Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BĂTĂLIA pentru GLIFOSAT. Cine suportă PREŢUL INTERZICERII lui?

Publicat: 05 noiembrie 2017 - 10:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MOTIVE SAU PROBE?! Glifosatul este una dintre cele mai importante substanţe active folosite în agricultură la nivel mondial. Este prezent în cele mai eficiente produse de erbicidat. 

În ultima perioadă s-a tot discutat despre aşa-zisele efecte negative ale glifosatului asupra organismului uman şi despre interzicerea lui în agricultură. O asemenea decizie i-ar pune pe jar pe fermierii români. Motivele? Costurile de erbicidare ar fi mult mai mari, iar productivitatea în muncă la nivel naţional s-ar diminua semnificativ.

glifosatdezbatere2_b

Federaţia Naţională Pro Agro ia poziţie în ceea ce priveşte situaţia glifosatului pe piaţa din România, prezentând o serie de cifre şi de exemple concrete referitoare la impactul pe care îl are utilizarea glifosatului în agricultură. Conform unui studiu recent desfăşurat în România, 50% dintre fermieri folosesc erbicide pe bază de glifosat, cu precădere la culturile de grâu şi de porumb. 90% dintre respondenţii acestui studiu nu sunt de acord cu interzicerea comercializării glifosatului. Argumentele care au ieşit la iveală în cadrul acestui studiu sunt: eficienţa şi utilitatea acestui produs, costul redus, combaterea unor buruieni care nu pot fi eradicate cu nici un alt erbicid, remanenţa lui redusă şi faptul că permite o păstrare mai bună a apei în sol.
“Împreună cu alţi colegi din mediul asociativ am decis să facem un studiu care să stea la baza poziţiei pe care ministerul o va susţine în grupele tehnice de lucru. Parlamentarii noştri să susţină acest studiu şi interesul legitim al fermierului român”, a declarat Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro.

glifosat-SCHEMA_b

Care va fi impactul încetării utilizării glifosatului, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 noiembrie 2017!

Vizualizat: 1334 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?