Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AGROFEST - Danagri, ediţia 2018

Publicat: 21 iunie 2018 - 23:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul săptămânii trecute, pe Platforma tehnologică Danagri, din localitatea Silistraru, comuna Traian, judeţul Brăila, compania Chemark Rom a organizat o nouă ediţie a evenimentului AGROFEST.

Anul acesta platforma a oferit o suprafaţă de 12 hectare de loturi demonstrative şi 2,5 ha pentru Arena entertraining.
La reuşita evenimentului, alături de Chemark Rom, au fost implicate alte nouă companii de seminţe, nutriţie şi protecţia plantelor.
Conform programului stabilit, cunoscutele firme producătoare de seminţe LG, Syngenta şi Donau Saat au prezentat cele mai performante soiuri de grâu, existente în portofoliul lor comercial, în timp ce specialiştii LG au vorbit pe larg despre hibrizii de porumb şi floarea-soarelui.
De asemenea, reprezentanţii companiilor Corteva, Nufarm, şi Belchim au detaliat rezultatele programelor de protecţia plantelor aplicate la aceste culturi în loturile demonstrative ale platformei tehnologice de la Silistraru.

agrofest 2018_3_b

Tehnologii noi de nutriţia plantelor
„Chemark Rom a prezentat în exclusivitate cele mai noi şi performante tehnologii de nutriţia plantelor, din care nu au lipsit produsele companiilor Tradecorp International, Bio Energy Corporation şi De Sangosse”, ne-a declarat Lucian Iuga, director marketing Chemark Rom.  
În ediţia trecută, în Platforma tehnologică de la Silistraru au fost evidenţiate tehnologiile de fertilizare de tip starter şi foliară a culturilor agricole, axate, în principal, pe produsele Seed Sprint, Delfan Plus, Nutriphuse şi AtonZinc. Trebuie menţionat faptul că în anii anteriori noi, fertilizantul starter microgranulat Seed Sprint, introdus în tehnologia de cultivare a porumbului, a fost o noutate, acum fiind o verigă tehnologică larg răspândită în cadrul fermelor cultivatoare.  
“La înfiinţarea culturii de porumb am folosit fertilizantul de tip strater Seed Sprint, iar la erbicidarea în postemergenţă am aplicat Delfan Plus pentru că am vrut să ajutăm plantele să treacă mai uşor peste stresul fitotoxic. Programul de nutriţie cuprinde şi o uree lichidă fără biuret – Nutriphuse, dar şi cele două produse microbiologice speciale, bazate pe bacterii - Azofix şi Fosfix, care asigură azotul atmosferic şi fosforul să fie uşor asimilabil de sistemul radicular al plantelor”, a susţinut Imre Balazs, directorul tehnic al Chemark Rom.
În formatul gândit de organizator şi de partenerii acestuia, cei aproximativ două sute de fermieri din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea, Vrancea şi Buzău au avut parte de un prânz festiv, urmat de un concert de muzică populară, dar şi de atractive concursuri dotate cu premii.

Ferma Danagri de la Silistraru, în suprafaţă de 1.100 hectare, este una dintre exploataţiile de elită a agriculturii brăilene, administrată de tânărul agronom Bogdan Furfurică. Acesta colaborează de opt ani cu Chemark Rom, folosind cu succes fertilizanţii oferiţi de compania cu capital 100% românesc.

agrofest 2018_imre balasz_b

agrofest 2018_5_b

agrofest 2018_2_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 1001 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?