Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Anul RAPIŢEI Pioneer

Publicat: 11 august 2017 - 11:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit aprecierilor specialiştilor companiei Pioneer, anul 2016 a fost unul de referință pentru cultura de rapiță, performanțele productive estimate depășesc stocul de producție în România.

Sunt binecunoscute de către toţi cultivatorii avantajele culturii de rapiță: aduce primii bani în fermă, oferă profitabilitate ridicată şi este o cultură premergătoare bună pentru cerealele păioase.

O cultură riscantă... DuPont Pioneer are soluţii pentru reducerea riscurilor!
Este adevărat însă, rapița poate fi etichetată și drept o cultură riscantă, din cauza câtorva factori climatici, cum ar fi: secetă în perioada semănatului, geruri puternice în timpul iernii, oscilații mari de temperatură în timpul toamnei și timpuriu în primăvară și temperaturi ridicate (peste 30 grade C) în perioada de înflorire și umplere a boabelor. Prin parteneriatul pentru performanță pe care vi-l propune DuPont Pioneer, se pot reduce în mare parte aceste riscuri. Folosind genetica DuPontPioneer și elementele tehnologice sugerate de specialiștii noștri se pot realiza relativ ușor producții profitabile de rapiță, chiar și în cazul aplicării unor tehnologii cu intrări (input-uri) medii. Hibrizii DuPontPioneer oferă plus valoare prin rezistența la temperaturi scăzute în timpul iernii (genetica OGURA combinată cu genetica canadiană), toleranță și rezistență deosebită la boli și toleranță excepțională la secetă și arșiță (mai ales în perioada de înflorire și umplere a boabelor), repaus oarte bine definit în toamnă (nu emite tijă)”, a declarat Jean Ionescu, director operațiuni comerciale România și Moldova DuPont-Pioneer.
rapita-pioneer_b
Recomandările tehnologice ale echipei Pioneer
Tehnologia recomandată de către companie implică pregătirea patului germinativ imediat după recoltarea plantei premergătoare, limitând cât mai mult posibil lucrări agresive ale solului (în special aratul), semănatul cât mai timpuriu (15-20 august),în sol uscat, așteptând ploaia.

Hibrizii de rapiţă convenţionali corespund necesităţilor fermierului
Introducerea hibrizilor de rapiță convenționali Pioneer în cultură poate aduce cultivatorilor de rapiță de ulei următoarele avantaje:
•TOLERANȚA LA SCLEROTINIA
Portofoliul Pioneer actual oferă cea mai ridicată toleranță la
Sclerotinia. Hibrizii PT264, PT271, PT234, PT225 sunt creați
pentru zonele de cultură unde nu este respectată rotația și oferă protecție suplimentară la acest agent patogen, în contextul agricol actual din România unde cele mai profitabile culturi sunt cele oleaginoase. Pioneer are cel mai avansat program de cercetare în domeniul rezistenței la principalele boli ale rapiței.

Jean-Ionescu_PIONEER_b
• CONȚINUT DE ULEI
Hibrizii sunt considerați ca având cel mai mare procent de ulei de pe piață. În cazul acestei caracteristici, PT234, PT264, PT225, PT271, PR44W29 și PT200CL sunt produsele de top.
• CONȚINUT DE GLUCOZINOLAȚI
Acum mulți ani Pioneer a rezolvat problema glucozinolatului pentru totdeauna. În ciuda faptului că se comercializează hibrizi cu tehnologia OGU-INRA, compania poate oferi hibrizi de rapiță de ulei cu cel mai mic conținut de glucozinolați. Acest nivel este de 10-15 μmol/g în condiții normale.
• INTERVAL DE SEMĂNAT
Perioada recomandată pentru semănatul hibrizilor convenționali permite gestionarea foarte flexibilă a culturii de către fermieri. La majoritatea hibrizilor convenționali de rapiță, datorită dezvoltării lor rapide în toamnă, fermierii au oportunitatea de a semăna rapița de ulei mai târziu.
• STABILITATE
Hibrizii convenționali Pioneer prezintă o rezistență extraordinară la cădere. În sezoanele problematice,
produsele au prezentat o stabilitate excelentă față de hibrizii concurenți. Clasificând sistemul după această caracteristică foarte importantă, se remarcă PT234, PT264, PT225, PT271, PR44W29 și PT200CL.

Din septembrie, marea fuziune: DuPont, Dow Agrosciences, Pioneer
• Seminţe şi produse de protecție a plantelor
“În sezonul următor veți avea să spunem privilegiul să cumpărați de la noi nu numai semințe, ci și produse de protecție a plantelor pentru că, începând cu 1 septembrie, trei mari companii se vor uni este vorba de: DuPont, Dow Agrosciences şi Pioneer; vom fi trei în unu de la 1 septembrie”, a anunţat în cuvântul său Maria Cîrjă, directorul de marketing al Pioneer, cu prilejul evenimentului de câmp din comuna Silistraru, judeţul Brăila, sub formatul Pioneer Portfolio Farm.

Maria-Cirja_b


Vizualizat: 1347 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?