Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer Agro Arena 2016

Publicat: 27 iunie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• un succes pe măsura pasiunii pentru agricultură

Click pe poza pentru galerie!

Ediția din acest an, cea de-a zecea, a caravanei Bayer AgroArena a poposit, pe 24 mai a.c., la Însurăței, județul Brăila, în platforma tehnologică pusă la dispoziție de Nicu Râșnoveanu, proprietarul societății comerciale Nik Agri. 

 

La acest eveniment de câmp - primul dintr-o serie de șase pe care Bayer CropSciences România le organizează anual la nivelul întregii țări - au participat aproximativ cinci sute de fermieri din Brăila și din județele regiunii de sud-est, interesați de tehnologiile de protecție fitosanitară, de produsele și soluțiile tehnologice oferite de Bayer.

În platforma tehnologică ce a însumat o suprafață de circa șapte hectare au fost amenajate loturi demonstrative pentru culturile de rapiță (în lot fiind prezenți toți hibrizii existenți în portofoliul comercial al companiei), de cereale păioase, porumb și soia. 

 

Rapița are un viitor promițător cu tehnologia Bayer 

Fermierii prezenți în câmpul Însurățeilor s-au putut convinge pe viu de performanțele hibrizilor de rapiță: Bagira, un semitimpuriu cu talie medie, rezistent la cădere, optim pentru o recoltare ușoară; Belana, un semitimpuriu robust și cu producții ridicate; Brentano, hibrid nou, cu o foarte bună toleranță la temperaturi scăzute, pretabil pentru semănatul devreme; Jenifer, tot un semitimpuriu cu performanțe de producție excepționale; Jumper, hibrid premiat trei ani consecutiv pentru cantitatea și calitatea conținutului de ulei; Puncher, recent intrat în portofoliul comercial, are potențial ridicat de producție și o foarte bună toleranță la Phoma lingam. 

De asemenea, un loc distinct l-au ocupat ultimele două noi creații științifice: Elmer Cl, hibrid Clearfield semitimpuriu, înalt productiv, cu o bună vigoare timpurie și toleranță la ger, precum și Safer, un semitardiv ce oferă siguranță în cultură, bine adaptat la condițiile climatice din România, cu producții ridicate, stabile și conținut ridicat de ulei. Acesta poate fi semănat devreme sau mai târziu, la o densitate de maxim 50 plante/mp. 

“Am adus varietăți cât mai adaptate condițiilor climatice din România, care să prezinte o rezistență ridicată la temperaturile joase - una din principalele probleme la cultura de rapiță, rezistență la frângere, conținut ridicat de ulei, și, desigur, să ofere un randament excelent la unitatea de suprafață”, a declarat Sorin Ioan Daraban, Marketing Manager - Bayer CropScience România.

 

Soluții tehnologice pentru rapiță

Tehnologia de protecție a rapiței cuprinde pachetele tehnologice Biscaya (format din insecticidul sistemic cu spectru larg de acțiune și eficacitate ridicată Biscaya 240 OD și Tilmor 240 EC - un fungicid de ultimă generație cu acțiune preventivă, curativă și uneori eradicativă, având în componență două substanțe active: protioconazol 80 g/l & tebuconazol 160 g/l) și Proteus (Proteus OD110 - insecticid sistemic și de contact - și Tilmor 240).

De asemenea, ca produse individuale de protecție se regăsesc fungicidele: Folicur Solo 250 EW, Propulse 250 SE și Tilmor 240 EC; insecticidele: Biscaya 240 OD, Decis Mega 50 EW și Proteus OD 110, erbicidul Centurion Plus și adjuvantul Lamfix. 

 

Protecția culturii de soia

În lotul demonstrativ destinat culturii de soia s-a putut observa eficacitatea erbicidelor Bayer: Sencor Liquid 600 SC (un produs selectiv aplicat în preemergență pentru controlul buruienilor dicotiledonate anuale) și Centurion Plus (un erbicid postemergent selectiv pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene), dar și a acaricidului Envidor 240 SC pentru combaterea păianjenului roșu comun. 

 

Grâul - o cultură curată și sănătoasă 

Pentru cultura grâului, Bayer are pregătit noul pachet tehnologic Falcon Pro, ce cuprinde două produse sistemice deosebit de eficiente: erbicidul Sekator Progress OD și fungicidul Falcon Pro. Cele două produse sunt perfect compatibile la dozele recomandate (Falcon Pro: 0,6 l/ha și Sekator Progress OD: 0,1-0,15 l/ha), putând fi aplicate concomitent în fenofazele de la începutul alungirii paiului până la apariția frunzei stindard, pentru a proteja cultura de grâu și de orz de bolile foliare, precum și pentru a combate principalele buruieni dicotile anuale și perene. 

