Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Andreea MUREŞAN vinde SPARANGHEL ALB şi CĂPŞUNI de Gâlgău

Publicat: 09 iunie 2017 - 14:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O FERMĂ DE FAMILIE – model de SUCCES. Faceţi cunoştinţă cu familia Mureşan. Mama Cornelia, tatăl Dorin, fiul Andrei care merge pe 18 ani şi e pasionat de utilajele din ferma familiei şi frumuşica Andreea, în vârstă de 9 ani, specialista familiei când vine vorba de... tehnici de vânzare şi convingere a cumpărătorilor. (...) 

Povestea agricolă a familiei Mureşan din Gâlgău Almaşului, comuna Bălan, judeţul Sălaj nu e foarte veche. Ca mulţi alţi români au luat drumul străinătăţii pentru a câştiga un ban ceva mai valoros. Cei doi soţi au lucrat timp de şapte ani în Germania, în agricultură, la sparanghel şi căpşuni. Copiii creşteau însă şi nu doreau să îi lipsească de dragostea părintească şi de o bună educaţie, aşa că Dorin şi Cornelia au rămas acasă şi au investit agoniseala în ceea ce practic ştiau deja să facă foarte bine: cultură de sparanghel alb pe 50 de ari şi un hectar cu căpşuni, totul în câmp deschis, fără folie, cu paie şi sistem de irigare.

familia-muresan-01_b

Familia Mureşan trăieşte de pe urma activităţilor agricole. Un mic surplus financiar vine doar din salariul de contabil de şcoală al Corneliei.
Nu doar sectorul vegetal le-a "înghiţit economiile" celor doi sălăjeni. „Activitatea de bază a fermei, de unde am pornit, este creşterea ovinelor. În prezent deţinem 500 de ovine Ţurcană şi lucrăm 50 de hectare, plus suprafaţa pentru căpşuni şi sparanghel", spune Cornelia Mureşan.

andreea-muresan_b

De ce este rentabil sparanghelul şi mai ales, recomandat pentru consum, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Vizualizat: 1499 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?