Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ANIF poate iriga 1,4 MIL. hectare. Apa rămâne gratuită

Publicat: 04 martie 2020 - 10:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), prin filialele teritoriale, va asigura gratuit, şi în acest an, apă pentru irigaţii până la punctele de livrare, pentru fermierii care încheie contracte pentru anul 2020.

Irigatii_b

Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, juridice, organizaţi în OUAI/FOUAI sau asociaţie agricolă.
ANIF precizează că suprafaţa totală pregătită pentru contractare şi irigaţii, până pe 22 ianuarie 2020, era de 1,4 milioane ha în 27 de judeţe, fiind deservită de 1.800 km de canale. ANIF a încheiat 556 contracte, din care 503 multianuale şi 53 sezoniere, pentru 724.447 ha. În 2019, suprafaţa irigată, inclusiv în luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafaţa contractată a fost de 837.639 ha.


Pe pagina de internet a ANIF sunt disponibile modelul de Contract multianual/sezonier pentru asigurarea nivelului optim al apei de irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare, precum şi datele de contact ale tuturor filialelor teritoriale ale ANIF.


Fermierii care întâmpină probleme legate de încheierea contractelor de irigaţii în teritoriu pot lua legătura cu Unitatea Centrală ANIF prin email, la adresa centrala@anif.ro, sau prin fax: 0213322816.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

Vizualizat: 696 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?