Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

APICULTORII şi FERMIERII îmbrăţişaţi în realitatea imediată

Publicat: 27 aprilie 2017 - 14:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

IATĂ CĂ SE POATE! În ultima vreme, dacă tot a înflorit rapiţa, am oprit şi în locurile unde apicultorii şi-au instalat taberele de asalt asupra polenului din lanuri. Şi singur, dar şi împreună cu fermierul ale căror plante vor cădea pradă iubirii albinelor. 

De fiecare dată, albinarii au spus că în marea majoritate a cazurilor fermierii îi anunţă şi când şi cu ce tratează culturile oferindu-le şi intervalul orar în care stupii trebuie musai închişi.

fermier-si-apicultori_bClick pe poza pentru galerie!

Ieri, în ferma Agromixt Buciumeni din judeţul Călăraşi, am asistat la o reuniune prietenească între patru apicultori şi fermierul Cristian Costache. La un moment dat unul dintre apicultori a povestit cum un fermier le recomanda să ţină stupii deschişi atunci când va aplica insecticidul Mavrik pentru că le face bine stupilor. Recunoaşte că a închis jumătate din stupi, iar cei lăsaţi deschişi au avut o evoluţie foarte bună. Chiar îl ruga pe Cristian Costache să facă un tratament cu acest insecticid. Acesta a răspuns că dacă va fi cazul o va face şi îi va anunţa. Oricum el foloseşte doar Biscaya şi Mavrik care sunt prietenoase cu polenizatorii.

Unul din apicultori ne-a servit de pe o ramă cu miere căpăcită din anul trecut recomandându-ne să înghiţim cu tot cu ceară produsul natural 100%.

S-a discutat de mierea ucrainiană, de aşa zisa miere chinezească şi de problemele pe care le au cu depopularea stupilor. Au povestit şi cum anul trecut un fermier stropea noaptea fără să anunţe nici cu ce şi nici pentru ce iar când a văzut că albinarii aveau localizarea oficială înregistrată la primărie a cam făcut feţe, feţe!

Agomixt Buciumeni are anul acesta 1.400 ha cu rapiţă din cele peste 3.500 ha pe care le administrează. Au pus un pariu pe acestă plantă şi apicultorii nu pot decât să-i ajute în creşterea productivităţii!

Vizualizat: 3644 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!