Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Atenție: Flowbrix, eficient și la sfeclă

Publicat: 22 mai 2020 - 11:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Performanță excepțională în prevenirea și controlul agenților patogeni la sfecla de zahăr. Află ce boală importantă poate fi combătută cu fungicidul Flowbrix!

 

kwizda_flowbrix_sfecla_de_zahar_b

Flowbrix este un fungicid pe bază de oxiclorură de cupru, ce prezintă un puternic efect inhibitor asupra ciupercilor patogene și a unor bacterii, eficient atât la aplicarea curativă, cât și la cea preventivă. Datorită substanței active conținute, Flowbrix are un spectru larg de aplicare și poate fi folosit cu succes la vița-de-vie (combate Plasmopara viticola), cartofi și tomate (contra Phytophthora infestans), precum și la pomii fructiferi, unde asigură diminuarea rezervelor de patogeni ce iernează pe scoarță și combate boli precum rapănul și focul bacterian.

Astăzi vorbim despre beneficiile pe care acest produs le are atunci când este aplicat la sfecla de zahăr.

 

Cum îţi dai seama că ai de-a face cu cea mai de temut boală a sfeclei?


Fungicidul Flowbrix combate două boli importante ale culturii de sfeclă de zahăr, ce-i amenință dezvoltarea și productivitatea.

Cercosporiozaeste produsă de ciuperca Cercospora beticola și afectează masa foliară, cu consecințe negative, reflectate în productivitate. Instalarea bolii este favorizată de vremea umedă, transmiterea patogenului realizându-se ușor, prin vânt, precipitații și irigare,ceea ce duce la infestarea terenului de la un sezon la altul.

Vă recomandăm să urmăriți avertismentele de cercosporioză din zona dumneavoastră și eventualele semne ale bolii: pete maronii, cu margini purpurii ce se unesc în cele din urmă, afectând grav frunza. Sfecla roșie, utilizată în cantități foarte mici în sfecla pentru zahăr, este cel mai bun indicator de instalare a cercosporiozei.

Făinarea poate determina o pierdere a producției de până la 30%. Boala este cauzată de ciuperca Erysiphe betae și se recunoaște prin apariția miceliului albicios, care duce la îngălbenirea și moartea prematură a frunzei. Boala se instalează pe frunzele ușor veștejite, din cauza stresului termic și hidric.

 

Întreabă specialiştii Kwizda Agro!


După cum am precizat și anterior, Flowbrix are un puternic efect curativ, dar vă recomandăm să consultați reprezentanții noștri pentru a determina oportunitatea unui tratament preventiv.

Flowbrix este un inamic tradițional al cercosporiozei, de aceea putem spune că acest fungicid, pe bază de oxiclorură de cupru, reprezintă o soluție sigură contra acestei boli temute, într-o formulare ce facilitează aplicarea. În plus, Flowbrix este singurul produs pe bază de cupru omologat pentru combaterea cercosporiozei la cultura de sfeclă de zahăr.

Formulare avantajoasă, ce optimizează aplicarea:

  • Flowbrix se prezintă sub formă de suspensie apoasă, cu miscibilitate ridicată, soluția de tratare fiind foarte omogenă.
  • Dimensiunea optimă a particulelor conținute nu periclitează procesul de fotosinteză, contribuind la o calitate ridicată a producției.
  • Flowbrix este foarte ușor de utilizat și nu necesită neutralizare.

 

un articol realizat de

KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă

www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 2029 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?