Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Andreea MUREŞAN vinde SPARANGHEL ALB şi CĂPŞUNI de Gâlgău

Publicat: 09 iunie 2017 - 14:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O FERMĂ DE FAMILIE – model de SUCCES. Faceţi cunoştinţă cu familia Mureşan. Mama Cornelia, tatăl Dorin, fiul Andrei care merge pe 18 ani şi e pasionat de utilajele din ferma familiei şi frumuşica Andreea, în vârstă de 9 ani, specialista familiei când vine vorba de... tehnici de vânzare şi convingere a cumpărătorilor. (...) 

Povestea agricolă a familiei Mureşan din Gâlgău Almaşului, comuna Bălan, judeţul Sălaj nu e foarte veche. Ca mulţi alţi români au luat drumul străinătăţii pentru a câştiga un ban ceva mai valoros. Cei doi soţi au lucrat timp de şapte ani în Germania, în agricultură, la sparanghel şi căpşuni. Copiii creşteau însă şi nu doreau să îi lipsească de dragostea părintească şi de o bună educaţie, aşa că Dorin şi Cornelia au rămas acasă şi au investit agoniseala în ceea ce practic ştiau deja să facă foarte bine: cultură de sparanghel alb pe 50 de ari şi un hectar cu căpşuni, totul în câmp deschis, fără folie, cu paie şi sistem de irigare.

familia-muresan-01_b

Familia Mureşan trăieşte de pe urma activităţilor agricole. Un mic surplus financiar vine doar din salariul de contabil de şcoală al Corneliei.
Nu doar sectorul vegetal le-a "înghiţit economiile" celor doi sălăjeni. „Activitatea de bază a fermei, de unde am pornit, este creşterea ovinelor. În prezent deţinem 500 de ovine Ţurcană şi lucrăm 50 de hectare, plus suprafaţa pentru căpşuni şi sparanghel", spune Cornelia Mureşan.

andreea-muresan_b

De ce este rentabil sparanghelul şi mai ales, recomandat pentru consum, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Vizualizat: 789 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lipsesc centrele de sacrificare permanente

Lipsesc centrele de sacrificare permanente

Dezbinată de lupte interne şi acuzaţii de tot felul, comunitatea crescătorilor de ovine se scaldă în ape tulburi, tocmai când ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat programul de stimulare a consumului de carne de oaie şi a produselor din carne de oaie.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Cons DDA la Agromalim 2017
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?