Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AMALGEROL în cazul unui erbicid greșit

Publicat: 16 mai 2020 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În primăvara anului 1993 am început să lucrez pentru prima dată în Bulgaria cu tehnologia Clearfield în mai multe culturi. De-a lungul timpului, aspectele negative au fost depășite și au rămas cele pozitive, care sunt cunoscute și astăzi. În prezent, tehnologiile Clearfield și Express sunt cele mai vândute tehnologii de floarea soarelui din Bulgaria.

Un fermier din regiunea Svilengrad, Bulgaria de Sud, s-a bazat pe tehnologia Clearfield pentru hibrizi toleranți de floarea soarelui. Erbicidele cu care sunt tratate se bazează pe substanța activă Imazamox. Din cauza unei greșeli, suprafața de 30 ha a fost tratată cu un erbicid pe bază de substanță activă Tribenuron-metil, care este utilizat pentru hibrizi de floarea soarelui toleranți Expres. În urma tratamentului cu produsul de protecție a plantelor greșit, întreaga cultură a devenit galbenă, iar 1-2% din plante chiar au început să își piardă vârful de vegetație. Deteriorarea a fost gravă și într-o astfel de situație, abordarea obișnuită a fost de a ara toată zona afectată, deoarece hibridul murea.

În urma calităților biostimulentului unic AMALGEROL și a capacității sale de a-și dovedi acțiunea în situații de criză, fermierul nu a renunțat, ci s-a bazat pe biostimulentul potrivit.

Două aplicații de AMALGEROL au fost efectuate la recomandarea agronomului:

  • Primul tratament a fost în doză de 2,2 l/ha la 4 zile, după pulverizarea cu erbicid greșit.
  • Al doilea a fost la 6 zile de la primul tratament, la o doză de 2 l/ha.

Amalgherol aplicare_b

La numai 20 de zile de la primul tratament cu AMALGEROL, rezultatele sunt vizibile: masa frunzelor a crescut, plantele sunt sănătoase și puternice, culoarea frunzelor este de un verde uleios și nu există urme de îngălbenire și stres.

 

amalgerol_b


Nu este prima dată când AMALGEROL a reușit acolo unde alții nu au nicio șansă și arată un efect miraculos asupra plantelor cultivate într-o situație dificilă. O plantație viticolă de soiul de vin Merlot din regiunea Pomorie au fost tratate cu glifosat în loc de îngrășământ foliar. Greșeala ar fi fost fatală și ar fi dus la moartea viței de vie dacă zona nu ar fi fost tratată în mod repetat cu AMALGEROL, în urma căreia s-a recuperat și a început să dea din nou randamente normale de struguri. Aplicația a fost de 4 ori de 2,5 l/ha într-o lună.

vita de vie struguri_b

Recomand cu fermitate fermierilor care folosesc tehnologiile Clearfield și Express să combine erbicidele pentru tehnologiile respective cu AMALGEROL, astfel încât plantele tinere de floarea soarelui să poată tolera mai ușor stresul erbicid, care se manifestă într-un grad sau altul în funcție de condițiile climatice.

Pentru informații suplimentare vă rugăm sa luați legătură cu: a.metodiev@amalgerol.com sau distribuitorii: ECOPLANT S.R.L., COMCEREAL S.A.

Un articol de Ivan Rangelov

Vizualizat: 2202 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?