Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

BASF: Produse noi pentru culturile de toamnă

Publicat: 07 iunie 2019 - 19:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF introduce pe piaţa din România primul fungicid cu acţiune foliară aplicat direct pe seminţe, pentru protecţia îndelungată a culturilor de grâu şi de orz, precum şi noi hibrizi de rapiţă cu performanţe remarcabile.

Sub sloganul „Toamnă redefinită”, BASF România a adunat, pe 9 mai 2019, la Poiana Braşov, peste 200 de fermieri din toată ţara, pentru a le prezenta noile produse ale companiei pentru culturile de toamnă.

BASF: Produse noi pentru culturile de toamnăClick pe poza pentru galerie!

Systiva® vă scapă de primul tratament la grâu şi orz!


Systiva® 333 FS este primul fungicid aplicat odată cu tratamentul seminţei, pentru protecţia culturii până la al doilea tratament foliar. Systiva® conferă protecţie de la semănat până la 200 de zile.
Substanţa activă este fluxapiroxad, în concentraţie de 33% (333 gr/litru), o substanţă din grupa chimică SDHI, cu mobilitate unică, translocându-se de la sămânţă în întreaga plantă.
Principalele boli pe care le combate: la orz - pătarea brună şi arsura frunzelor de orz, rugina brună şi făinarea, iar la grâu - septorioza, făinarea, rugina brună şi pătarea în ochi a bazei tulpinii.
Pentru grâul şi orzul de toamnă, se utilizează în doză de 1,5 litri/tona de seminţe, iar pentru orzul de primăvară, doza de aplicare este de 0,75-1,5 litri/tona de seminţe.
Pentru a beneficia de efectul maxim al fungicidului Systiva®, este esenţială aplicarea corespunzătoare a produsului, iar aici intră calitatea seminţelor, manipularea produsului, prepararea şi aplicarea soluţiei, precum şi depozitarea seminţelor. Systiva® poate fi depozitat la o temperatură între 0 şi 40 de grade Celsius pentru maximum 24 de luni din momentul aplicării. Foarte important este să feriţi produsul de îngheţ. Systiva® este compatibil cu produsele de protecţia plantelor omologate în România, iar soluţia trebuie folosită în maximum 24 de ore de la preparare.

SILVIU ROSCA BASF_b
Foarte important: „seminţele tratate deja cu fungicid sau insectofungicid nu mai pot fi tratate ulterior cu Systiva, deoarece produsul nu mai aderă pe sămânţă. Tratarea seminţelor trebuie făcută concomitent, în aceaşi timp, cu o singură soluţie: Systiva plus tratamentul sămânţă amestecate”, a explicat Silviu Roşca, crop manager culturi cereale şi porumb BASF România.
Cel mai bun partener de amestec pentru Systiva® este tratamentul sămânţă fungicid Premis® (triticonazol 25 gr/litru), aplicat în doză de 1,5 litri/tona de seminţe la culturile de grâu şi orz. Premis® combate bolile cu transmitere prin sămânţă şi/sau sol, fiind complemetar cu Systiva®. Fermierii pot achiziţiona cele două produse împreună, cu o reducere promoţională de 8% la întregul pachet.

Portofoliu mai larg de produse

MARIUS STANCIU BASF_b

BASF a încheiat în toamna anului trecut procesul de achiziţie a unei părţi din operaţiunile şi activele Bayer, completându-şi astfel propriile activităţi în domeniul protecţiei plantelor, al biotehnologiilor şi al soluţiilor digitale în agricultură şi marcând intrarea pe piaţa seminţelor, a erbicidelor neselective şi a nematocidelor pentru tratamentul seminţelor.
„Portofoliul achiziţionat cuprinde seminţe de legume, tartament sămânţă, erbicide neselective, care completează portofoliul de erbicide selective al BASF, platforme de cercetare pentru hibrizi de grâu, despre care veţi auzi în curând, soluţii digitale şi seminţe pentru culturi de câmp - rapiţă, grâu şi bumbac. Pentru rapiţă, avem trei staţii de ameliorare în Belgia, Germania şi Polonia, şi loturi de ameliorare în opt ţări din Europa, printre care şi România”, a spus Marius Stanciu, manager seminţe BASF pentru România şi Bulgaria.

