Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AGRICOST: După o jumătate de veac, Grigore Mocanu a decis să se retragă din Insulă

Publicat: 01 februarie 2018 - 12:15
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu ultima lună a anului trecut, inginerul agronom Grigore Mocanu a horătât să se retragă din structura de conducere a SC Agricost SRL, după ce vreme de aproape două decenii a ocupat funcţia de consilier tehnic.

Astfel, Grigore Mocanu, a părăsit incinta îndiguită pe care a slujit-o timp de aproape jumătate de veac. Se apropie vertiginos de venerabila vârstă de 90 de ani şi cei cu care a lucrat împreună îl supranumesc mai mult colegial „Nemuritorul”!

Grigore Mocanu_b

GRIGORE MOCANU

Grigore Mocanu a fost cel dintâi director al celei mai mai întinse unităţi agricole româneşti - IAS Insula Mare a Brăilei, numit în funcţie la 17 mai 1967 şi cel care a săpat primul canal de desecare din Insulă. Până atunci, din anul 1954 de când a absolvit Facultatea de Agronomie din Iaşi, lucrase în mai multe staţiuni de maşini şi tractoare. La începutul anilor 70, Grigore Mocanu s-a despărţit o vreme de incinta îndiguită pentru a ocupa funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală pentru Agricultură Brăila. Apoi, între anii 1973 şi 1985 a fost directorul Trustului IAS, iar din 1985 şi până la Revoluţie a lucrat la Comitetul de Stat al Planificării. Imediat după ’89 a ieşit la pensie. Şi cum după o viaţă întreagă de agronom petrecută numai pe teren nu a putut sta locului, a revenit la prima dragoste - Insula Mare a Brăilei.

Agricost-Insula Mare a Brailei_b

La Agricost, în funcţia de consilier tehnic a fost numit inginerul Gabriel Novac, specialistul care fusese director tehnic adjunct.
De asemenea, şeful fermei Pescăruş, Ionuţ Mortu, unul dintre cei mai reputaţi fermieri insulari, a fost numit director tehnic adjunct.

Ionut Mortu_b

IONUŢ MORTU

Se poate spune că în conducerea tehnică de la Agricost se produce, natural, schimbul de ştafetă între generaţiile de profesionişti: diamantul şlefuit al experienţei lasă locul entuziasmului în stare pură al viitorilor profesionişti ai performaţiei insulare!

Vizualizat: 5422 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?