Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Alex BANICIU: FERMA MICĂ e VIITORUL!

Publicat: 09 octombrie 2017 - 16:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ferma Ta-Povestea Ta, o campanie marca Revista FERMA! Pe Alexandru Anton-Baniciu l-am cunoscut la Agromalim Arad în septembrie.

Are 20 de ani, dar ştie clar ce îşi doreşte de la viitor. A participat în fiecare an cu animale la expoziţie la Arad, mai puţin la această ediţie. Dar a venit ca vizitator şi, împreună cu tatăl său, au poposit la standul revistei Ferma, pentru a-şi spune povestea.

FAMILIE
- tatăl Florin are 50 de ani şi este asistent veterinar, mama se numeşte Camelia
- necăsătorit
- familia locuieşte şi are ferma în localitatea Iratoşu, judeţul Arad

Baniciu-Anton-Alexandru_bClick pe poza pentru galerie!

PREGĂTIRE PROFESIONALĂ
- ultima şcoală absolvită: Facultatea de Teologie. Se va înscrie în curând şi la Agronomie

DATE DESPRE FERMĂ
- tipul fermei: fermă de familie, mixtă
- număr capete animale: 19 vaci Holstein Friză şi Bălţată românească
- animalul preferat: juninca JOJO, care are 2 ani şi este foarte frumoasă
- producţie zootehnică: media 21 l/zi/cap
- suprafaţa de teren agricol: 17,34 ha în proprietate
- culturi vegetale: 11,34 ha porumb (5 ha pentru siloz, restul boabe), 6 ha lucernă, 2 ha grââu şi ovăz o dată la doi ani pentru rotaţie
- valorificarea producţiei: viţeii de carne, laptele şi produsele din lapte sunt vândute local din fermă şi pe piaţa liberă. Vacile sunt crescute exclusiv pe stabulaţie, nu au nici un pic de păşune
- utilaje aflate în fermă: tractor U 650 de 65 CP plus toate echipamentele pentru lucrat solul (semănătoare, greblă, combinator, două pluguri; pentru presat şi balotat plătesc servicii la terţi
- utilaje de care ar mai avea nevoie: un încărcător frontal

PROVOCĂRI
• Aţi apelat la un nutriţionist pentru a gestiona mai bine hrana animalelor din ferma Dvs.? DA, achiziţionez furaje de la Sano şi specialiştii lor îmi asigură şi schemele de nutriţie.
• Cum vedeţi viitorul fermei Dvs.? E cu risc. Dacă nu cumpăr utilaje, rămân pe loc.
• De cine credeţi că depinde viitorul fermei Dvs.? Viitorul sigur depinde de piaţă, centrele de preluarea laptelui ar rezolva problema. Ferma mică e viitorul.

Ce înseamnă subvenţiile agricole pentru ferma lui Alex Baniciu şi ce spune despre reprezentarea asociativă, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 4220 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Elita Campionilor în Agribusiness

Elita Campionilor în Agribusiness

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării. Şi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţii de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?