Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer Media Fair, a III-a ediţie: Călătoria alimentelor, DE LA SĂMÂNŢĂ ÎN FARFURIE

Publicat: 23 noiembrie 2018 - 12:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Viaţa unei seminţe, siguranţa alimentară, miturile legate de glifosat, agricultura digitală şi provocările reprezentate de alimentaţie au fost principalele teme de discuţii la cea de-a treia ediţie a evenimentului Bayer Media Fair organizat de Bayer România pe 21 noiembrie 2018.

Pascal Cassecuelle: "Agricultura trebuie să răspundă unei provocări uriaşe - aceea de a hrăni 10 miliarde de oameni până în 2050. Poate părea un termen îndepărtat, dar ne aflăm la doar 32 de recolte distanţă."

Bayer România a organizat, pe 21 noiembrie 2018, cea de-a III-a ediţie a evenimentului Media Fair – un concept interactiv, menit să abordeze transparent cele mai importante subiecte de pe agenda agriculturii moderne: viaţa unei seminţe de la producere la recoltare, ce înseamnă siguranţa alimentară, ce mituri înconjoară cea mai studiată şi controversată substanţă folosită în protecţia plantelor, cât de importantă este agricultura digitală şi cum putem asigura alimente suficiente şi de înaltă calitate, pentru o populaţie globală aflată în continuă creştere.

Miza discuţiei? Un răspuns adecvat şi sustenabil la cea mai mare provocare de până acum: necesarul de hrană pentru 10 miliarde de oameni, până în 2050.

bayer-media-fair-2018_b

În formatul deja consacrat, de sesiuni tip speed meeting, de câte 20 de minute, participanţii au putut discuta, pe rând, cu cei cinci experţi Bayer, pe teme de interes:

Viaţa unei seminţe - Eugen DIACONU, DEKALB Field Operations Country Lead
Siguranţa alimentară - Florin MARIAN, Product Development Manager
Mituri despre glifosat - Bogdan SOARE, Sales Manager Roundup pentru România, Bulgaria şi Moldova
Agricultura digitală - Octavian CHIHAIA, Climate Activation Lead pentru Europa
Provocare: hrană pentru 10 miliarde de oameni până în 2050 - Pascal CASSECUELLE, Country Group Head Bayer Crop Science România

pascal-casscuele-bayer-2018_bAgricultura are resposabilitatea de a face faţă uneia dintre cele mai mari provocări ale viitorului – aceea de a hrăni 10 miliarde de oameni până în 2050. Pentru a o depăşi, trebuie să găsim răspunsul la două întrebări - cum putem produce mai mult, într-un timp mai scurt, ţinând cont de schimbările climatice şi cum putem face societatea să susţină şi înţeleagă această evoluţie absolut necesară a agriculturii. Singurul mod în care putem avansa este fiind transparenţi şi purtând un dialog permanent cu fermierii şi consumatorii, a spus Pascal Cassecuelle, directorul Bayer România şi şeful diviziei Crop Science pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Principalele concluzii ale evenimentului:

Soluţiile oferite de agricultura digitală vor aduce un beneficiu economic de până la 330 de miliarde USD până în 2025, ajutând fermierii să ia decizii mai inteligente, producând mai mult cu mai puţine resurse.

octav-chihaia_b

Foto: Octavian CHIHAIA, Climate Activation Lead pentru Europa, povestind despre agricultura digitală

Întregul proces de dezvoltare a unui produs de protecţie a plantelor durează în jur de 11,3 ani şi costă peste 280 de milioane de EURO.

pascal-casscuele-bayer_b

Obiectivul pentru anul 2020 este reducerea limitei maxime a reziduurilor (LMR) admise la 0,01mg/kg (echivalentul a 4 cuburi de zahăr într-o piscină olimpică). LMR include un factor de siguranţă de 100 pentru a proteja toţi consumatorii. Peste 97% din cele 67.000 de controale efectuate în UE prezintă reziduuri sub limită, acest lucru fiind o dovadă clară că hrana nu a fost niciodată la fel de sigură ca acum.

• Timp de peste de 40 de ani, fermierii, grădinarii şi alţi utilizatori au considerat GLIFOSATUL un instrument vital pentru agricultură, fiind utilizat în siguranţă pentru a controla o gamă largă de buruieni. Un număr de peste 800 de studii şi recenzii ştiinţifice, Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA, Institutul Naţional al Cancerului din SUA, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), Autoritatea Europeană pentru Produse Chimice şi alte organisme de reglementare din întreaga lume au stabilit că substanţa activă glifosat este sigură pentru utilizare conform instrucţiunilor menţionate pe etichetă.  Glyphosate Task Force, entitate formată din 23 de companii la nivelul Uniunii Europene, a depus peste 3.350 de studii pentru reînnoirea aprobării din 2017 a substanţei active glifosat.

Vizualizat: 1253 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?