Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alga600 = plante viguroase

Publicat: 14 iunie 2018 - 19:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Produsul Alga600 este un biostimulator pe bază de alge marine Sargassum spp., cu un conţinut ridicat de potasiu, acid alginic şi aminoacizi. Alga600 restabileşte şi menţine echilibrul fiziologic al plantelor, dar are influenţe pozitive şi asupra solului, această calitate reflectându-se, la rândul său, asupra dezvoltării optime a culturilor. 

Prin ce se traduce echilibrarea fiziologică? Produsul Alga600 stimulează creşterea, ameliorând tendinţa de dezvoltare excesivă a unor organe în defavoarea altora, accelerează înflorirea şi legarea şi creşte calitatea fructelor. De asemenea, sporeşte toleranţa la stresul biotic şi abiotic.

Kwizda Agro Romania_b

Sănătatea culturilor vine din echilibrul fiziologic
Dezechilibrele fiziologice sunt cauzate de o disfuncţie a hormonilor naturali ai plantelor şi determină vitalitate inegală a plantelor, număr scăzut de flori, fructe malformate. Alga600 conţine două tehnologii care corectează acest tip de deficienţă, asigurând dezvoltarea optimă şi productivitatea culturilor. Tehnologia ALEGENE® este un extract de hormoni naturali din alge care îmbunătăţeşte echilibrul fiziologic al plantelor şi creşte toleranţa la stres, iar KELMOST® este un complex de polizaharide care formează structuri micelare ce reţin apa şi nutrienţii şi îmbunătăţesc echilibrul microbiologic din sol.
Fitohormonii, care se găsesc în mod natural în algele Sargassum spp, acţionează prin îmbunătăţirea creşterii (rădăcini bine ramificate, plante cu arhitectură bună, tulpini puternice, diferenţiere corectă a mugurilor florali etc.), prin modificarea fiziologiei şi a morfologiei plantei, direcţionarea corectă a nutrienţilor către organele care au nevoie de aceştia şi producerea de fructe uniforme.
Datorită plusului de nutrienţi şi a fitohormonilor conţinuţi de alge, Alga600 contribuie la echilibrarea presiunii osmotice din plantă, stimulează vitalitatea şi repară vasele blocate, crescând şi toleranţa la temperaturile scăzute. Studiile au arătat că aplicarea Alga600 conduce la o maturizare mai rapidă a fructelor şi a tuberculilor.

Beneficii asupra solului
Aciditatea sau alcalinitatea, dar şi compactarea puternică a solului conduc la prinderea slabă a răsadurilor, putrezirea rădăcinilor, culoarea deschisă a frunzelor. Pentru a preveni şi a trata aceste deficienţe, puteţi interveni prin aplicarea produsului Alga600, ce are un conţinut de alginat de potasiu de peste 40%. Formularea sa conduce la corectarea pH-ului în sol. Vigoarea plantelor creşte, frunzele sunt mai mari şi intens colorate, iar rădăcinile sunt mai puternice.
O altă influenţă exercitată de Alga600 asupra solului este crearea de reţele micelare de către polizaharidele conţinute. Acestea reţin de 30 de ori mai mulţi nutrienţi şi de o sută de ori mai multă apă, îmbunătăţind calitatea solului.
Mai multe informaţii despre Alga600 puteţi afla de la reprezentanţii Kwizda Agro Romania.

Kwizda Agro Romania

Rosii_b
CUM ACŢIONEAZĂ ALGA600?
• Accelerează procesele biochimice şi enzimatice din plantă, îmbunătăţindu-i funcţiile metabolice;
• Datorită conţinutului mare de potasiu, are efect vasodilatator, cu eficacitate foarte ridicată în prevenirea bolilor vasculare (care provoacă întreruperea circuitului limfatic);
• Induce o creştere viguroasă, optimizând dezvoltarea culturii;
• Conduce la instaurarea echilibrului fiziologic;
• Înseamnă un aport de nutrienţi în organele plantelor afectate de stres;
• Susţine dezvoltarea mugurilor florali, îmbunătăţind gradul de înflorire şi de legare, uniformizând culoarea şi mărimea fructelor, datorită faptului că stimulează sinteza compuşilor aromatici, polifenolici, antioxidanţi, precum şi a altor compuşi organici;
• Stimulează dezvoltarea radiculară prin conţinutul de citochinine;
• Creşte randamentul şi calitatea culturii, asigură o maturizare timpurie;
• Aplicat împreună cu fertilizanţii NPK, măreşte semnificativ rata de utilizare a nutrienţilor.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

Vizualizat: 169 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?