Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer: oferta de primăvară

Publicat: 26 februarie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Bayer CropScience România și-a lansat oferta pentru apropiata campanie agricolă de primăvară, în fața a peste o sută de fermieri tulceni.

Click pe poza pentru galerie!

La întâlnirea cu producătorii agricoli tulceni, susținută în ultima săptămână a lunii ianuarie, a fost prezentă întreaga echipă din Regiunea Sud-Est, coordonată de directorul regional al companiei - Frideric Salmen.

Mihail Mihălceanu, reprezentatul tehnic al Bayer pentru Tucea, gazda acestui reușit eveniment de sală, a prezentat întregul portofoliu de produse, soluțiile și pachetele tehnologice pregătite de Bayer. 

Nou: pachetul Falcon Pro pentru cereale
Între noutăți se detașează pachetul tehnologic Falcon Pro pentru cerealele păioase. Prin aplicare, se asigură combaterea eficientă a bolilor și a dăunătorilor la grâu și orz într-o singură trecere. Fermierul face economie de bani (zece la sută din prețul produselor achiziționate individual) și de timp, iar tratamentul se poate face până la apariția frunzei stindard.
Falcon Pro cuprinde două produse sistemice foarte eficiente: erbicidul Sekator Progress OD (amidosulfuron 100 g/l & iodosulfuron-metil-Na 25 g/l & mefenpyr dietil 250 g/l), un safener cu rol în protecția culturii, și fungicidul Falcon Pro (protioconazol 53 g/l & spiroxamină 224 g/l & tebuconazol 148 g/l). Cele două produse sunt perfect compatibile și pot fi aplicate concomitent în perioada de la începutul alungirii paiului până la apariția frunzei standard. Prin aplicare culturile de grâu și de orz vor fi protejate de complexul de boli foliare și în plus se realizează combaterea principalelor buruieni dicotile anuale și perene. Dozele de administrare sunt: Falcon Pro - 0,6 l/ha și Sekator Progress OD - 0,1-0,15 l/ha.

Nativo Pro 325 SC - un fungicid de referință
Tot pentru cerealele păioase, Bayer a lansat Nativo Pro 325 SC, un fungicid sistemic care are la bază două substanțe active cu acțiune complementară: protioconazol și trifloxistrobin. Specific pentru Nativo Pro este efectul de “green leaf” (menținerea foliajului verde o perioadă mai lungă de timp), ceea ce permite acumulări suplimentare în boabe, deci sporuri de producție.
La grâu se recomandă doza de 0,6 l/ha pentru combaterea făinării, septoriozei frunzelor și a ruginii brune și a ruginii galbene, iar dacă intervine fuzarioza, doza crește la 0,7 l/ha. Aceeași cantitate de 0,6 l/ha este recomandată și pentru orzul de toamnă și orzoaica de primăvară, iar pentru triticale se administrează 1 l/ha.

Adengo - un erbicid de succes
Pentru porumb, echipa Bayer a propus fermierilor două soluții care au dat satisfacție cultivatorilor. „Prima este Adengo 465 SC, un erbicid pre și postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale. Produsul combină două substanțe active erbicide puternice, completate de cea mai nouă tehnologie safener. Isoxaflutolul prezent în Adengo 465 SC este cel mai puternic erbicid cu acțiune reziduală pentru porumb și înglobează tehnologia unică Synchronized Weed Control - controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta constă în capacitatea de a fi din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează după o perioadă fără precipitații, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă”, ne-a declarat Mihai Mihălceanu.
Merlin Duo, erbicid sistemic omologat pentru controlul buruienilor anuale di și monocotiledonate din cultura porumbului, este recomandat în tratamente preemergente (2,25-2,5 l/ha) sau postemergente (1,8-2 l/ha). În postemergență, se efectuează până în faza de 3-4 frunze la porumb iar buruienile să fie în faza incipientă de creștere (3 frunze).

Rapiță: pachetele Biscaya și Proteus
Pentru rapiță, o cultură ce ocupă suprafețe tot mai mari de la un an la altul în fermele tulcenilor, Bayer are în portofoliu două pachete tehnologice. 
Biscaya cuprinde două produse: Biscaya 240 OD - insecticid sistemic cu spectru larg și eficacitate ridicată asupra insectelor, acționând asupra dăunătorilor prin contact și ingestie. Al doilea este Tilmor 240 EC, un fungicid sistemic de ultimă generație cu două substanțe active cu acțiune preventivă, curativă și uneori eradicativă pentru controlul bolilor la rapiță. Dozele recomandate sunt: Biscaya 240 OD - 0,3 l/ha; Tilmor 240 EC - 1 l/ha.
Pachetul Proteus este compus din insecticidul sistemic și de contact Proteus OD 110, cu spectru larg și eficacitate ridicată asupra insectelor, și fungicidul Tilmor 240 EC. Dozele de aplicare sunt: Proteus OD 110 - 0,6 l/ha (împotriva gândacului lucios) și Tilmor 240 EC - 1 l/ha.
Așa cum aprecia echipa comercială a companiei Bayer, la evenimentul de sală de la Tulcea au ținut să fie prezenți fermieri cu experiență care apreciază și folosesc inovația și știința, dar și tineri interesați de soluții tehnologice noi pe care să le aplice cu succes, optimizându-și, astfel, afacerile în agricultură.


PRODUSELE BAYER - VECTORII NOILOR TEHNOLOGII
“Conceptele inovative și soluțiile tehnologice propuse de Bayer CropScience au drept scop promovarea unei agriculturi sustenabile. În acest sens, compania noastră oferă cultivatorilor  produse și servicii avansate, menite să le optimizeze activitatea. Așa cum am obișnuit fermierii, promovăm o politică în domeniul comercial corectă și echitabilă în ceea ce privește relațiile cu partenerii noștri de agribusiness, oferind produse de ultimă generație pentru protecția fitosanitară a culturilor agricole, vectori purtători ai noilor tehnologii marca Bayer”, ne-a declarat directorul regional, Frideric Salmen.  Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 1156 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!