Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AMEROPA cumpără DOUĂ dintre cele mai mari COMPANII ROMÂNEŞTI de AGRI-BUSINESS!

Publicat: 07 iunie 2018 - 18:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupul elveţian Ameropa AG intră într-o alianţă strategică cu Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu pentru a susţine dezvoltarea fermierilor români.

FOTO: Jan Kadanik, CEO Ameropa GroupClick pe poza pentru galerie!

Grupul elveţian Ameropa, care deţine combinatul Azomureş S.A - cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, este  una dintre cele mai importante companii de trading de cereale din lume.Grupul Ameropa intră într-o alianţă strategică cu Promat Comimpex SRL şi Agroind Cauaceu SA, două companii cu tradiţie în agricultura din vestul României.

Ameropa Holding AG a acceptat să achiziţioneze 40% din acţiunile companiei Promat Comimpex (companie fondată în 1998 de Cristian Moldovan, cu sediul în Tăşnad, Satu Mare) şi Agroind Cauaceu (societate fondată în 1974 de Dan Corbuţ, cu sediul în Oradea, Bihor).

Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu distribuie, îngrăşăminte chimice, produse pentru protecţia plantelor, combustibil diesel pentru agricultură, seminţe şi colectează cereale şi oleaginoase în nord-vestul şi sud-vestul României. Ambele companii au dezvoltat o puternică colaborare cu fermierii locali în decursul anilor. Intrarea companiei Ameropa în capitalul acestor companii va dezvolta şi mai mult potenţialul acestora de dezvoltare şi accesul pe pieţele internaţionale.

Cele două companii vor continua să fie conduse de principalii acţionari - Cristian Moldovan, respectiv Dan Corbuţ.

Prin această investiţie, Ameropa Holding va beneficia de experienţa locală a celor două companii româneşti şi, în acelaşi timp, îşi va reafirma angajamentul şi puternica implicare faţă de fermierii din România.

Ameropa-Logo_bClick pe poza pentru galerie!

                                                                                                                                   Suntem entuziasmaţi să intrăm în acest parteneriat cu două dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din România. Alianţa strategică dintre Ameropa Holding şi cele două companii este în beneficiul fermierilor români şi marchează un nou hotar în procesul de dezvoltare a agriculturii din România, a spus Constantin Vasile, Country Manager al Ameropa Grains.

Această tranzacţie, care este în decurs de aprobare de către autorităţile de concurenţă din România, va reuşi să susţină dezvoltarea agriculturii româneşti prin sprijinul oferit fermierilor în producerea recoltelor conform cerinţelor pieţelor internaţionale.

Despre Ameropa Holding AG

Ameropa Holding AG este o companie elveţiană cu acţionariat privat, fondată în 1948, implicată în producerea, stocarea şi vânzarea de fertilizatori chimici şi cereale. Ameropa are activităţi şi birouri regionale în întreaga lume.

Ameropa Holding este prezentă pe piaţa din România din 2007, când a preluat Comcereal Constanţa (în prezent Ameropa Grains). Compania şi-a consolidat angajamentul faţă de piaţă din România în 2012, când a preluat producătorul de fertilizatori chimici Azomureş  şi operatorul portuar Chimpex.

Vizualizat: 1780 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?