Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ANIF poate iriga 1,4 MIL. hectare. Apa rămâne gratuită

Publicat: 04 martie 2020 - 10:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), prin filialele teritoriale, va asigura gratuit, şi în acest an, apă pentru irigaţii până la punctele de livrare, pentru fermierii care încheie contracte pentru anul 2020.

Irigatii_b

Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, juridice, organizaţi în OUAI/FOUAI sau asociaţie agricolă.
ANIF precizează că suprafaţa totală pregătită pentru contractare şi irigaţii, până pe 22 ianuarie 2020, era de 1,4 milioane ha în 27 de judeţe, fiind deservită de 1.800 km de canale. ANIF a încheiat 556 contracte, din care 503 multianuale şi 53 sezoniere, pentru 724.447 ha. În 2019, suprafaţa irigată, inclusiv în luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafaţa contractată a fost de 837.639 ha.


Pe pagina de internet a ANIF sunt disponibile modelul de Contract multianual/sezonier pentru asigurarea nivelului optim al apei de irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare, precum şi datele de contact ale tuturor filialelor teritoriale ale ANIF.


Fermierii care întâmpină probleme legate de încheierea contractelor de irigaţii în teritoriu pot lua legătura cu Unitatea Centrală ANIF prin email, la adresa centrala@anif.ro, sau prin fax: 0213322816.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

Vizualizat: 828 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?