Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer CropScience

Publicat: 04 mai 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• expert în protecția culturilor de porumb 

Click pe poza pentru galerie!

Bayer CropScience, lider de piață în protecția culturilor agricole din România, se bucură de o experiență îndelungată în domeniu, fapt ce îi permite o înțelegere adecvată a complexității cerințelor agriculturii moderne. 

 

De zeci de ani, la nivel global, Bayer CropScience investește continuu în cercetare și dezvoltare, cu scopul contribuției la asigurarea rezervelor de hrană a populației globului pe termen lung. Investiția continuă în cercetare și dezvoltare are ca scop identificarea celor mai bune soluții pentru protecția culturilor împotriva bolilor, a dăunătorilor și a buruienilor. Acestea produc anual pierderi agricole semnificative, care pot ajunge până la 50% din totalul producțiilor. 

 

Peste 250 de fermieri români au participat la “Bayer AgroForum Porumb 2015”

În România, conceptele inovative propuse de Bayer CropScience contribuie la promovarea unei agriculturi sustenabile. În acest context, Bayer CropScience poate să ofere fermierilor români și agriculturii în general produse și servicii avansate, menite să le susțină activitatea.

În martie 2015, Bayer CropScience a continuat seria evenimentelor dedicate fermierilor români și a organizat “Bayer Agro Forum Porumb 2015”. Evenimentul a avut loc în Poiana Brașov și s-a bucurat de prezența a peste 250 de fermieri din toată țara, alături de distribuitori naționali și regionali de produse pentru protecția plantelor, de semințe și fertilizanți. 

 

Opinia fermierilor

Nicolae Berea, fermier din județul Iași: „Compania Bayer este cunoscută în întreaga lume ca lider în dezvoltarea și punerea la dispoziția fermierilor a unor produse chimice deosebit de utile nouă, fermierilor. Eu am folosit de-a lungul anilor, ca fermier, majoritatea produselor companiei Bayer și sunt deosebit de satisfăcut de rezultate. Am venit astăzi să aflu și alte noutății. Am aflat date experimentale deosebit de interesante, mai ales cu privire la varianta de lucrări minimale ale solului, comparativ cu varianta convențională”.

Samson Popescu, fermier din județul Timiș: „Mi s-a părut interesantă tematica și, cu siguranță, în această zi am auzit lucruri noi. Consider că este o provocare pentru agricultori, pentru fermieri în special și pentru ceea ce ne așteaptă în următoarele decenii în ceea ce privește provocările din agricultură. Lucrurile pe care le-am auzit despre formele de rezistență a buruienilor și despre managementul și gestionarea eficientă a buruienilor din culturile agricole este o tematică ce ne interesează în mod deosebit. Cred că este o provocare pentru noi și pentru viitorii lucrători ai pământului”.

Sandu Iosif, fermier din zona Brașov: „Bayer AgroForum Porumb 2015 este foarte important pentru noi agricultorii, mai ales pentru că tratează subiectul porumb. Este o cultură care, în zona noastră, a Brașovului, a început să prindă de câțiva ani. Probabil și clima care s-a schimbat puțin ne ajută, acesta este adevărul, s-a mai încălzit. Am o experiență de 6-7 ani în cultura porumbului, am cultivat, am făcut loturi demonstrative și știu ce merge la noi. Cultura de porumb poate fi eficientă, benefică, însă nu trebuie facută după ureche, ci trebuie să ții cont de știință, de mecanisme, de tehnologie, pentru a face ceea ce trebuie făcut. Adevărul este că, în fiecare an, apar probleme noi, provocări noi de care trebuie să ținem cont. Vorbind de erbicide, într-adevăr, trebuie să combini erbicidele cu lucrările agricole pentru a fi eficient. Trebuie să protejezi și mediul și să ai și rezultate”.

Pogăceanu Marian, fermier din județul Mureș: “Personal, cunosc destul de bine produsele firmei Bayer. Mi-au reamintit anumite lucruri și, mai ales, problemele legate de rezistența buruienilor la pesticide. Este o problemă de actualitate care, din păcate, va deveni o problemă de perspectivă pentru România. Noi folosim tot mai mult tehnologia de combatere chimică a buruienilor. Erbicidele nu sunt produse perfecte. O să apară și această problemă legată de apariția buruienilor rezistente la erbicide. România are o piață semnificativă. Avem o suprafață foarte mare de porumb, gândind după un an agricol deosebit de bun. Prețurile au fost cele care au fost și pentru a putea rezista pe piață noi, fermierii, trebuie să avem productivitate. Pentru a avea productivitate ridicată, trebuie să ai cunoștințe. Bani se mai găsesc, produse sunt, dar ca să învățăm să le folosim eficient trebuie să îi întrebăm pe cei care știu”.

Lungu Vasile, fermier din jud. Iași, localitatea Trifești: “Sunt câteva lucruri interesante despre folosirea sistemului minim de lucrări și dozele de erbicide folosite în acest sistem. Este un sistem diferit de cultură și mă refer aici, în mod deosebit, la porumb. Eu reprezint un grup de firme, o exploatație de 3.000 de hectare care cultiva în fiecare an în jur de 2.000 de hectare cu porumb, atât porumb de consum, cât și porumb loturi semincere. Aici aplicăm tehnologia de protecție a culturii porumbului împotriva buruienilor împreună cu Bayer, de 7-8 ani. Am început cu Merlin, Merlin simplu, Merlin duo, Merlin flex și, în ultimii 3-4 ani, folosim Adengo și Laudis”.

