Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Bayer - pionierul transformării digitale

Publicat: 28 februarie 2023 - 13:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Răspunzând provocărilor anului agricol 2023, Bayer consolidează parteneriatul cu întregul mediu agricol printr-un ritm accelerat de inovare, prin soluţii noi şi tehnologii complete de protecţia plantelor la cerealele păioase.

Desfăşurat în cinci locații din principalele zone agricole ale țării, Bayer Expert Forum Cereale a fost dedicat culturii cerealelor păioase, care "deţin o pondere importantă în economia unei ferme, fiind în acest an culturile cele mai importante la nivel de fermă", aşa cum a afirmat Mihai Gheorghe, director comercial Bayer CropScience România. La evenimentul desfăşurat la Timişoara au participat aproape 500 de fermieri din vestul ţării.

Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science Romania_b

Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România

MISIUNEA BAYER


”Soluţiile particularizate, adaptate fiecărei situaţii din ferme, sunt cheia succesului parteneriatului nostru, fie că vorbim de genetică sau de produse şi soluţii pentru protecţia plantelor şi protejarea culturilor. Nu în ultimul rând, venim cu o platformă digitală performantă care vă ajută să optimizaţi ceea ce faceţi în fermă, dar şi să aplicaţi aceste soluţii, nu doar pe baza experienţei pe care o aveţi, ci şi pe baza datelor concrete pe care le generează activitatea dvs. în fermă", a declarat, în deschiderea prezentărilor, Gabor Raviczki, Head of Customer Marketing pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Bayer investeşte peste 2,3 miliarde de euro, an de an, în cercetare şi dezvoltare, iar cei peste 7000 de cercetători ai companiei îşi folosesc inteligenţa şi capacitatea de a inova şi de a inventa pentru a duce soluţiile din cele peste 130 de staţiuni de cercetare ale companiei în ferme.

Gabor Raviczki_Bayer_b

”Compania Bayer aduce permanent inovaţie, ca să răspundă nevoilor fermierilor, dar şi nevoilor consumatorului. Și totul cu respect faţă de mediu.”GABOR RAVICZKI, Head of Customer Marketing pentru România, Bulgaria și Republica Moldova


INOVAȚII PENTRU VIITOR


În 2023, Bayer CropScience România a lansat fungicidele sistemice Input® 400 EC - pentru combaterea bolilor foliare la culturile de grâu şi de orz, şi Nativo Forte® - pentru protecţia frunzei stindard şi a spicului, precum şi erbicidul Incelo® - cea mai nouă inovaţie împotriva buruienilor graminee. De anul viitor va fi disponibil şi fungicidul Cayunis® - "primul pas către tehnologia viitorului".

 

3 SOLUŢII BAYER PENTRU PROTECŢIA PĂIOASELOR


1. INPUT - dublă acţiune pentru eficacitate ridicată. Prin cele două substanţe active puternice (160 g/l protioconazol + 300 g/l spiroxamină), Input are proprietăţi sistemice complete, un mod de acţiune preventiv şi curativ, precum şi un efect accelerator de absorbţie şi o eficacitate crescută pentru combaterea bolilor foliare la culturile de grâu şi orz, în special pentru făinare, septorioză şi rugina brună.

Input are o fereastră flexibilă de aplicare în primul tratament, preventiv, în doză de 0,6 l/ha la grâu şi la orz (de la începutul alungirii paiului, până la apariţia primului internod) sau în situaţii de presiune crescută a bolilor (ciuperci din genul Alternaria sau atac de Septoria nodorum), în doză de 1 l/ha (de la începutul alungirii paiului și până la sfârşitul apariţiei inflorescenţei la grâu, respectiv începutul apariţiei inflorescenţei la orz).

2. NATIVO FORTE - protecţia frunzei stindard şi a spicului. Datorită sinergiei celor trei ingrediente active puternice (trifloxistrobin, protioconazol şi spiroxamina), Nativo Forte reprezintă o soluţie universală pentru culturile de cereale (grâu, orz, secară şi triticale). Se recomandă doza de 1,2 l/ha, în cazul unei scheme de protecţie cu două aplicări pe sezon sau în cazuri de presiune scăzută de boli, şi în doză de 1,5 l/ha pentru controlul Fusarium (T3).

3. INCELO - dezvoltare fără griji. Cea mai nouă inovaţie Bayer împotriva buruienilor graminee se remarcă prin substanţa activă thiencarbazone-metil (Sulfonilamino-carbonil-triazolinonă - SCT), utilizată pentru prima dată pentru porumb (Adengo) şi care are un mod de acţiune dovedit în controlul postemergent al gramineelor şi al unor buruieni cu frunză lată. Totodată, erbicidul acţionează atât prin frunze, cât şi la nivel celular şi are o selectivitate ridicată datorită formulei cu safener-ul mefenpyr-detil, care asigură cea mai bună toleranţă a plantelor de cultură.

Un alt avantaj al erbicidului Incelo este flexibilitatea la aplicare. Produsul nu restricţionează rotaţia culturilor

Mihai Gheorghe - Director comercial Bayer CropScience Romania_b             Am prezentat soluțiile actuale și soluțiile viitoare pe care compania Bayer se pregătește să le lanseze în România, în contextul noilor schimbări la care trebuie să răspundem.”MIHAI GHEORGHE, Director comercial Bayer CropScience România

                                        

DECIZII CORECTE ȘI RAPIDE PRIN DIGITALIZARE


Agricultura de precizie presupune utilizarea produsului potrivit, în cantitatea potrivită şi la locul potrivit sau, aşa cum spunea Fabian Bădescu, Climate Digital Activation Specialist, zonele Vest şi Transilvania: "Agricultura de precizie este o agricultură sustenabilă, cu un control foarte bun al inputurilor şi care permite adaptarea tehnologiei din fiecare fermă la teren sau la anumite zone din teren şi, în final, duce la obţinerea unei profitabilităţi ridicate şi la o viaţă mai bună". Dar pentru toate acestea este nevoie de implementarea agriculturii digitale, care presupune accesul imediat la date, informaţii şi cunoştinţe.

”Agricultura de precizie este un instrument prin care fermierii pot utiliza mult mai sustenabil și mai judicios resursele și investițiile pe care le fac în agricultură, în așa fel încât profitul să fie unul cât mai ridicat”, preciza, la rândul său, Mihai Gheorghe.

Fabian Badescu, Climate activation specialist_b

”Agricultura digitală presupune dezvoltarea de la decizii subiective la decizii obiective, pe baza datelor concrete.”FABIAN BĂDESCU, Climate Digital Activation Specialist, zonele Vest şi Transilvania

 

Climate FieldView

 

Bayer propune implementarea agriculturii de precizie şi trecerea la era agriculturii digitale utilizând platforma Climate FildView, care se adresează tuturor fermierilor prin cele două variante ale sale. Climate FieldView Prime - pentru toţi fermierii, care oferă soluţii gratuite de monitorizare a culturilor cu ajutorul hărţilor satelitare - şi Climate FieldView Plus - care permite colectarea, vizualizarea şi analiza datelor din teren pentru luarea celor mai bune decizii, prescrieri şi analize de producţie.

Doru Cimpoca_Corteva_b

”Fungicidul sistemic Input oferă protecţie încă de la început, odată cu tratamentul I. Apreciem că va deveni un standard pentru controlul bolilor şi managementul rezistenţelor bolilor foliare şi ale spicului.”DORU CIMPOCA, Manager culturi cereale păioase Bayer România şi Republica Moldova

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 573 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?