Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ARDEREA – o mare GREŞEALĂ! Iată cum să valorificaţi BOGĂŢIA VERDE a solului!

Publicat: 25 ianuarie 2017 - 16:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROTEHNOLOGII. Însuşirea de fertilitate a solului este condiţionată în primul rând de existenţa şi de conţinutul lui în humus, aşa-numitul “aur negru” al pământului. 

Humusul provine din descompunerea materiei organice încorporată în sol. În afară de îngrăşămintele organice, care se aplică din ce în ce mai rar şi în cantităţi tot mai reduse, sursa principală de materie organică o constituie resturile vegetale.

Resturile vegetale nu necesită cheltuieli pentru încărcare, transport, distribuire uniformă pe teren şi încorporare în sol. În plus, ele conţin în proporţii corespunzătoare toate elementele nutritive de care plantele au nevoie.

incorporare-resturi-vegetal_bClick pe poza pentru galerie!

Este o mare greşeală folosirea acestor resturi vegetale în alte scopuri. Cu atât mai mult arderea lor. Ele trebuie încorporate în sol astfel încât descompunerea lor să aibă loc în condiţii aerobe, cu formarea de humus. Lăsate la suprafaţa solului, procesul de descompunere, de mineralizare, are loc prea intens şi solului îi sunt puţin folositoare. Introduse prea adânc în sol, se descompun în condiţii de anaerobioză, cu eliminarea de substanţe nocive şi nu contribuie la creşterea gradului de fertilitate a solului.

Cum să valorificaţi optim resturile vegetale, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Articol redactat de Vasile Popescu

Vizualizat: 2956 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!