Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer Agro Arena 2014

Publicat: 20 iunie 2014 - 18:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

GABI RAVICZKI, director de Marketing Bayer CropScience România: „Ne-am asumat rolul de lider în protecţia plantelor!”

Click pe poza pentru galerie!

Domnule Gabi Raviczki, iată, aţi organizat o nouă ediţie Bayer Agro Arena 2014 la Însurăţei - Brăila!    

Gabi Raviczki: Pentru compania Bayer, acest eveniment reprezintă a doua etapă dintre cele şase manifestări de câmp programate în tot atâtea regiuni ale ţării. Totodată, este o ocazie deosebită pentru a ne reîntâlni cu fermierii, cu partenerii noştri din regiunea de sud-est şi din zona Bărăganului. Sperăm ca aceasta să le dea posibilitatea celor care participă să interacţioneze şi să schimbe informaţii profesionale utile, informaţii care să le permită optimizarea activităţilor de protecţia plantelor, şi nu numai.

Este îmbucurător să observăm că avem peste 600 de participanţi, ne şi onorează şi ne confirmă încă o dată faptul că - iată - propunerile noastre tehnologice sunt bine primite de către fermieri şi sunt validate de numărul important de fermieri care vin să discute, să interacţioneze cu noi şi, nu în ultimul rând, să utilizeze tehnologiile aplicate pe loturile demonstrative.

 

Cum a fost structurat evenimentul? 

Gabi Raviczki: Ca orice Agro Arenă pe care o organizăm, şi aici, la Însurăţei, avem şase loturi demonstrative, vizând culturile cele mai importante: grâu, porumb, porumb zaharat, rapiţă, orz şi floarea-soarelui. Şi, ca şi anul trecut, îi avem alături pe colegii noştri de la New Holland, prezenţi cu utilaje de ultimă generaţie folosite în tratamentul culturilor agricole. Pe lângă informaţiile care ţin de protecţia plantelor, am încercat să completăm programul nostru cu noutăţi care ţin de tehnicile de aplicare, pentru că noi considerăm că acestea sunt, de asemenea, o componentă importantă. Acolo unde utilizezi produse de protecţia plantelor de calitate, optimizarea lor se face prin aplicarea cu utilaje de ultimă generaţie, iar din acest punct de vedere gama de utilaje Hardi pe care New Holland o prezintă, zicem noi, e de cea mai mare clasă şi merită să stea alături de noi la acest eveniment.


Doi hibrizi de rapiţă şi un fungicid

Care sunt noutăţile expuse la Bayer Agro Arena 2014?

Gabi Raviczki: Mai întâi aş vrea să menţionez faptul că Bayer vine anul acesta cu doi hibrizi care completează portofoliul nostru de rapiţă: Brentano şi Puncher, două branduri noi şi care - după cum au putut vedea şi vizitatorii loturilor demonstrative - se comportă foarte bine, dovedind încă de pe acum premisele obţinerii unor producţii peste medie. Lansăm un nou fungicid sistemic pentru combaterea bolilor în cultura de rapiţă, numit Propulse, care conţine două substanţe active: fluopiram, aparţinând unei clase chimice care a fost inventată şi dezvoltată de Bayer, şi proticonazol - cel mai activ triazol de pe piaţă. Propulse oferă un spectru larg de activitate, cu acţiune sistemică asupra unui număr foarte mare de ciuperci parazite, acţionând atât preventiv, cât şi curativ, iar uneori eradicativ.

 

Pentru celelalte culturi, ce soluţii de protecţie oferă Bayer?

Gabi Raviczki: Avem o paletă completă pentru culturile cerealiere. Promovăm şi anul acesta pachetele tehnologice Falcon, care au avantajul de a combate la o singură trecere atât buruienile, cât şi bolile foliare ale plantelor. De asemenea, anul acesta am lansat un nou erbicid numit Hussar Activ care controlează extraordinar de bine îmburuienarea cu iarba vântului şi odos, probleme din ce în ce mai importante cu care se confruntă fermierii. La floarea-soarelui promovăm fungicidul nostru Sfera, care noi credem că este unul dintre cele mai importante produse pentru controlul bolilor-problemă încă din primele faze de dezvoltare a culturii, dar şi după înflorit.

De asemenea, în culturile de porumb, noi continuăm să promovăm foarte puternic erbicidul Adengo, care anul acesta a dat din nou rezultate extraordinar de bune şi a confirmat faptul că aplicările preemergente ale acestui erbicid reduc în mod consistent îmburuienarea cu tot ceea ce înseamnă buruieni-problemă, fie ele monocotiledonate sau dicotiledonate anuale. Şi, nu în ultimul rând, am făcut o demonstraţie pe lotul de porumb zaharat cu Laudis, un erbicid cu o selectivitate postemergentă extraordinară, pe care-l recomandăm în culturile semincere şi în cele comerciale.