Mase Hari, fermier din județul Caraș-Severin: „Sunt un cultivator de porumb, utilizez produsele Bayer atât la cereale, la păioase, cât și la culturile de prășitoare, în special la cele de porumb. Sunt multe noutăți pe care nu le știam legate de substanțe, de amestecurile între substanțele active ale produselor Bayer, cât și despre combaterea buruienilor prin lucrări agricole cum ar fi cele de Minimum Tillage și lucrările clasice, deoarece, până acum, făceam doar lucrări clasice. Vreau să trec la lucrările de Minimum Tillage”.

Marian Popa, fermier din județul Teleorman: „Pentru mine, ca fermier, compania Bayer, având produse de top, este una cu produse excepționale pentru agricultură. Sigur că până acum, în prezentările făcute, noutățile sunt în maniera în care trebuie aplicate produsele. A fost o prezentare amplă și sigur că noi, ca fermieri trebuie să tragem concluzia. Nu s-a dat o direcție anume pentru felul în care să lucrăm noi pământul pentru că fiecare știe ce are în câmp, ce sol și buruieni are și atunci trebuie să își aleagă metoda de lucru. Produsele sunt cunoscute pentru mine, eu folosesc la cultura porumbului produsele prezentate. Folosesc erbicidul Adengo de când a apărut pe piața românească, îi cunosc eficiența, știu ce să fac cu el, dar am aflat lucruri noi legate de faptul că trebuie să privim mai complex lucrurile, nu simplist, legat de folosirea erbicidelor în anumite condiții de lucru al pământului, în condiții de lucrări minime sau clasice. {i, vă repet, cei care au prezentat, după părerea mea, au făcut un lucru bun prin cercetarea pe care au făcut-o și lucrurile pe care le-au descoperit pe suprafața globului pentru că lucrurile nu au fost prezentate doar pentru România. Eu lucrez o suprafață de 1.500 de hectare și, desigur, vreau să fac performanță”.

Evenimentele Bayer CropScience sunt un context pozitiv de apropiere de fermierii români și de nevoile reale ale acestora, prin oferirea unei experiențe complete și accesul la expertiza companiei în domeniul agriculturii. Evenimentul a inclus o expunere detaliată a ultimelor noutăți din domeniul cercetării în cultura porumbului, a tendințelor în acest domeniu, precum și a portofoliului de produse Bayer pentru protecția culturilor de porumb.

 

Specialiști internaționali, subiecte de actualitate   

În cadrul evenimentului, Bayer Crop Science a adus o parte din expertiza internațională de care beneficiază compania Bayer. Doi lectorii externi, cu o prezență de peste 25 de ani în cadrul companiei Bayer, dar și cu o experiență internațională relevantă în domenii-cheie precum dezvoltarea agricolă, cercetarea aplicată și marketing, specializați în protecția culturii porumbului, au fost prezenți la forum și au susținut prezentări de specialitate.

Dr. Hans Joaquim Santel, Director Global de Dezvoltare Erbicide Bayer, a prezentat “Strategiile de control al buruienilor în contextul noilor tehnici de cultivare a porumbului” și “Managementul integrat al buruienilor în cultura porumbului și controlul apariției rezistenței la erbicide”, în vreme ce Christine Veyrat, Director European pentru erbicidele la porumb, a vorbit despre “Controlul buruienilor în cultura porumbului, tendințe în Europa”. 

Din partea Bayer CropScience România, au participat Mihai Gheorghe - Director de Vânzări și Gabor Raviczki - Director de Marketing. Ambii au abordat problema importanței protecției culturii porumbului în România. 

 

România, o țară de importanță strategică pentru Bayer CropScience

Datorită oportunităților oferite pentru dezvoltarea practicilor inovatoare în domeniul agriculturii, România este pentru Bayer CropScience o țară de importanță strategică. Ca lider de piață în protecția plantelor, Bayer CropScience a lansat permanent în România produse inovative și a atras noi talente în domeniu, contribuind la promovarea unei agriculturi durabile. În România, cele mai de succes produse ale Bayer CropScience în cultura porumbului sunt erbicidele Adengo, Merlin Duo, Merlin Flexx, Buctril Universal, Equip și Laudis. Ele sunt răspunsul potrivit la nevoile reale ale fermierilor cultivatori de porumb.

 

Text și foto: Bayer CropScience

www.bayercropscience.ro

 

BAYER, O COMPANIE GLOBALA

Bayer este o companie cu competențe de bază în domeniul sănătății, agriculturii și al științei materialelor. Bayer CropScience, subgrup al Bayer AG responsabil pentru agricultură, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 9,494 miliarde Euro și este una dintre cele mai mari companii inovative bazate pe cercetare și dezvoltare în domeniile semințe, protecția culturilor și controlul dăunătorilor non-agricoli. Bayer CropScience oferă o gamă complexă de produse (semințe de înaltă valoare biologică, produse inovative pentru protectia culturilor bazate pe moduri de acțiune chimică și biologică), dar si una extensivă, de servicii pentru o agricultură modernă și eficientă. Bayer CropScience are, la nivel global, 23.100 de angajați și o prezență în peste 120 de țări.

 

Vizualizat: 740 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!