Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Alexander Degianski şi-a adunat orzoaica într-o zi

Publicat: 24 iunie 2021 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timişeanul Alexander Degianski a fost primul fermier din Banat care a luat startul la treierat. A strâns orzoaica de pe câmp într-o singură zi. 

În data de18 iunie a.c. cu trei combine performante mânuite de operatori experimentaţi au reuşit să pună recolta la adăpost. “Producţia-i bună, am stocat-o şi căutăm oferte de preţ s-o vindem. Ne-am făcut abia încălzirea pe cele 50 ha cultivate, am reglat combinele pentru asaltul grâului (2000 ha)”, precizează cultivatorul. Strategia de vânzare se bazează pe un singur criteriu: cel mai bun preţ.

degianski_b

A doua zi, a intrat la dezmiriştit cu un Vaderstad Topdown de 5 m tras de un John Deere RX 9520, la adâncimea de 25-30 cm.
Alexander Degianski consideră că este un început foarte bun pentru păioase, însă este mâhnit că prăşitoarele suferă din lipsa apei!

Anul trecut, tânărul fermier a decis investiţia a câtorva sute de mii de euro într-un sistem de irigaţii, iar una din marile sale dorinţe ar fi să cultive sfeclă de zahăr, însă se loveşte de această frustrare că, deşi aş avea potenţial să obţină 80 de tone la hectar, nu ar avea unde să vând producţia. "Toate fabricile au fost închise. Din păcate producem doar materie primă pe care o exportăm în cantităţi mari şi importăm produse finite, ceea ce nici o ţară industrializată şi prosperă nu face", a concluzionat acesta.

Vizualizat: 4256 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?