Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ameliorarea KWS: adaptabilitate și productivitate

Publicat: 17 ianuarie 2022 - 16:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Obiectivul principal al KWS este dezvoltarea de hibrizi de porumb care să îmbine productivitatea ridicată cu o stabilitate excelentă în condițiile pedo-climatice locale.

Specialiștii companiei pornesc de la acest plus diferențiator atunci când decid includerea în oferta comercială a unui nou hibrid, care a fost testat în prealabil pe mii de parcele, în toată țara. Doar cei care ating cele mai înalte calificative la toate caracterele agronomice obțin aprobarea pentru a fi cultivați în ferme - o decizie de maximă responsabilitate pentru amelioratorii de top din KWS și un garant al calității pentru fermieri.

 KWS ADVISIO_b


CLIMACONTROL3


Un astfel de exemplu este reprezentat de către hibrizii din grupa CLIMACONTROL3, ce înregistrează toleranță ridicată la secetă și arșiță. Această grupă este în permanentă perfecționare cu hibrizi de porumb din cele mai noi surse genetice, care excelează în condițiile specifice din România. Trebuie evidențiat succesul imediat obținut anul trecut cu KWS DONJUAN FAO 400, care a devenit un hibrid favorit al fermierilor din zonele cu deficit pluviometric, iar confirmarea este evidentă prin rezultatele obținute în majoritatea fermelor utilizatoare.

 KWS ALMANZO_b


3 hibrizi de ultimă generație

 

Inovația caracteristică grupei este concretizată în acest sezon prin lansarea a doi hibrizi din grupa FAO 300-400, cea mai cerută în România (KWS LAURO și KWS ALMANZO), dar și prin echilibrarea maturității din portofoliu cu un hibrid robust, mai tardiv (KWS ADVISIO).

• Timpuriul grupei, KWS LAURO FAO 300, poate obține un MMB între 330 – 360 g și se remarcă printr-o dinamică pronunțată de pierdere a apei din bob după atingerea maturității fiziologice, în urma testelor efectuate fiind hibridul care pierde cel mai rapid apa din bob din acest segment de maturitate. Prezintă o vigoare deosebită la răsărire (susținută și prin tratamentul INITIO), o înflorire rapidă și formează devreme elementele esențiale de producție. Datorită recoltării timpurii, fermierii pot asigura rotația fără întârzieri a culturilor și o pregătire târzie a terenului pentru lucrările agricole următoare.

Noul KWS ALMANZO FAO 380, ameliorat în România, atinge un potențial de producție ridicat, ce poate fi fructificat în condiții diverse de cultivare, datorită plasticității ecologice mari. Îmbină perfect stabilitatea climatică și productivitatea ridicată, obținând rezultate de excepție, superioare majorității hibrizilor din această grupă de maturitate.

KWS LAURO_b

 

• KWS ADVISIO. Aflat încă din primul an pe podium la Ziua Porumbului 2021, din Orezu (Ialomița), KWS ADVISIO FAO 480 hibrid ameliorat în România, prezintă o vigoare foarte bună și o viteză de creștere mult accelerată față de alți hibrizi din grupa sa de maturitate (însușiri evidențiate și datorită tratamentului inovator INITIO). Planta ajunge la înflorit odată cu hibrizii din segmentele mai timpurii (FAO 380-450). Faptul că este ameliorat în România îi asigură o stabilitate de excepție, iar, prin valorificarea excelentă a tehnologiilor intensive, oferă un potențial productiv remarcabil.

 

un articol de

CĂTĂLIN PIROȘCĂ, Director Marketing KWS

mai multe pe această temă www.kws.ro

Vizualizat: 879 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?