Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agroconnect BASF 2014

Publicat: 07 februarie 2014 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La mijlocul lunii ianuarie, „aeronava” BASF a avut cea de-a treia escală, la Brăila, din cele zece programate la nivel național în această perioadă. Primele două opriri ale campaniei “Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume!” s-au făcut în județele Constanța și Tulcea

Click pe poza pentru galerie!

„Căpitanul” a fost Jörg Polzin, noul Country Manager al Diviziei BASF pentru Protecția Plantelor, care a preluat conducerea companiei la începutul acestui an.
„Pasageri” au fost peste 200 de fermieri din județele Galați, Brăila și Buzău.
„Copiloții”, Mihaela Roman și Daniel Irimia, reprezentanți de zonă, merită a fi felicitați pentru modul în care s-au străduit să organizeze în cele mai mici detalii acest eveniment.

 

“Să fii fermier... Cea mai importantă meserie din lume!”

„Prin aceasta, vrem să aducem un omagiu meseriei de fermier și să întindem mâna și sprijinul nostru pentru a ajuta fermierii din România cu cele mai bune soluții de protecția culturilor. Noi venim cu soluții inedite pentru majoritatea culturilor de câmp. Spre exemplu, la cereale introducem fungicidul Capalo cu trei substanțe active, cu un efect foarte bun împotriva complexului de boli foliare.

În privința culturii de porumb, introducem erbicidul Callam împotriva buruienilor dicotiledonate, dar în același timp propunem erbicidul Frontier Forte pentru a înlocui ieșirea de pe piață a acetoclorului. La rapiță venim cu sistemul de producție Clearfield, iar pentru floarea-soarelui prezentăm sistemul Clearfield Plus”, ne-a declarat Mircea Silviu Chetrone, manager al Departamentului de Marketing, Divizia pentru Protecția Plantelor din cadrul BASF România.

„Aeronava” BASF, care a survolat într-o călătorie imaginară câmpurile de cereale, de rapiță, de floarea-soarelui și de porumb, avea în „cală” și produse noi pentru protecția culturilor.

 

Porumb: Callam și Frontier Forte

Astfel, BASF a completat portofoliul de produse cu Callam, pe bază de tritosulforon 12,5% și dicamba 60%, recomandat împotriva dicotiledonatelor anuale și perene. Callam se aplică în doză de 0,3-0,4 l/ha plus 1 l/ha de adjuvant până în faza de 4-6 frunze ale culturii de porumb. Buruienile trebuie să fie în stadiu timpuriu de dezvoltare, cele anuale - la 2-4 frunze, iar cele perene - de maxim 10 cm.

În spectrul de combatere sunt incluse și buruieni greu de combătut cum ar fi: știrul, loboda, iarba roșie, zârna, susaiul, trei frați pătați, troscotul, turița, hrișca urcătoare, muștarul sălbatic, cornuții, rocoina, volbura, pălămida.

Produsul Frontier Forte, foarte eficient la aplicarea în preemergență împotriva buruienilor monocotiledonate, dar și a unor dicotiledonate, este un erbicid pe bază de dimetenamid-P din grupa amidelor cu acțiune sistemică, adică buruienile în germinare absorb substanța activă. Efectul maxim al erbicidului Frontier Forte poate fi atins în intervalul de 7-10 zile de la aplicare. Doza recomandată este în funcție de conținutul de humus din sol, de la 0,8 l/ha până la 1,4 l/ha.

În primăverile secetoase, pe solurile cu umiditate insuficientă se recomandă aplicarea erbicidului înaintea semănatului și încorporarea superficială la 2-5 cm adâncime. Imediat după aplicare, nu se mai intră cu alte utilaje pe teren pentru a nu distruge pelicula de erbicid.

În primăverile cu suficientă umiditate în sol se recomandă aplicarea erbicidului imediat după semănat, înainte de răsărirea plantelor cultivate și/sau a buruienilor.

 

Cereale: Capalo

BASF propune Capalo, un fungicid foarte performant și flexibil, pentru optimizarea producției de cereale, produs cu formulare „stick and stay” și cu trei substanțe active: epoxiconazol, metrafenona și fenpropimorf. Pentru Capalo, doza recomandată este de 1 l/ha pentru combaterea făinării, ruginei și a septoriozei la grâu, iar împotriva fuzariozei se administrează 1,5 l/ha. La orz se recomandă 1 litru/ha.


Floarea-soarelui: Clearfield Plus

Sistemul de producție Clearfield Plus are ca avantaje: toleranță crescută la erbicid, eficacitate mai mare în combaterea buruienilor, recolte mai bogate și producție mai mare de ulei.

Tehnologia Clearfield  combină semințe de ultimă generație și o soluție de erbicidare specifică - Pulsar 40, doza fiind de 1,2 l/ha. Momentul aplicării la floarea-soarelui este în stadiul de 4-8 frunze adevărate (până la 8 frunze pentru stârpirea Orobanche). Sistemul oferă o gamă variată de hibrizi performanți și stabili genetic, pentru un bun management al riscului, iar erbicidul a dovedit eficacitate în câmp.

 

Rapiță: Clearfield

Sistemul Clearfield pentru rapiță cuprinde erbicidul Cleranda, care combină două substanțe: imazamox și metazaclor. Aplicarea se face întotdeauna cu adjuvantul Dash, doza fiind de 2,0 l/ha Cleranda și 1,0 l/ha Dash. Cel mai bun moment de aplicare este atunci când buruienile au 2-3 frunze (rapiță BBCH 11 - 18, 2-8 frunze ale rapiței).

 

PROMOȚIILE BASF

În timpul simpozionului Agroconnect 2014 au fost prezentate și promoțiile BASF pentru acest an:

• Pachetul tehnologic Rekord (cu produsele Kelvin, Top, Cambio și Dash) pentru erbicidarea postemergentă a culturii de porumb. La achiziționarea a 10 pachete unul este gratuit);
• Fungicidul Allegro la cereale (10 bidoane de 5 litri + 1);
• Pachetul pentru rapiță Combo Start 50 (Stratos Ultra, Dash, Caramba Turbo și Fastac);
• Pachetul pentru rapiță Clearfield Combo Expert 50 (Cleranda + Dash, Caramba Turbo și Fastac), cu 8,2 la sută mai ieftin decât prețul recomandat al produselor luate fiecare în parte.

Vizualizat: 1239 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?