Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricultorii gălăţeni sunt în grafic. 60 MII de HECTARE SEMĂNATE!

Publicat: 24 octombrie 2017 - 10:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SEMĂNATUL DE TOAMNĂ. În această lună, fermierii gălăţeni depun eforturi sporite pentru a încheia cât mai rapid lucrările campaniei agricole de toamnă.

Principalele activităţi din câmp sunt strângerea, transportul şi depozitarea producţiei, înfiinţarea culturilor de păioase, eliberarea terenurilor de producţia vegetală secundară şi efectuarea arăturilor de toamnă.
Astfel, potrivit situaţiei centralizate la Direcţia pentru Agricultură Galaţi, la jumătatea lunii octombrie, s-a încheiat recoltatul florii-soarelui. De asemenea, din cele aproape 100 mii de hectare cultivate, mai bine de jumătate au fost recoltate în condiţii optime. Recolta de cartofi este toată la adăpost, iar strugurii pentru vin şi cei de masă (de pe aproape 19 mii de hectare) se apropie de sfârşit. Înainte de frontul de ploi din prima decadă a lunii octombrie, s-a început recoltarea sfeclei de zahăr de pe cele 181 ha cultivate, a soiei (4.500 ha) şi a porumbului pentru sămânţă.

Aratura_b

„În ceea ce priveşte semănăturile de toamnă, lucrările se apropie de finalizare pe toate cele aproape 60 mii de hectare. De asemenea, au fost eliberate de resturile vegetale şi s-au efectuat arături de toamnă pe 130 mii ha. Agricultorii s-au confruntat cu lipsa umidităţii din sol şi pot spune că au fost momente când unii şi-au pus problema să întoarcă rapiţa. În judeţul Galaţi au însămânţat cu rapiţă 18.800 ha, dar după precipitaţiile din prima decadă a lunii, venite ca o binecuvântare dumnezeiască, este de aşteptat ca plantele să se dezvolte vegetativ în ritmuri normale”, ne-a declarat Doina Ragea, directorul executiv al DAJ Galaţi.

Pe larg despre desfăşurarea campaniei de toamnă la nivel naţional, în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 788 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!