Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AUSTRALIA reduce estimarea privind PRODUCŢIA DE GRÂU

Publicat: 25 septembrie 2017 - 15:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru sezonul 2017/2018, Australia şi-a redus cu aproape 10% estimarea privind producţia de grâu, până la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani, în principal din cauza secetei care afectează cele mai mari regiuni producătoare.

Startul campaniei de recoltare va fi dat abia luna viitoare, iar producţia de grâu este de aşteptat să ajungă la 21,64 milioane tone, conform declaraţiilor Biroului Australian de Economie şi Ştiinţe Agricole şi Resurse (ABARES). Cifra este în scădere faţă de prognoza din martie (23,98 milioane tone). Raportul USDA din luna august a estimat că recolta Australiei va atinge 23,5 milioane tone.
Dacă aceste estimări se vor realiza, Australia va înregistra o scădere cu o treime a producţiei faţă de sezonul 2016/17, atunci când s-au înregistrat recolte record, de 32,64 milioane tone.
Conform ABARES, producţia de rapiţă a sezonului 2017/2018 va totaliza 2,75 milioane de tone, în scădere faţă de estimarea anterioară (3,69 milioane tone).

Grau_b

Revizuirea prognozei privind producţia de grâu a celui de-al patrulea mare exportator mondial poate crea noi direcţii cu privire la livrările globale de grâu de înaltă calitate. Aceasta, în ciuda stocurilor mari de grâu de calitate inferioară şi a faptului că preţurile de referinţă au scăzut constant, mai ales ca urmare a producţiei uriaşe din Rusia şi după recordul atins acum doi ani, în luna iulie.
Recolta mai mică de grâu va afecta şi economia generală a Australiei, având în vedere faptul că în anul financiar 2016/2017 producţia agricolă a contribuit cu aproape o treime la creşterea PIB.

Pe larg despre producţiile agricole obţinute la nivel mondial, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 1102 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?