Noi hibrizi de rapiţă InVigor®
Portofoliul BASF de hibrizi de rapiţă pentru 2019 cuprinde trei hibrizi Clearfield® şi şase hibrizi convenţionali, cu hibrizi semitimpurii şi semitardivi în ambele categorii.
Alături de hibrizii de rapiţă deja cunoscuţi fermierilor români - Jenifer (semitipuriu), Jumper (semitardiv), Puncher (semitardiv), Safer (semitardiv) şi Elmer CL (semitipuriu), noutatea pe care BASF o aduce pe piaţa din România sunt hibrizii de rapiţă InVigor®, marcă sub care sunt comercializaţi cei mai buni hibrizi de pe piaţă. În Canada, unde au fost lansaţi pentru prima dată, acum 23 de ani, hibrizii InVigor® reprezintă, în prezent, 58% din piaţa de seminţe de rapiţă.
Caracteristicile principale ale hibrizilor de rapiţă InVigor® sunt productivitatea şi stabilitatea. „La rapiţă, 70% din producţie se stabileşte în toamnă, de aceea vigoarea plantei este foarte importantă, iar hibrizii din gama InVigor® au această caracteristică”, a spus Marius Stanciu, care a prezentat hibrizii de rapiţă din portofoliul BASF.
În România, primul hibrid din gama InVigor® - InV1022 - a fost lansat pe piaţă în 2018. Pentru 2019, vor fi disponibili trei noi hibrizi din această gamă: un hibrid convenţional - InV1165, şi doi hibrizi Clearfield® - InV1166CL şi InV1266CL. Toţi cei trei noi hibrizi de rapiţă InVigor® conţin gena Rlm7, ceea ce le conferă o bună toleranţă la Phoma. „Hibridul de rapiţă InV1266CL a fost ales de către autorităţile de înregistrare din Ungaria drept martor pe segmentul Clearfield”, a precizat Marius Stanciu.
Acesta a subliniat şi că sacii cu seminţe de rapiţă BASF conţin 1,5 milioane de boabe germinabile, iar specialiştii BASF recomandă să semănaţi 45-50 plante/mp.

Integral® Pro - Primul biofungicid pentru tratarea seminţelor de rapiţă
Pentru protecţia culturii de rapiţă, BASF oferă fermierilor români, din toamna anului 2019, o noutate absolută: Integral® Pro, primul biofungicid pentru tratamentul seminţelor de rapiţă. Substanţa activă este o bacterie, Bacillus amyloliquefaciens (tulpina MBI600). Produsul este omologat ca fungicid pentru combaterea putregaiului negru din seminţe (Phoma lingam) pentru rapiţa de toamnă şi de primăvară şi este formulat ca suspensie pentru tratarea seminţelor, a explicat Liviu Chira, crop manager culturi oleaginoase BASF România.

Uree Air Tek® cu inhibitori de urează
O altă noutate este gama Air Tek® de uree tratată cu inhibitor Limus®, rezultatul colaborării dintre compania Belor România şi BASF. Prin parteneriatul celor două companii, fermierii români au la dispoziţie uree tratată cu inhibitori de urează, ce oferă eficacitate şi randamente ridicate, prin reducerea pierderilor de azot produse din cauza volatilizării amoniacului.
Belor România este importator de îngrăşăminte şi exportator de cereale, parte a grupului german Belor, cu reprezentanţe în 11 ţări.
Important de notat că legislaţia europeană impune ca, până în 2021, emisiile de amoniac din atmosferă să fie reduse cu 20%. În Germania, directiva europeană se aplică deja, iar fermierii germani mai pot folosi uree doar dacă este tratată cu inhibitori de urează, a spus Marius Iancu, manager vânzări zona de vest Belor România.

BASF a redefinit nu doar toamna, ci şi conceptul de eveniment de firmă, organizând, la Poiana Braşov, un adevărat spectacol, extrem de dinamic, în care discursurile inviaţilor şi prezentările de produse s-au intercalat cu momente de dans şi acrobaţii. Coregraful show-ului „Dansez pentru tine” de la PRO TV, Edi Stancu, împreună cu şapte dansatori, au redat prin dans caracteristicile de excepţie ale fiecărui produs prezentat fermierilor de către BASF. „Maestru de ceremonii” a fost cunoscutul prezentator TV Cătălin Ştefănescu, iar invitatul special al serii a fost Nicu Alifantis, care a susţinut un recital împreună cu formaţia Zan.


NOILE ACHIZIŢII BASF ÎN CIFRE
• Preţ achiziţie: 7,6 miliarde euro
• Peste 2 miliarde euro venituri din afaceri achiziţionate
• Peste 200 unităţi regionale de producţie şi ameliorare a seminţelor
• 5 noi site-uri de producţie şi formulare
• Peste 60 de ţări în care a adăugat noi operaţiuni de afaceri
• 17 noi site-uri de cercetare - dezvoltare
• Peste 4.500 de noi angajaţi în peste 50 de ţări
• Peste 40% dintre angajaţii transferaţi lucrează în cercetare - dezvoltare
• Peste 900 milioane euro cheltuieli de cercetare - dezvoltare în agricultură (40% din cheltuielile de cercetare - dezvoltare în agricultură ale grupului BASF)

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 9/236 (ediţia 15-31 mai 2019)

 

Vizualizat: 617 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?