Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Atenţi, inovatori şi competitivi!

Publicat: 30 ianuarie 2018 - 12:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ES FARADAY FAO 350 este cel mai nou şi performant hibrid din gama Euralis.

EURALIS-ES-new-logoi18_b

Indiferent de tipul de hibrid, randamentul ramâne criteriul principal de selecţie. Testarea hibrizilor se realizează în condiţii extreme pentru a putea valida stabilitatea producţiilor. Performanţa şi stabilitatea criteriilor de selecţie sunt parametri comuni pentru toate programele de selecţie şi ameliorare a porumbului, efectuate de Euralis.

elemente-graficei18

Foto_ES-FARADAY_2017i18
ES FARADAYFAO 350 este cel mai nou şi performant hibrid din gama Euralis, având un potenţial genetic de producţie ridicat. Hibrid cu genetică Tropical Dent®, excelează prin trei caracteristici principale: randament, stabilitate şi uscare rapidă a boabelor.

Euralis_logo-Tropical-Dent-RO-HighRezi18_b


Caracteristici superioare
• Sistem radicular robust, foarte bine dezvoltat, cu ununghi de inserţie a rădăcinii de 45o, pentru o toleranţă ridicată la cădere;
• Rădăcini lungi şi dense care penetrează chiar şi solurile compacte, pentru o utilizare mai bună a rezervelor de apă şi a nutrienţilor din sol, oferind plantei o toleranţă crescută la secetă;
• Uscare rapidă a boabelor la sfârşitul perioadei de vegetaţie;
• Vigoare foarte bună la pornirea în vegetaţie;
• Producţii stabile indiferent de condiţiile climatice;
• Toleranţă crescută la boli;
• Hibrid foarte bine adaptat condiţiilor climatice din întreaga ţară.
• Densitatea recomandată:
- pe soluri neirigate: 65.000-70.000 boabe germinabile/ha;
- pe soluri irigate: 70.000-75.000 boabe germinabile/ha.
ES FARADAY FAO 350 este un hibrid transversal, stabil, foarte bine adaptat, ce valorifică la maxim solele cu potenţial ridicat, dar şi solele cu potenţial mai scăzut.

PROFILINGi18_b
SISTEMUL CU PROFILE EURALIS
Euralis a lansat de curând un nou concept - Sistemul cu Profile Euralis (EPS), din care face parte şi YIELD PROFILE - Profilul Randament. Un concept-instrument care ajută fermierul să aleagă cel mai bun hibrid, cel mai adaptat potenţialului solei respective. Cu ajutorul unei simple analize a producţiei medii obţinute în ultimii 5 ani pe sola respectivă, Euralis poate recomanda fermierului cel mai potrivit hibrid, astfel încât randamentul să fie ridicat şi profitul asigurat.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 867 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!