În același timp, programele de protecție fitosanitară sunt completate de Nativo Pro 325 SC - un fungicid sistemic pentru combaterea complexului de boli foliare și ale spicului la cereale, și Prosaro, fungicid utilizat în combaterea bolilor foliare și fuzariozei la grâu. Aplicând fungicidul Nativo (1 l/ha) în fenofaza de început al înfloritului se relizează protecția împotriva fuzariozei spicelor, dar se asigură și efectul de greening. Astfel, cultura se va menține verde până aproape de coacere, ceea ce înseamnă acumulări suplimentare de materie proteică în bob și un spor de recoltă.

Și cum recoltele de excepție pornesc de la material semincer de excepție, semințele de grâu au fost tratate cu insecto-fungicidul Yunta Quattro 373,4 FS, un produs sistemic pentru combaterea bolilor și dăunătorilor ce afectează sămânța și plantulele de cereale. 

 

Bayer Agro Services: o platformă integrată de servicii

Evenimentul de la Însurăței a fost marcat de lansarea Bayer Agro Services, o platformă integrată de servicii interne și externe pe care Bayer a pus-o la dispoziția partenerilor de business. Lumea serviciilor Bayer cuprinde în prezent cartarea agrochimică pentru culturi în câmp, vii și livezi, analize de apă (în parteneriat cu Cartagris Grup); servicii financiare (pachete oferite de Raiffeisen Bank); Mobile Apps - o aplicație pe telefoanele inteligente, ce oferă informații utile despre produse, culturi, boli, dăunători, soluțiile și serviciile Bayer; servicii de conducere defensivă și experiență auto în platforma de antrenament alături de piloții Academiei Titi Aur - toate acestea fiind oferite în cadrul generosului program de loialitate Bayer Fidelis. 

 

Peste 3.000 de fermieri așteptați la Bayer AgroArena

În câmpul Însurățeilor, loturile demonstrative, calitatea ridicată a prezentărilor susținute de specialiștii companiei Bayer, dar și calitatea informației transferată fermierilor prezenți au constituit ingredientele unui succes asumat și garantat. Așa cum și-a dorit compania Bayer, și în acest sezon de producție agricolă, cultivatorii vor culege roadele succesului: un succes măsurat prin inovație, dragoste pentru pământ, prin efort și pasiune pentru agricultură. 

La întânirile din câmp în generosul cadru Bayer AgroArena - un brand deja consacrat în lumea agriculturii românești pe parcursul unui deceniu de performanță - sunt așteptați să participe peste trei mii de fermieri, în cele șase platforme din județele Brăila, Olt, Timiș, Bihor, Neamț și Covasna.

 

 

MANAGE MENTUL BURUIENILOR ÎN LANUL DE PORUMB

În câmpul demonstrativ, porumbul - o plantă agricolă profitabilă, foarte importantă pentru asolament și complet mecanizată - a ocupat două hectare pentru tot atâtea tipuri de tehnologii: înființarea culturii în sol arat, cât și prin semănatul direct în miriște. 

Pentru un management eficient al buruienilor, Bayer are soluția tehnologică în preemergență și postemergență timpurie - Adengo 465 SC pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale. Produsul combină două substanțe active, completate de cea mai nouă tehnologie safener pentru cultura porumbului, care-i mărește selectivitatea, iar isoxaflutolul, cel mai puternic erbicid cu acțiune reziduală pentru porumb, înglobează tehnologia unică “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor.

Produsul are o perioadă lungă de aplicare, în intervalul imediat după semănat și până când planta ajunge la 2-3 frunze, ceea ce permite asigurarea unui control eficient al buruienilor. Erbicidul se fixează în stratul superficial al solului și se reactivează după fiecare ploaie de peste 10-15 l/mp. 

De asemenea, pentru aplicarea în postemergență, la dispoziția fermierilor se află Buctril Universal (erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene), Equip (menit să controleze buruienile mono și dicotiledonate anuale și perene) și Laudis 66 OD (erbicid selectiv postemergent pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale). 

În acest context, se poate vorbi în curând și despre Capreno - un nou erbicid pentru cultura porumbului, aflat în faza de omologare. PRODUCȚII DE GRÂU DE APROAPE 9000 KG/HA

„Pentru cultura de păioase, eu am folosit dintotdeauna produsele Bayer. Spre exemplu, la orz sper să obțin și în acest an o producție medie de peste 7 tone/ha, atunci când, pe la jumătatea lunii iunie, voi intra la recoltat. De asemenea, la grâu, cu tehnologia de protecție oferită de Bayer, pe terasă, unde am o solă de 60 de hectare, sunt sigur că mă voi apropia de 9 t/ha”, ne-a declarat Nicu Râșnoveanu, fermierul brăilean pe terenurile căruia s-au amenajat loturile demonstrative.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.11(172) 15 - 30 iunie 2016

 

Vizualizat: 708 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?