Protection în România este urmarea legăturilor tot mai strânse realizate în piața de agribusiness, compania demonstrându-și capacitatea de a răspunde cerințelor venite din toate zonele din România, prin produse și soluții tehnologice destinate unei game tot mai largi de culturi.

Evenimentul „Belchim. Cronologia unui progres. Avem chimie bună cu viitorul” a celebrat bunul renume al fermierilor români, precum și evoluția companiei. Aceasta se datorează inovațiilor introduse de Belchim Crop Protection pe piața produselor de protecție a plantelor și care constituie o parte importantă a tehnologiilor moderne cu eficacitate sporită, necesare agriculturii de talie europeană ce se practică și în țara noastră. Referindu-se la rezultatele fermierilor români, domnul Dorin Pop, directorul de marketing și dezvoltare al companiei Belchim Crop Protection pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, a subliniat faptul că agricultura României nu mai este doar un potențial, ci a devenit o certitudine, și a prezentat cifre relevante și foarte favorabile din industrie, corespunzătoare ultimelor studii la nivel național. „Concluzia este că avem rezultate foarte bune la culturi importante, cum sunt floarea-soarelui, porumb sau cartof, în condițiile în care ne raportăm la țări cu tradiție și cu putere financiară mare, care au acces continuu la echipamente de ultimă generație și pârghii excelente. Putem spune că domeniul nostru și-a recăpătat forța economică și strălucirea. Eforturile fermierilor români dau roade și se traduc în niște statistici cu adevărat impresionante.”

echipa Belchim Romania_b

Expansiunea companiei Belchim Crop Protection, atât pe plan global, cât și pe plan național, se datorează portofoliului în continuă extindere, cu formulări noi, ce respectă standardele actuale ale UE și ale României. Referindu-se la schimbările ce se petrec la nivel european, domnul Frederic Charpentier, Area Director, a subliniat faptul că tot mai multe produse de protecție a plantelor, aparținând unui mare număr de companii de profil, au fost scoase din uz: „832 de produse au fost retrase la nivel european, rămânând doar 489, unele dintre acestea fiind în evaluare. Produsele Belchim nu sunt subiectul acestor evaluări, portofoliul companiei noastre prezintă un grad crescut de siguranță.” Conform reprezentantului companiei, Belchim va continua să contribuie la eficiența și productivitatea culturilor, care au nevoie de susținere tehnologică pentru a oferi producții certe și însemnate, care să constituie hrana populației și materie primă pentru celelalte industrii.

Lansarea produsului Proman se înscrie în programul Belchim de oferire a celor mai bune soluții pentru fermierii români. Proman este un erbicid pe bază de metobromuron, cu omologare la floarea-soarelui și soia, aflat în proces de extindere a omologării la porumb și alte culturi. Acest produs are un spectru larg de acțiune, câteva dintre speciile combătute fiind Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium album (spanac sălbatic), Lamium purpureum (urzica moartă), Matricaria chamomilla (mușețel), Senecio vulgaris (spălăcioasa), Sinapis arvensis (muștar sălbatic), lista fiind restrânsă din motive de spațiu. Proman este un produs eficient, cu flexibilitate, selectiv la un număr mare de culturi.

Una dintre speciile cele mai importante ce pot fi controlate prin aplicarea Proman este Ambrosia artemisiifolia (ambrozia). Invitat special al evenimentului, doamna profesor doctor Carmen Panaitescu de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara a subliniat că ambrozia este cel mai important alergen din spațiul exterior în România și că devine din ce în ce mai periculos, având în vedere că vârsta de manifestare a alergiilor este tot mai scăzută, acestea fiind prezente chiar și la sugari. „În prezent, 20% din populația globală prezintă alergii, dar stilul de viață vestic va face ca acest procentaj să crească la 50%, ambrozia fiind unul dintre principalele pericole. Industria chimică trebuie să se implice pentru stoparea sa.”

Frederic Charpentier_Area Director Belchim_b

Compania Belchim Crop Protection pune la dispoziția fermierilor, dar și a tuturor celor interesați, erbicidul Proman, cu deosebită eficiență în combaterea ambroziei. „Cum a spus și doamna profesor doctor, ambrozia este o problemă din ce în ce mai stringentă în întreaga Europă. Situația este agravată și de faptul că la nivel european s-a interzis câte o substanță pe an, dintre cele ce combăteau ambrozia. Până acum, ambrozia era combătută prin aplicarea de produse pe bază de imazamox, dar în ultimii ani s-au înregistrat cazuri de rezistență în Franța și Ungaria. Din fericire, există Proman, ale cărui formulare și mod de aplicare permit un foarte bun management contra rezistenței acestei plante dăunătoare.”, a precizat domnul Gilles Deschomets - European Crop Manager pentru culturile de primăvară.

Cu ocazia acestei lansări, reprezentanții Belchim Crop Protection au reiterat faptul că există o serie de dăunători care nu afectează doar sănătatea culturilor, ci și pe a oamenilor, iar produsele de protecție a plantelor, așa cum este Proman, devin, cu trecerea anilor, indispensabile.

Dorin_Pop Frederic_Charpentier Gilles_Deschomets_b

Vizualizat: 1199 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?