Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

An slab pentru fermieri

Publicat: 11 ianuarie 2013 - 15:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Randamentele obţinute anul acesta de fermierii britanici la cultura grâului se situează la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani

Click pe poza pentru galerie!

Deşi au semănat o suprafaţă mai mare cu grâu decât în urmă cu un sezon, britanicii au obţinut doar 13,31 milioane tone, ceea ce reprezintă o scădere de 12,8 la sută comparativ cu 2011. Producţia a fost afectată de condiţiile meteorologice care au favorizat apariţia bolilor în primăvară şi în vară.

Suprafaţa cultivată cu grâu a crescut cu 1,2 procente, până la 1,99 milioane hectare, însă randamentele au scăzut cu 13,8 la sută, ajungând la nivelul anului 1989, respectiv 6,7 tone la hectar.

Producţia de rapiţă a scăzut şi ea cu 7 procente, la 2,56 milioane tone, după ce anul trecut s-a obţinut o cantitate record de 2,76 milioane tone. Suprafaţa dedicată acestei culturi a crescut cu 7,2 la sută faţă de anul tecut, ajungând la 755.000 hectare, însă randamentele au scăzut cu 13,3%, la 3,4 tone la hectar.

Pe de altă parte, recolta de orz a înregistrat o creştere nesemnificativă (0,6%), la 5,53 milioane tone, din care 2,47 milioane tone orz de toamnă (în creştere 12,4%) şi 3,06 milioane tone orz de primăvară (în scădere cu 7,2%). Randamentele la orz au scăzut cu 2,7%, până la 5,5 tone la hectar, cu toate că suprafaţa a crescut cu 3,5%, la 1 milion de hectare.

 

Procesarea grâului

Industria morăritului (inclusiv amidon şi etanol) a utilizat 5,982 milioane tone de grâu în sezonul 2011/12, mai puţin cu 7,8% faţă de sezonul 2010/2011, când au fost folosite 6,491 milioane tone de grâu. Totodată, a-a înregistrat o creştere de 2,3% în producţia de făină pentru panificaţie şi o scădere de 28,6% în alte utilizări. Această situaţie este motivată, în principal, de reducerea producţiei de etanol din grâu. În sezonul 2011/2012, Marea Britanie a importat 674 mii tone grâu de panificaţie, cu 13% mai puţin decât în 2010/2011.

 

INFO

OFERTĂ
Locuri de muncă

Românii pot lucra în Marea Britanie, în baza Schemei Lucrătorilor Sezonieri din Agricultură, program derulat de Ministerul britanic de Interne, prin intermediul unor operatori autorizaţi. Potrivit Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă, activităţile desfăşurate sunt cele de plantare şi de strângere a recoltelor, de procesare sau de prelucrare, derulate în cadrul fermei, de ambalare legume, fructe şi flori şi de îngrijire a animalelor. Anul viitor vor fi disponibile 21.250 de locuri de muncă, destinate exclusiv cetăţenilor români şi bulgari. Pentru fiecare oră lucrată se acordă 5,95 lire, acesta fiind salariul minim pe economie în Regat.

ECONOMIE
Valoarea producţiei

Conform rapoartelor oficiale, valoarea totală a producţiei agricole obţinută în 2011 a fost evaluată la 24 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 6,7 la sută din totalul înregistrat pe teritoriul Uniunii Europene. Sectorul vegetal a contribuit cu aproximativ 41,8 la sută, dintre care 14,8% a însemnat valoarea producţiei de cereale, iar 10,3% producţia de legume şi produse horticole. Valoarea economică a sectorului zootehnic a reprezentat 58,2 procente din totalul producţiei agricole.

Vizualizat: 475 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
In urmatorii 10 ani pretul unui ha de pamant si al cerealelor va exploda
|
01. 19, 2013. Saturday 11:29
Oamenii de stiinta sunt ingrijorati de statisticile din anul 2012. Incalzirea globala a atins cote alarmante in anul 2012, cand a fost unul dintre cei mai calzi ani inregistrati de meteorologi. Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica sustine ca 2012 este al 10-lea cel mai cald an din istorie, cu o temperatura medie de 14,45 grade Celsius. Mai mult, este al 36-lea an consecutiv in care se depaseste temperatura medie a secolului trecut, de 13,89 grade Celsius. Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu a pus 2012 pe locul 9 in topul anilor cu cele mai mari temperaturi. Exista mici diferente intre datele folosite de cele doua agentii. Potrivit Business Week, "Tendintele de incalzire a vremii pe termen lung, incluzand aici incalzirea continua inca de la mijlocul anilor 1970, au fost asociate cu schimbarile schimbarile predominante ale climei globale, cu gazele cu efecte de sera, care au inceput sa creasca subtantial de la inceputul secolului al XX-lea", spune James E. Hansen, director al Institutului Goddard pentru Studii Spatiale din New York, institutie aflata in subordinea NASA.
1.
AGRICULTORI PREGATITI INSTALATIILE DE IRIGAT
|
01. 19, 2013. Saturday 11:09
Roxana Bojariu a precizat, însă, că se pot spun câteva lucruri despre anul 2013, la nivel global. "Declanşarea fazei pozitive a fenomenului El Nino Oscilaţia Sudică (ENSO) nu s-a produs încă - se aştepta să fie în iarna 2012-2013. Există o probabilitate diferită de zero ca ENSO să se declanşeze începând cu vara 2013 şi atunci vor exista implicaţii asupra activităţii uraganelor în Atlanticul tropical, de exemplu. Declanşarea fazei pozitive a ENSO înseamnă o activitate mai redusă în Atlanticul tropical şi mai crescută în Pacificul tropical. Un an în care se declanşează faza pozitivă a ENSO este şi un an cu temperatura medie globală mai ridicată - există o sursă suplimentară de căldură", explica climatologul. "Astfel, există şanse că 2013, la nivel global, să fie nu doar în topul celor mai călduroşi, dar poate chiar să depăşească vechiul record al anului 2010 în această clasificare", a mai spus Roxana Bojariu pentru RTV.NET. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/anul-2012-printre-cei-mai-caldurosi-din-romania-2013-ar-putea-depasi-recordul_62218.html#ixzz2IJexfyu3
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?