Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Alex BANICIU: FERMA MICĂ e VIITORUL!

Publicat: 09 octombrie 2017 - 16:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ferma Ta-Povestea Ta, o campanie marca Revista FERMA! Pe Alexandru Anton-Baniciu l-am cunoscut la Agromalim Arad în septembrie.

Are 20 de ani, dar ştie clar ce îşi doreşte de la viitor. A participat în fiecare an cu animale la expoziţie la Arad, mai puţin la această ediţie. Dar a venit ca vizitator şi, împreună cu tatăl său, au poposit la standul revistei Ferma, pentru a-şi spune povestea.

FAMILIE
- tatăl Florin are 50 de ani şi este asistent veterinar, mama se numeşte Camelia
- necăsătorit
- familia locuieşte şi are ferma în localitatea Iratoşu, judeţul Arad

Baniciu-Anton-Alexandru_bClick pe poza pentru galerie!

PREGĂTIRE PROFESIONALĂ
- ultima şcoală absolvită: Facultatea de Teologie. Se va înscrie în curând şi la Agronomie

DATE DESPRE FERMĂ
- tipul fermei: fermă de familie, mixtă
- număr capete animale: 19 vaci Holstein Friză şi Bălţată românească
- animalul preferat: juninca JOJO, care are 2 ani şi este foarte frumoasă
- producţie zootehnică: media 21 l/zi/cap
- suprafaţa de teren agricol: 17,34 ha în proprietate
- culturi vegetale: 11,34 ha porumb (5 ha pentru siloz, restul boabe), 6 ha lucernă, 2 ha grââu şi ovăz o dată la doi ani pentru rotaţie
- valorificarea producţiei: viţeii de carne, laptele şi produsele din lapte sunt vândute local din fermă şi pe piaţa liberă. Vacile sunt crescute exclusiv pe stabulaţie, nu au nici un pic de păşune
- utilaje aflate în fermă: tractor U 650 de 65 CP plus toate echipamentele pentru lucrat solul (semănătoare, greblă, combinator, două pluguri; pentru presat şi balotat plătesc servicii la terţi
- utilaje de care ar mai avea nevoie: un încărcător frontal

PROVOCĂRI
• Aţi apelat la un nutriţionist pentru a gestiona mai bine hrana animalelor din ferma Dvs.? DA, achiziţionez furaje de la Sano şi specialiştii lor îmi asigură şi schemele de nutriţie.
• Cum vedeţi viitorul fermei Dvs.? E cu risc. Dacă nu cumpăr utilaje, rămân pe loc.
• De cine credeţi că depinde viitorul fermei Dvs.? Viitorul sigur depinde de piaţă, centrele de preluarea laptelui ar rezolva problema. Ferma mică e viitorul.

Ce înseamnă subvenţiile agricole pentru ferma lui Alex Baniciu şi ce spune despre reprezentarea asociativă, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 3930 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Mewi la Agromalim 2017

Mewi la Agromalim 2017

Compania Mewi, o prezenţă tradiţională la Agromalim, a expus anul acesta maşini şi utilaje agricole reprezentative, printre cele mai bine vândute din portofoliu: combina Fendt 6335C, tractorul Fendt Vario 939 de 390 CP, vârful de gamă din seria 900, tractorul Challenger modelul 875 ED de 600CP, noua versiune a tractorului Valtra de 125CP, seria N, motor în patru cilindri şi un încărcător frontal Merlo. Din gama utilajelor Horsch au fost expuse: cultivatorul dezmiriştitor Terrano 4MT cu lăţimea de lucru de 4 metri şi semănătoarea de păioase Pronto DC, cu sistem de semănat pe discuri şi cu pregătire frontală a terenului.
Anul 2017 a fost un an excelent din punct de vedere al vânzărilor iar Mewi continuă să îşi dezvolte echipa şi investeşte în pregătirea oamenilor de service pentru a fi mereu alături de fermieri.
Interviu cu Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017 Prima zi la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?