Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Axial One - un nou erbicid de la Syngenta

Publicat: 26 aprilie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Syngenta a lansat, la sfârşitul lunii trecute, erbicidul Axial One, un nou produs pentru controlul principalelor buruieni monocotiledonate anuale şi dicotiledonate anuale care apar în culturile de cereale

Click pe poza pentru galerie!

Axial One se aplică în postemergenţă. Complementaritatea celor două substanţe active, pinoxaden, recunoscut cu eficacitate superioară împotriva buruienilor graminee, şi florasulam, cu efect împotriva buruienilor cu frunza lată, face din Axial One o excelentă alegere în programul de combatere a buruienilor, printr-o singură trecere.

”Acest produs, modern, elegant, onest, vine ca răspuns la ceea ce aşteaptă fermierii de la un erbicid: spectru divers de combatere şi o “fereastră” cât mai largă de aplicare. Aceasta este soluţia noastră de erbicidat culturile de grâu şi de orzoaică de primăvară printr-o singură trecere.

Doza recomandată este de 1 l/ ha. Combate buruienile graminee şi cele cu frunza lată. Lucrarea de erbicidat este, poate, cea mai scumpă lucrare în orice cultură, dacă vorbim în termeni de investiţie, de timp, de bani, de combustibil, de apă, de forţă de muncă. Produsul oferă o selectivitate foarte bună culturii”, a declarat Tomel Petrache, Campaign Manager la Syngenta.

 

Combate buruienile problemă

”Vorbim de un spectru foarte mare de combatere a buruienilor, atât iarba vântului, odosul, coada vulpii, turiţa, muşeţelul săbatic, muştarul alb sau macul, buruieni, în general, invazive, care-şi lărgesc arealul an de an ca urmare a condiţiilor climatice, dar şi din cauza unor factori tehnologici. Aplicarea unilaterală a unor îngrăşăminte influenţează, desigur, PH-ul solului, un alt factor care ajută la dezvoltarea anumitor specii de buruieni”, a adăugat oficialul companiei.

Produsul acţionează şi la temperaturi scăzute, putând fi aplicat devreme. “Are o eficacitate de 30% încă de la 5 °C, la 14 zile de la aplicare. La 10  °C, eficacitatea la 14 zile este de 60%, iar dacă temperatura este mai mare, în primăvară produsul lucrează fără probleme”, a mai spus Tomel Petrache.

 

În Bulgaria, Axial One a rezolvat problema gramineelor

Produsul Axial One a fost lansat în România la aproximativ un an de la promovarea pe piaţa din Bulgaria. ”Una dintre explicaţii este aceea că în Bulgaria problema gramineelor în culturile de păioase este una care preocupă mult fermierii. În Bulgaria, gramineele din cultura de cereale sunt favorizate de o climă mai caldă, de aceea este o preocupare mai mare în Bulgaria decât în România.

Şi în România, problema extinderii gramineelor este în creştere, fiind tot mai frecventă şi cu o presiune de atac din ce în ce mai considerabilă. Pierderile sunt foarte mari. Acest lucru este deja cunoscut de fermieri.

Ce devine din ce în ce mai clar, este o extindere la nivel de suprafaţă. Dacă la început problema era în Transilvania sau în partea Olteniei, acum problemele sunt în cea mai mare parte a ţării, aş putea spune, acolo unde cultivăm cereale păioase”, ne-a explicat Cristian Grecu, director marketing Syngenta.

Potrivit acestuia, îmburuienarea culturilor de păioase cu graminee presupune două mari probleme. ”Una este scăderea producţiei, şi poate să fie de 1, 2, 3 tone, în funcţie de ţinta de producţie pe care o are fermierul respectiv, şi a doua este impurificarea masei de seminţe în momentul recoltării”, a mai spus directorul de marketing Syngenta.


2011 - PIAŢĂ BUNĂ PENTRU FUNGICIDE

Referitor la vânzările din anul precedent, Cristian Grecu a afirmat că a fost o piaţă bună pentru fungicide, cererea fiind întreţinută de precipitaţiile din primăvară. ”Precipitaţiile au fost bogate şi au ţinut până în iunie, de aceea au fost solicitate foarte mult fungicidele. În ceea ce priveşte cerealele păioase, Artea a fost pe primul loc, apoi Menara, pe care îl poziţionăm ca şi fungicid acolo unde ţinta de producţie este ridicată, unde avem o fertilizare bogată a culturii.

Ca atare, fertilizarea creşte densitatea. Un al treilea erbicid este Amistar Xtra, care utilizat ca al doilea sau ca al treilea tratament pentru creşterea calităţii este foarte mult asociat cu calitatea, pentru că banii încasaţi din cultură ţin şi de volumul recoltat, dar şi de preţul la care se vinde recolta respectivă, preţ care este influenţat de calitate”, a mai spus oficialul Syngenta.

În ceea ce priveşte vânzările din acest an, el a afirmat că s-au vândut foarte bine erbicidele preemergente pentru culturile de porumb şi floarea soarelui, iar referitor la erbicidele din cultura grâului este convins că Axial şi Axial One sunt leaderi de piaţă în acest an.

Vizualizat: 715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?