Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF a încheiat achiziţia operaţiunilor şi activelor de la Bayer

Publicat: 02 august 2018 - 11:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BASF anunaţă că încheiat procesul de achiziţie a unor segmente de operaţiuni şi active de la Bayer. Divizia “Crop Protection” a devenit “Agricultural Solutions”. Tranzacţia completează în mod strategic activităţile BASF în domeniul protecţiei plantelor, al biotehnologiei şi al agriculturii digitalizate şi marchează intrarea companiei pe piaţa seminţelor, a erbicidelor neselective şi a nematocidelor pentru tratamentul seminţelor.

„Acest pas strategic adaugă active valoroase portofoliului nostru de soluţii agricole şi ne întăreşte potenţialul de inovare. Per ansamblu, aceasta asigură clienţilor noştri o ofertă mai cuprinzătoare şi mai atractivă", a spus dr. Martin Brudermüller, Preşedintele Consiliului Directorilor Executivi şi Chief Technology Officer în cadrul BASF SE.

"Această achiziţie transformă rolul BASF în agricultură. Ne îmbunătăţeşte poziţia pe piaţa soluţiilor agricole şi creează noi oportunităţi de creştere", a adăugat Saori Dubourg, membru al Consiliului Directorilor Executivi din cadrul BASF SE şi responsabil pentru divizia Agricultural Solutions. "Suntem nerăbdători să pornim în această călătorie comună şi le urăm bun-venit la BASF noilor noştri colegi."

În octombrie 2017 şi în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziţie pentru operaţiunile şi activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul în care Bayer a achiziţionat Monsanto.

Prin această achiziţie, aproximativ 4.500 de angajaţi se alătură companiei BASF.

Logo BASF_bAcordurile includ următoarele active Bayer: operaţiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu; operaţiunile cu seminţe inclusiv genetica, cercetarea şi capabilităţile de ameliorare, precum şi mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite ţări; operaţiunile cu seminţe de legume; platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu; o gamă de produse pentru tratamentul seminţelor; anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale; întreaga platformă digitală pentru agricultură xarvioTM; precum şi anumite erbicide neselective şi proiecte de cercetare pentru nematocide. Aceste tranzacţii sunt în prezent finalizate, cu excepţia operaţiunii cu seminţe de legume, a cărei închidere este aşteptată în cursul lunii august.

Clienţii au de câştigat în urma acestei achiziţii, deoarece vor avea acces la mai multe instrumente pentru a-şi creşte producţia, calitatea şi rentabilitatea culturilor. "Având soluţii puternice, de la seminţe până la recoltare, şi beneficiind de o capacitate de cercetare şi dezvoltareextinsă şi performantă, vom stimula competiţia pe piaţă. Pentru clienţi asta înseamnă că vor continua să aibă posibilitatea reală de a alege, atât astăzi cât şi în viitor", a explicat Markus Heldt, preşedintele diviziei Agricultural Solutions, din cadrul BASF. "După luni întregi în care am pregătit transferul operaţiunilor şi o acomodare lină a noilor angajaţi, suntem cu toţii dornici ca, în sfârşit, să începem – o nouă echipă cu operaţiuni şi expertiză extinse."

Pentru a reflecta amploarea noului portofoliu pe care îl deţine în domeniul agricol, BASF a redenumit divizia “Crop Protection”, aceasta devenind “Agricultural Solutions”. În plus, divizia a creat o nouă unitate globală de operaţiuni pentru seminţe şi însuşiri genetice. În 2017, divizia Agricultural Solutions BASF a generat vânzări în valoare de 5,7 miliarde de euro.

Mai mult de 115.000 de angajaţi ai grupului BASF lucrează în întreaga lume. Portofoliul BASF este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Agricultural Solutions şi Petrol şi gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (BAS).

Vizualizat: 787 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?