Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AGROFEST - Danagri, ediţia 2018

Publicat: 21 iunie 2018 - 23:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul săptămânii trecute, pe Platforma tehnologică Danagri, din localitatea Silistraru, comuna Traian, judeţul Brăila, compania Chemark Rom a organizat o nouă ediţie a evenimentului AGROFEST.

Anul acesta platforma a oferit o suprafaţă de 12 hectare de loturi demonstrative şi 2,5 ha pentru Arena entertraining.
La reuşita evenimentului, alături de Chemark Rom, au fost implicate alte nouă companii de seminţe, nutriţie şi protecţia plantelor.
Conform programului stabilit, cunoscutele firme producătoare de seminţe LG, Syngenta şi Donau Saat au prezentat cele mai performante soiuri de grâu, existente în portofoliul lor comercial, în timp ce specialiştii LG au vorbit pe larg despre hibrizii de porumb şi floarea-soarelui.
De asemenea, reprezentanţii companiilor Corteva, Nufarm, şi Belchim au detaliat rezultatele programelor de protecţia plantelor aplicate la aceste culturi în loturile demonstrative ale platformei tehnologice de la Silistraru.

agrofest 2018_3_b

Tehnologii noi de nutriţia plantelor
„Chemark Rom a prezentat în exclusivitate cele mai noi şi performante tehnologii de nutriţia plantelor, din care nu au lipsit produsele companiilor Tradecorp International, Bio Energy Corporation şi De Sangosse”, ne-a declarat Lucian Iuga, director marketing Chemark Rom.  
În ediţia trecută, în Platforma tehnologică de la Silistraru au fost evidenţiate tehnologiile de fertilizare de tip starter şi foliară a culturilor agricole, axate, în principal, pe produsele Seed Sprint, Delfan Plus, Nutriphuse şi AtonZinc. Trebuie menţionat faptul că în anii anteriori noi, fertilizantul starter microgranulat Seed Sprint, introdus în tehnologia de cultivare a porumbului, a fost o noutate, acum fiind o verigă tehnologică larg răspândită în cadrul fermelor cultivatoare.  
“La înfiinţarea culturii de porumb am folosit fertilizantul de tip strater Seed Sprint, iar la erbicidarea în postemergenţă am aplicat Delfan Plus pentru că am vrut să ajutăm plantele să treacă mai uşor peste stresul fitotoxic. Programul de nutriţie cuprinde şi o uree lichidă fără biuret – Nutriphuse, dar şi cele două produse microbiologice speciale, bazate pe bacterii - Azofix şi Fosfix, care asigură azotul atmosferic şi fosforul să fie uşor asimilabil de sistemul radicular al plantelor”, a susţinut Imre Balazs, directorul tehnic al Chemark Rom.
În formatul gândit de organizator şi de partenerii acestuia, cei aproximativ două sute de fermieri din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea, Vrancea şi Buzău au avut parte de un prânz festiv, urmat de un concert de muzică populară, dar şi de atractive concursuri dotate cu premii.

Ferma Danagri de la Silistraru, în suprafaţă de 1.100 hectare, este una dintre exploataţiile de elită a agriculturii brăilene, administrată de tânărul agronom Bogdan Furfurică. Acesta colaborează de opt ani cu Chemark Rom, folosind cu succes fertilizanţii oferiţi de compania cu capital 100% românesc.

agrofest 2018_imre balasz_b

agrofest 2018_5_b

agrofest 2018_2_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 1495 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?