Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Asigură cea mai bună combatere a făinării cu Flexity® Trio de la BASF

Publicat: 07 martie 2022 - 10:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fie că te confrunți cu problema făinării, septoriozei, ruginilor sau cu alte boli ce pot apărea în perioada primului tratament la cereale, alege pachetul fungicid Flexity® Trio, pentru a putea combate excelent tot complexul de boli foliare. Astfel, vei putea asigura un start sănătos în primăvară culturii tale de grâu sau orz.

flexity-trio-header(1)_b


Pachetul Flexity® Trio conține două fungicide de la BASF: Mizona® (10 litri) și Flexity® (5 litri). Pachetul este dimensionat pentru tratarea unei suprafețe de 20 de hectare. Pachetul conține 3 substanțe active, cu 3 moduri diferite de acțiune, care combat foarte bine făinarea și complexul de boli foliare la culturile de grâu și orz.

 

Ce substanțe active conține Flexity® Trio

 

Fungicidele din pachetul Flexity® Trio conțin 3 substanțe active: Xemium®, piraclostrobin și metrafenonă:

  • Xemium® este cea mai nouă și puternică substanță activă de la BASF din grupa chimică SDHI, cu cea mai mare mobilitate în plantă din această grupă chimică. Are un spectru foarte larg de combatere a bolilor, cu excelente proprietăți preventive și curative. Xemium® este și cea mai eficientă substanță activă împotriva septoriozei.
  • Piraclostrobin este o strobilurină extrem de eficientă. De asemenea, este singura substanță din grupa sa cu efect dovedit asupra agenților patogeni chiar și după producerea infecției, având cele mai vizibile efecte fiziologice și cel mai bun control împotriva ruginilor.
  • Metrafenona face parte din grupa chimică a benzofenonelor, fiind cea mai bună substanță activă în combaterea făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia și interferează în procesul de diferențiere celulară a diferitelor etape din ciclul agentului patogen.

 

Ce boli combate Flexity® Trio

 

Grație substanțelor sale active, pachetul fungicid Flexity® Trio asigură protecția împotriva unui spectru larg de boli care pot apărea primăvara devreme în culturile de grâu sau orz (de toamnă sau primăvară):

  • Puccinia triticina – Rugina brună
  • Zymoseptoria tritici - Septorioza
  • Rhyncosporium secalis – Arsura frunzelor de orz (rincosporioza)
  • Pyrenophora teres – Pătarea reticulară a frunzelor de orz
  • Erysiphe graminis – Făinare

Flexity® Trio este foarte eficient în combaterea făinării la grâu și orz. Beneficiind de aportul celor 3 substanțe active din grupe chimice diferite și de efectele fiziologice AgCelence, Flexity® Trio asigură un spectru larg de combatere a bolilor cu eficacitate bună la un preț rezonabil.

În cazul făinării, de exemplu, temperaturile de peste 14°C pot duce la scurtarea perioadei de incubație la doar 6 zile. Pierderile provocate culturii de cereale pot ajunge așadar până la 35%.

 flexity-trio-efecte_b

Controlând patogenul Erysiphe graminis în toate etapele sale de dezvoltare, substanța activă metrafenonă acționează sistemic, pe o durată chiar și de 43 de zile de la aplicarea tratamentului. Astfel, procentul de atac de făinare pe cultura protejată de Flexity® Trio este de sub 5%, comparativ cu alte produse concurente, unde procentele pot fi mai mari, sau comparativ cu varianta martor, unde procentul de infecție poate ajunge chiar și la 40%.

 

Cum se aplică pachetul Flexity® Trio

 

Pachetul fungicid Flexity® Trio este o soluție completă pentru primul tratament la culturile de grâu sau orz, care conține trei substanțe active, din grupe chimice diferite, pentru combaterea întregului spectru de boli ce pot apărea primăvara devreme. Pachetul conține 10 litri de Mizona® și 5 litri de Flexity®.

 flexity-trio-stadii-crestere_b

Momentul recomandat de aplicare este de la începutul alungirii tulpinii și până la apariția frunzei stindard (BBCH 30-39). Doza recomandată este de 0.5 litri/ha Mizona® amestecat împreună cu 0.25 litri/ha Flexity®.

Află mai multe despre pachetul fungicid Flexity® Trio sau vezi promoțiile BASF ce includ acest produs.

Vizualizat: 967 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?