Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Argentina planifică extinderea agriculturii în nordul țării

Publicat: 08 mai 2017 - 21:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii aprilie, Argentina a semnat contracte pentru construirea a 416 kilometri de cale ferată în provinciile nordice Jujuy și Salta, ca parte a planului său "Belgrano". Această etapă face parte dintr-o serie de măsuri prin care se dorește revitalizarea transportului într-una dintre cele mai sărace zone ale țării.

Sectorul agricol este unul foarte important pentru economia Argentinei, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de soia. În nordul Argentinei s-au produs 17,1 mil. tone de cereale în sezonul trecut, pe 14,8 mil. ha de teren agricol și este una dintre puținele zone producătoare care încă mai au mult spațiu pentru extindere. Costul transportului este însă foarte ridicat pentru fermierii din această zonă, mai ales că și randamentele sunt mai mici decât în centrul țării.
Aproximativ 15% din producția totală de soia, grâu și porumb din Argentina, estimată la aproximativ 100 milioane de tone în sezonul trecut, provine din zonele nordice. Transportul fluvial din nordul Argentinei până pe coasta estică valorează 0,64 USD/tonă, față de 0,3 USD/tonă cu trenul.
În sezonul 2016/2017, în Argentina se așteaptă o creștere a suprafeței semănate (de la 34 la 36 mil. ha), a producției (de la 111 la 125 mil. tone) și a exporturilor de cereale și semințe oleaginoase (de la 82 la 93 MMT). Această creștere vine după o perioadă de creștere mai lentă și chiar de stagnare (între 2010/2011 și 2015/16), când au fost aplicate taxe și cote de export.
Consumul intern de cereale și oleaginoase al Argentinei este redus, ceea ce face ca disponibilitățile pentru export să fie mari. Astfel, numai 30% din producția de porumb este consumată pe plan intern, 9% din făina de soia și 33% din uleiul de soia. Pentru aceleași produse, utilizarea producției pentru consumul intern în Brazilia este de 72%, 52% și 80%; iar în SUA este de 84%, 84% și respectiv 90%.
În cazul utilizării depline a capacităților portuare, Argentina este capabilă să exporte până la 108 mil. tone de produse vegetale în 2016/2017, din care până la 100 mil. tone de cereale și oleaginoase și până la 8 mil. tone de ulei vegetal.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-14 mai 2017

Vizualizat: 485 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?