Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ajutoare de stat de 779 mil. lei

Publicat: 26 octombrie 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a aprobat, la începutul lunii octombrie a.c., ajutoare de stat în valoare totală de peste 779 mil. lei pentru producătorii agricoli, pentru perioada 2011-2012. Cea mai mare parte din aceşti bani, respectiv aproape 381 mil. lei, este destinată subvenţionării accizei pentru motorina utilizată în agricultură, bani ce vor fi acordaţi trimestrial pentru perioada 1 octombrie 2011-30 septembrie 2012

Click pe poza pentru galerie!

Alte 195 mil. lei vor fi alocate finanţării măsurilor de bunăstare a păsărilor în perioada 16 octombrie 2011-15 aprilie 2012, în timp ce crescătorii de porci vor beneficia, pentru aceeaşi perioadă, de 155 mil. lei pentru realizarea angajamentelor asumate în favoarea bunăstării şi protecţiei porcinelor.

Potrivit Hotărârii aprobate de Guvern, 5,8 mil. lei sunt alocaţi pentru perioada 1 octombrie 2011-30 septembrie 2012 pentru activităţi de colectare a cadavrelor de animale, iar 42 mil. lei pentru plata primelor de asigurare, ajutorul fiind destinat perioadei 1 ianuarie-31 decembrie 2012.


Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Sprijinul financiar pentru bunăstarea la porci şi păsări, plătit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în 11 octombrie a.c., la întâlnirea cu membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

Tabără a mai spus că banii pentru aplicarea măsurilor privind bunăstarea la porci şi păsări au fost deja alocaţi, iar plata acestui sprijin către crescătorii de porci şi cei de păsări va fi finalizată până la sfârşitul lunii martie 2012. Acesta a precizat că suma de 230 mil. euro alocată pentru implementarea măsurilor privind bunăstarea la porci şi păsări se referă la perioada 2011-2012, în timp ce pentru perioada de după 2012 nu au mai fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

„Planul respectiv de susţinere a celor două sectoare rămâne să-l transferăm pe PNDR, adică pe bani din sursă europeană. E o soluţie, nu avem din bugetul naţional pentru că se intră pe un deficit. Intrăm, pentru că sursele financiare sunt pe PNDR şi de acolo putem susţine consistent. Sigur că este problemă la compensaţiile la investiţiile care se fac pentru performanţă în creşterea păsărilor şi a porcilor. Ăsta este sistemul în toată Uniunea Europeană”, a explicat ministrul Agriculturii.

Vizualizat: 621 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!