Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BĂTĂLIA pentru GLIFOSAT. Cine suportă PREŢUL INTERZICERII lui?

Publicat: 05 noiembrie 2017 - 10:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MOTIVE SAU PROBE?! Glifosatul este una dintre cele mai importante substanţe active folosite în agricultură la nivel mondial. Este prezent în cele mai eficiente produse de erbicidat. 

În ultima perioadă s-a tot discutat despre aşa-zisele efecte negative ale glifosatului asupra organismului uman şi despre interzicerea lui în agricultură. O asemenea decizie i-ar pune pe jar pe fermierii români. Motivele? Costurile de erbicidare ar fi mult mai mari, iar productivitatea în muncă la nivel naţional s-ar diminua semnificativ.

glifosatdezbatere2_b

Federaţia Naţională Pro Agro ia poziţie în ceea ce priveşte situaţia glifosatului pe piaţa din România, prezentând o serie de cifre şi de exemple concrete referitoare la impactul pe care îl are utilizarea glifosatului în agricultură. Conform unui studiu recent desfăşurat în România, 50% dintre fermieri folosesc erbicide pe bază de glifosat, cu precădere la culturile de grâu şi de porumb. 90% dintre respondenţii acestui studiu nu sunt de acord cu interzicerea comercializării glifosatului. Argumentele care au ieşit la iveală în cadrul acestui studiu sunt: eficienţa şi utilitatea acestui produs, costul redus, combaterea unor buruieni care nu pot fi eradicate cu nici un alt erbicid, remanenţa lui redusă şi faptul că permite o păstrare mai bună a apei în sol.
“Împreună cu alţi colegi din mediul asociativ am decis să facem un studiu care să stea la baza poziţiei pe care ministerul o va susţine în grupele tehnice de lucru. Parlamentarii noştri să susţină acest studiu şi interesul legitim al fermierului român”, a declarat Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro.

glifosat-SCHEMA_b

Care va fi impactul încetării utilizării glifosatului, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 noiembrie 2017!

Vizualizat: 1071 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?