Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Alexander Degianski şi-a adunat orzoaica într-o zi

Publicat: 24 iunie 2021 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timişeanul Alexander Degianski a fost primul fermier din Banat care a luat startul la treierat. A strâns orzoaica de pe câmp într-o singură zi. 

În data de18 iunie a.c. cu trei combine performante mânuite de operatori experimentaţi au reuşit să pună recolta la adăpost. “Producţia-i bună, am stocat-o şi căutăm oferte de preţ s-o vindem. Ne-am făcut abia încălzirea pe cele 50 ha cultivate, am reglat combinele pentru asaltul grâului (2000 ha)”, precizează cultivatorul. Strategia de vânzare se bazează pe un singur criteriu: cel mai bun preţ.

degianski_b

A doua zi, a intrat la dezmiriştit cu un Vaderstad Topdown de 5 m tras de un John Deere RX 9520, la adâncimea de 25-30 cm.
Alexander Degianski consideră că este un început foarte bun pentru păioase, însă este mâhnit că prăşitoarele suferă din lipsa apei!

Anul trecut, tânărul fermier a decis investiţia a câtorva sute de mii de euro într-un sistem de irigaţii, iar una din marile sale dorinţe ar fi să cultive sfeclă de zahăr, însă se loveşte de această frustrare că, deşi aş avea potenţial să obţină 80 de tone la hectar, nu ar avea unde să vând producţia. "Toate fabricile au fost închise. Din păcate producem doar materie primă pe care o exportăm în cantităţi mari şi importăm produse finite, ceea ce nici o ţară industrializată şi prosperă nu face", a concluzionat acesta.

Vizualizat: 4178 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?