La sfârşitul săptămânii trecute, pe Platforma tehnologică Danagri, din localitatea Silistraru, comuna Traian, judeţul Brăila, compania Chemark Rom a organizat o nouă ediţie a evenimentului AGROFEST.
Anul acesta platforma a oferit o suprafaţă de 12 hectare de loturi demonstrative şi 2,5 ha pentru Arena entertraining.
La reuşita evenimentului, alături de Chemark Rom, au fost implicate alte nouă companii de seminţe, nutriţie şi protecţia plantelor.
Conform programului stabilit, cunoscutele firme producătoare de seminţe LG, Syngenta şi Donau Saat au prezentat cele mai performante soiuri de grâu, existente în portofoliul lor comercial, în timp ce specialiştii LG au vorbit pe larg despre hibrizii de porumb şi floarea-soarelui.
De asemenea, reprezentanţii companiilor Corteva, Nufarm, şi Belchim au detaliat rezultatele programelor de protecţia plantelor aplicate la aceste culturi în loturile demonstrative ale platformei tehnologice de la Silistraru.
Tehnologii noi de nutriţia plantelor
„Chemark Rom a prezentat în exclusivitate cele mai noi şi performante tehnologii de nutriţia plantelor, din care nu au lipsit produsele companiilor Tradecorp International, Bio Energy Corporation şi De Sangosse”, ne-a declarat Lucian Iuga, director marketing Chemark Rom.
În ediţia trecută, în Platforma tehnologică de la Silistraru au fost evidenţiate tehnologiile de fertilizare de tip starter şi foliară a culturilor agricole, axate, în principal, pe produsele Seed Sprint, Delfan Plus, Nutriphuse şi AtonZinc. Trebuie menţionat faptul că în anii anteriori noi, fertilizantul starter microgranulat Seed Sprint, introdus în tehnologia de cultivare a porumbului, a fost o noutate, acum fiind o verigă tehnologică larg răspândită în cadrul fermelor cultivatoare.
“La înfiinţarea culturii de porumb am folosit fertilizantul de tip strater Seed Sprint, iar la erbicidarea în postemergenţă am aplicat Delfan Plus pentru că am vrut să ajutăm plantele să treacă mai uşor peste stresul fitotoxic. Programul de nutriţie cuprinde şi o uree lichidă fără biuret – Nutriphuse, dar şi cele două produse microbiologice speciale, bazate pe bacterii - Azofix şi Fosfix, care asigură azotul atmosferic şi fosforul să fie uşor asimilabil de sistemul radicular al plantelor”, a susţinut Imre Balazs, directorul tehnic al Chemark Rom.
În formatul gândit de organizator şi de partenerii acestuia, cei aproximativ două sute de fermieri din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea, Vrancea şi Buzău au avut parte de un prânz festiv, urmat de un concert de muzică populară, dar şi de atractive concursuri dotate cu premii.
Ferma Danagri de la Silistraru, în suprafaţă de 1.100 hectare, este una dintre exploataţiile de elită a agriculturii brăilene, administrată de tânărul agronom Bogdan Furfurică. Acesta colaborează de opt ani cu Chemark Rom, folosind cu succes fertilizanţii oferiţi de compania cu capital 100% românesc.