Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricover Credit IFN număr triplu de fermieri clienţi în 2009

Publicat: 12 mai 2010 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2009, comparativ cu anul precedent, Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Grupului Agricover, şi-a triplat numărul de fermieri clienţi care au contractat credite de capital de lucru menite să asigure acoperirea necesarului de finanţare a cheltuielilor de înfiinţare şi întreţinere a culturilor agricole.

Click pe poza pentru galerie!

Anul trecut, Agricover Credit IFN a acordat producătorilor agricoli credite în valoare de 123,5 milioane lei, faţă de 57,5 milioane lei în 2008, anul lansării sale pe piaţă; 385 de exploataţii agricole au devenit clienţi Agricover Credit IFN în 2009, faţă de 120 în anul precedent.

 

Finanţarea capitalului de lucru pentru agricultură

“Agricultura românească are nevoie în mod categoric de investiţii în infrastructură, tehnică şi tehnologie, iar fondurile europene răspund într-o bună măsură acestor cerinţe, cu condiţia evidentă de a putea fi accesate...

Până la investiţii însă, fermierii au nevoie de capital de lucru pentru a-şi putea finanţa achiziţiile de seminţe, îngrăşăminte, produse de uz fito-sanitar, lucrările de întreţinere a culturilor etc. Modul în care sectorul financiar în ansamblul său răspunde acestei necesităţi din agricultură rămâne încă mult sub cererea existentă, nu numai din cauza lipsei de lichidităţi de pe piaţă, cât mai ales ca urmare a asocierii unui factor de risc adesea supraevaluat: dacă mecanismele şi sectorul agricol sunt bine înţelese, creditarea fermelor rămâne în parametrii de risc ai oricărei afaceri”, a arătat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover.

Agricover Credit IFN, care are ca obiect principal de activitate finanţarea agriculturii, este prezenta pe piaţa de profil cu două categorii de produse: linii de credit pentru capital de lucru şi, respectiv, operaţiunile de scontare şi de forfetare. Liniile de credit sunt destinate exploataţiilor agricole axate pe culturile de cereale, oleaginoase, pomicultură, legumicultură, viticultură sau zootehnie.

“Fermierii au nevoie în primul rând de capital de lucru, pentru a-şi putea finanţa achiziţiile de seminţe, îngrăşăminte, produse de uz fito-sanitar şi lucrările de întreţinere a culturilor, iar Agricover Credit are o serie de avantaje competitive care ne ajută să răspundem foarte bine acestor solicitări: face parte dintr-un grup care activează de zece ani în domeniul agribusiness-ului, noi cunoaştem foarte bine acest sector, putem avea o politică de risc adaptată agriculturii, avem experienţa relaţiilor cu fermierii, le înţelegem foarte bine afacerile şi problemele etc”, a arătat Robert Arsene.


Proiecte şi obiective pentru 2010

Pentru anul în curs, Agricover Credit IFN vizează dezvoltarea altor produse destinate finanţării exploataţiilor agricole atât ca şi capital de lucru, cât şi din punct de vedere al investiţiilor în agricultură, inclusiv prin co-finanţarea proiectelor care accesează Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

În ceea ce priveşte obiectivele de business pe 2010, Agricover Credit IFN şi-a propus să crească finanţările acordate fermierilor la 160 milioane lei, realizând un profit cu minim 10% mai mare decât în anul precedent.

“Pentru anul în curs, Agricover Credit vizează un portofoliu de clienţi format din cel puţin 650 de exploataţii agricole; creditele pentru capitalul de lucru vor rămâne cu ponderea cea mai mare în finanţările acordate, având în vedere faptul că asigurarea fondurilor necesare achiziţiilor de inputuri şi întreţinerii culturilor rămâne o problema a majorităţii fermierilor. Dezvoltarea Agricover Credit se va datora atât cererii sporite în ceea ce priveşte finanţările, cat şi consolidării relaţiilor cu fermierii care au dovedit seriozitate în îndeplinirea contractelor precedente”, a arătat Robert Arsene.


FACILITĂŢI UNICE OFERITE DE GRUPUL AGRICOVER

În 2009, Agricover Credit IFN a avut un profit brut de 4.132.523 lei, în creştere cu 337% faţă de anul 2008, când a înregistrat valoarea de 944.745 RON. “Pentru un an de criză economică globală, care a marcat cel de-al doilea an de activitate a companiei, rezultatele financiare ale Agricover Credit IFN au fost foarte bune.

Este însă adevărat ca acestea s-au datorat într-o bună măsură unei facilităţi unice oferite de Agricover Credit, şi anume faptul că stingerea creditelor se poate realiza atât în bani, cât şi în produse, datorită apartenenţei companiei la Grupul Agricover şi a integrării activităţii sale cu cea a altor divizii:

Agricover Distribuţie furnizează fermierilor inputuri şi pachete tehnologice necesare înfiinţării şi întreţinerii culturilor, Agricover Credit le finanţează, iar Agricover Cereale poate prelua recoltele pentru stingerea datoriilor, în cazul în care beneficiarii creditelor optează pentru această modalitate”, a subliniat Robert Arsene, Directorul General al Grupului Agricover.

Vizualizat: 676 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?