Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Arnaud VAN STRIEN, FERMIER ACTIV în ŢARA NATALĂ!

Publicat: 19 mai 2017 - 09:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIER ACTIV ÎN ŢARA NATALĂ! Cei mai mulţi dintre fermieri îl cunosc în calitate de director al companiei IPSO Agricultură sau poate de preşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR), pe vremea când deţinea această funcţie. Însă puţini ştiu că Arnaud Van Strien este şi fermier activ în Franţa natală.

Stabilit la noi în ţară în urmă cu 20 de ani, managerul IPSO Agricultură deţine 120 de hectare în Franţa, într-o zonă situată între regiunile Champagne şi Burgundy, la 150 kilometri de Paris. Este a doua generaţie născută în Franţa, bunicii săi venind în anii '30 din Olanda.

Arnaud_Van_Strien-2_b

„Bunica mea era prima fată într-o familie în care s-au născut 14 copii, iar străbunicii se ocupau cu agricultura. Şi cum suprafeţele erau foarte reduse în Olanda, s-au aşezat în Franţa. Tot terenul pe care îl lucrăm este proprietate personală. În Franţa nu se prea practică arendarea. Se va ajunge şi în România în cele din urmă la aceeaşi situaţie, dar e un proces de durată. Tatăl meu se ocupă de acest business, mai ales când eu sunt în România”, ne-a declarat Arnaud Van Strien.

vedere-din-ferma-1_b

Are doi băieţi, Arthur, în vârstă de 11 ani, şi Theodore, de 8 ani, ambii născuţi în România. Speră să-i facă fermieri. „La recoltat mergem împreună. Le plac tractoarele, combinele şi în general echipamentele agricole”, precizează fermierul Arnaud Van Strien. Soţia sa este româncă, o cheamă Florina, iar despre el îi place să spună că este o parte olandez, o parte francez şi o parte român. De altfel, cel mai mult timp îl petrece pe meleaguri mioritice, doar trei săptămâni din an se află în Franţa.

tractor-in-ferma-van-strien_b

„Eu mă duc de obicei în perioada recoltatului. Avem o fermă de cereale. Cel mai bine mă simt când sunt în tractor la ferma mea din Franţa. Iar la recoltat, mă duc şi în silozuri, prin praf. Acolo nici măcar telefonul mobil nu funcţionează, sunt deconectat total de lumea exterioară. Asta mă face fericit. Pentru mine, asta este cea mai frumoasă vacanţă. Nu mă văd făcând altceva. Agricultura este cel mai frumos domeniu de activitate”, consideră el.

vedere-din-ferma-2_b

Cum obţine producţii de zece tone la grâu şi de ce floarea-soarelui, cea mai rentabilă cultură în ferma sa, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 2430 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sub media europeană la consumul cărnii de porc Intermediarii fac legea şi peste Prut
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?