Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Atenţie! DĂUNĂTORII sunt “în floare”!

Publicat: 27 aprilie 2017 - 19:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LANURILE LA CONTROL! Condiţiile de temperatură şi umiditate atmosferice ridicate favorizează exercitarea presiunii bolilor şi dăunătorilor asupra culturilor agricole. De aceea se impune controlul zilnic la culturile de rapiţă şi porumb, unde dăunătorii dau “în floare”!

Potrivit specialiştilor de la Monsanto sunt destule semnale că la rapiţă, a fost semnalată prezenţa gândacului lucios (Melighetes aeneus), iar la porumb se pregăteşte de atac gărgăriţa (Tanymecus dilaticolis).

De asemenea, susţin că în lanurile cultivate pot da iama şi alţi dăunători, care, pe areale izolate, pot produce pagube considerabile. Aceştia sunt: Oscinella frit (musca suedeză), Agrotis segetum (buha semănăturilor), coropişniţele (Grillotalpa spp), viermii albi (Scarabeidae), viermii negri (Tipulidae), gândacul pământiu (Opatum sabulosum), limac şi (Limacidae) şi rozătoare (Cricetidae).

floare si porumb_b

Seminţele şi embrionii sunt atacate de gândacul seminţelor (Harpalus distinguendus), şarpele orb (Blanius guttulatus), ciori şi coţofene (Corvus sp. Pica sp.) etc

Atenţie la viermii sârmă!
Ion Săvulescu,directorul tehnic DuPont, avertizează despre un puternic pericol care se pare că este iminent. Este vorba despre: viermii sârmă (Agriotes sp.) sau gândacii pocnitori care iernează în sol ca larvă şi ca adult. „Vremea asta umedă ne va da de lucru cu viermii sârmă, o să vedeţi că mulţi fermieri o să întrebe ce-i de făcut? Mulţi (sau majoritatea) nu au tratat sămânţa de porumb, au zis că lasă o să vedem ce facem noi în vegetaţie. De regulă, atacul larvelor de viermi sârmă se manifestă în special în primăverile reci şi umede, în parcelele unde s-a însămânţat la adâncime mai mare şi unde plantele răsar cu întârziere. Şi când o să fie probleme cu viermii sârmă nu prea mai e nimic de făcut!”.aqQ

Vizualizat: 3330 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!