Are un spectru de acţiune asupra a peste 40 de buruieni-problemă pe care le combate foarte eficace în postemergenţă şi are atuul de a fi complet inofensiv în ceea ce priveşte cultura de porumb, datorită „safener-ului” încorporat în formulare. Deci, Laudis este un produs pe care noi îl recomandăm a fi utilizat pe scară largă, atât în loturile semincere, cât şi în culturile de porumb zaharat sau în cele obişnuite pentru consum.

 

Ingredientele unui succes garantat

Ce aduce nou Bayer Agro Arena 2014 faţă de ediţia trecută?

Gabi Raviczki: În mod sigur este un salt calitativ, dacă ne uităm la prezentare şi la participarea pe care am avut-o. Iată, chiar şi din Insula Mare a Brăilei l-am avut pe domnul Dr. Lucian Buzdugan, de asemenea, pe Dl. Sitaru, ca să menţionăm câteva exemple, şi numeroşi alţi fermieri performanţi, fermieri interesaţi de tehnologiile noastre, care deja utilizează produsele Bayer pe scară largă. Cred că este un salt calitativ dacă ne uităm la imaginea loturilor, la calitatea prezentărilor susţinute de echipa noastră şi - zic eu -  la calitatea informaţiei pe care am transferat-o către partenerii noştri. Toate acestea sunt ingredientele unui succes garantat.

Aşadar, avem conturată o strategie pe linie de marketing prin care ne asumăm rolul de lider în ceea ce priveşte protecţia plantelor printr-un dialog foarte consistent şi cât mai apropiat de fermieri şi încercăm prin aceasta să îi ajutăm să-şi crească atât nivelul, cât şi calitatea producţiilor. Este o modalitate prin care Bayer înţelege să-şi asume misiunea în lume, şi anume aceea de a utiliza ştiinţa pentru o viaţă mai bună! 


INFO
APRECIEREA FERMIERULUI

Lucian Buzdugan - Insula Mare a Brăilei:
„Bayer reprezintă una dintre cele mai prestigioase companii cu activitate îndreptată spre protecţia plantelor.

Am participat la o zi de câmp în care au fost prezentaţi noi hibrizi, dar şi noi tehnologii, însă aş vrea să notific modul interesant de organizare sub un nou format atrăgător - Texas Day - ziua în care sărbătorim prosperitatea românească pe accent american - ce a combinat în mod deosebit de interesant utilul cu plăcutul. Şi bineînţeles, am remarcat interesantele prezentări în câmp ale experţilor Bayer şi organizarea perfectă, graţie căreia grupurile de fermieri au putut să recepteze cât mai multe informaţii şi în condiţii cât mai bune.

Aş mai adăuga şi ideea de a atrage şi alte companii al aceste evenimente, cum este New Holland, care a prezentat o maşină de administrat tratamente foliare la sol deosebit de perfomanată, o maşină ce a înglobat tot ce este mai nou la această dată în acest domeniu.

A fost o manifestare reuşită, din care personal am învăţat, a fost interactivă şi ceea ce ne-a bucurat foarte mult a fost că Dumnezeu a avut şi grijă de noi; a fost o zi minunată, una dintre cele mai frumoase zile din această primăvară. Mulţumesc Bayer, mulţumesc organizatiorilor, le doresc mult suces în perioada următoare”.

Vizualizat: 1002 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
informatie,cine santeti
|
06. 24, 2014. Tuesday 01:50
Cu respect asi dori sa stiu daca faceti parte din concernul BAYER SPANIA ,deoare ce as avea nevoie sa ma informati daca vandeti si spuma pliuretana ,lichida ,rigida bicomponenta la densitate de 240 kg/m-cub pt, turnat in matrita,am executata eu personal(din fibra de sticla o matrita pt. turnat stupi din poliuretan,dar nu am materie prima pt. turnarea produsului finit.Va multumesc anticipat.Bartos--imail bartosl@yahoo.com tel-0749528424
1.
informatie,cine santeti
|
06. 24, 2014. Tuesday 01:50
Cu respect asi dori sa stiu daca faceti parte din concernul BAYER SPANIA ,deoare ce as avea nevoie sa ma informati daca vandeti si spuma pliuretana ,lichida ,rigida bicomponenta la densitate de 240 kg/m-cub pt, turnat in matrita,am executata eu personal(din fibra de sticla o matrita pt. turnat stupi din poliuretan,dar nu am materie prima pt. turnarea produsului finit.Va multumesc anticipat.Bartos--imail bartosl@yahoo.com tel-0749528424
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!