Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ARDEREA – o mare GREŞEALĂ! Iată cum să valorificaţi BOGĂŢIA VERDE a solului!

Publicat: 25 ianuarie 2017 - 16:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROTEHNOLOGII. Însuşirea de fertilitate a solului este condiţionată în primul rând de existenţa şi de conţinutul lui în humus, aşa-numitul “aur negru” al pământului. 

Humusul provine din descompunerea materiei organice încorporată în sol. În afară de îngrăşămintele organice, care se aplică din ce în ce mai rar şi în cantităţi tot mai reduse, sursa principală de materie organică o constituie resturile vegetale.

Resturile vegetale nu necesită cheltuieli pentru încărcare, transport, distribuire uniformă pe teren şi încorporare în sol. În plus, ele conţin în proporţii corespunzătoare toate elementele nutritive de care plantele au nevoie.

incorporare-resturi-vegetal_bClick pe poza pentru galerie!

Este o mare greşeală folosirea acestor resturi vegetale în alte scopuri. Cu atât mai mult arderea lor. Ele trebuie încorporate în sol astfel încât descompunerea lor să aibă loc în condiţii aerobe, cu formarea de humus. Lăsate la suprafaţa solului, procesul de descompunere, de mineralizare, are loc prea intens şi solului îi sunt puţin folositoare. Introduse prea adânc în sol, se descompun în condiţii de anaerobioză, cu eliminarea de substanţe nocive şi nu contribuie la creşterea gradului de fertilitate a solului.

Cum să valorificaţi optim resturile vegetale, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Articol redactat de Vasile Popescu

Vizualizat: 2821 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?