Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AgCelence - dincolo de aşteptări

Publicat: 22 ianuarie 2010 - 16:00
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF a lansat în luna noiembrie, într-un cadru deosebit, la Opera Română, în prezenţa a peste 300 de parteneri, distribuitori şi fermieri, conceptul AgCelence, o tehnologie nouă, inovatoare, destinată protecţiei culturilor de plante. Pornind de la combinaţia „Agricultură” şi „Excelenţă”, produsele AgCelence asigură creşterea rentabilităţii investiţiei şi încredere maximă în decizie şi în viitorul afacerii.

Click pe poza pentru galerie!

Conceptul AgCelence, prin cele trei produse de ultimă generaţie - Opera®, pentru culturile de porumb, Pictor®, pentru floarea soarelui şi rapiţă şi Allegro® pentru cereale - garantează beneficii superioare celor pe care le oferă produsele obişnuite de protecţie a plantelor: profit mai mare, eficienţa producţiei, calitate mai bună şi toleranţă la condiţiile de stres.

Avantajele produselor AgCelence se traduc prin efecte fiziologice semnificative asupra culturilor de plante: absorbţie îmbunătăţită a apei şi nutrienţilor, fotosinteză sporită, reducerea pierderilor de recoltă, prevenirea coacerii premature, control optim al bolilor şi toleranţă mai mare a plantelor la factorii de stres. Eficace şi uşor de aplicat, AgCelence oferă un nou tip de performanţă, ce poate fi definită ca „plant fitness”.

“Investim în agricultură şi în fermierii români pentru că există un mare potenţial de îmbunătăţire a producţiei şi profitabilităţii, dar şi pentru că agricultura reprezintă un sector cu tradiţie pentru România, important atât pe plan intern, cât şi pentru export.

Facem acest lucru oferind soluţii inovatoare pentru o agricultură durabilă şi profitabilă. Produsele AgCelence înseamnă excelenţă şi încrederea că obţii mai mult din investiţia în agricultură” a declarat Tiberiu Dima, Sales&Commercial Manager - divizia agro România.

Produsele AgCelence

Pictor® pentru rapiţă este un fungicid nou pentru rapiţă, care asigură o recoltă bogată prin controlul eficient al bolilor.

Compoziţie: boscalid şi dimoxystrobine. Aplicarea se poate face din faza de buton galben până la înflorirea completă, doza la hectar fiind de 0,5 l. Boli pe care le combate: Alternaria, Botrytis, Phoma, Phomopsis, Sclerotinia.

La rapiţă, în anul 2009, în România, în condiţiile unei presiuni slabe a bolilor, s-a obţinut o diferenţă de recoltă între loturile tratate (12 loturi) şi martor de peste 500 kg/ha. La o doză aplicată de 0,5 l/ha, la loturile martor s-a obţinut o producţie medie de 2,48 t/ha, iar la loturile tratate, de 2,79 t/ha.

O problemă particulară la rapiţă este desfacerea silicvei. Tendinţa de desfacere a silicvelor mature poate provoca pierderi de recolte de până la 10-20%. Tratamentul cu Pictor® a redus desfacerea silicvelor indusă de presiunea mecanică cu până la 30%.

Pictor® pentru floarea soarelui reprezintă asocierea a două molecule inovative care asigură un spectru larg de acţiune şi puternice efecte fiziologice: „efectul de verde” şi recoltă crescută.

Compoziţie: boscalid şi dimoxystrobin.

Se poate aplica de la stadiul de 6-8 frunze până la înflorirea completă, doza fiind de 0,5 l/ha. Boli pe care le combate: Alternaria, Botrytis, Phoma, Phomopsis, Sclerotinia.

Rezultate obţinute la floarea soarelui, prin utilizarea Pictor®, sub presiunea mai slabă a bolilor, la următoarele variante:

- Pictor® 0,5 l/ha la etapa timpurie, producţie 2,97 t/ha (6 teste);

- Pictor® 0,5 l/ha etapa de înflorire, producţie 3,06 t/ha (4 teste);

- lot martor, producţie 2,66 t/ha (6 loturi).

Avantaje: creşterea producţiei cu peste 800 kg /ha, diferenţă de peste 26% faţă de lotul martor, netratat, şi control optim al bolilor întâlnite.

Opera® pentru porumb

Compoziţie: Pyraclostrobin 133g/l şi Epoxiconazol 50 g/l.
Aplicare de la stadiul de 6+8 frunze până la înflorirea completă, doza fiind de 1-1,5 l/ha. Principalele beneficii ale utilizării Opera® la porumb sunt: lungime mai mare a ştiuletelui şi rată de fecundare; număr mai mare de rânduri pe ştiulete; dezvoltare puternică a rădăcinii. Practic, dacă investim un euro în tratamentul cu Opera®, se întoarce 1,5 euro, dar rezultatul poate fi de până la 5 euro.

Prin aplicarea tratamentelor cu Opera® la porumb, în România, s-au obţinut creşteri ale producţiei faţă de lotul martor de 1,7 t/ha (23%) la aplicarea timpurie (Opera® 1 l/ha) şi de până la 2,4 t (31%) la aplicarea târzie (Opera® 1,5 l/ha).

Allegro® pentru cereale este un fungicid superior, destinat controlului tuturor bolilor, eficacitate de durată, flexibil, protector şi curativ. Tratamentul cu Allegro® asigură efecte fiziologice adiţionale pentru recolte bogate şi de calitate: absorbţie îmbunătăţită a apei şi nutrienţilor; măreşte fotosinteza; protejează recolta de stres şi previne coacerea prematură.

Compoziţie: kresoxim methyl 125g/l şi epoxiconazole 125g/l;

- doză la grâu: 0,75 l/ha; combate: Erysiphe graminis, Septoria tritici, Puccinia spp., Fusarium spp.

- doză la orz: 1 l/ha; combate: Erysiphe graminis, Pyrenophora terres, Rynchosporium secalis, Helminthosprium sativum.

CLEARFIELD UNION

O altă inovaţie, lansată recent de BASF în România, este tehnologia Clearfield, factor determinant în creşterea producţiei de floarea soarelui de calitate. Tehnologia, dezvoltată de BASF împreună cu firmele producătoare de seminţe, reprezintă cea mai bună ofertă pentru cultivatorii de floarea soarelui: cei mai buni hibrizi, împreună cu cel mai bun erbicid - Pulsar 40.

Astăzi, principalele companii din domeniul agriculturii, cum ar fi Syngenta, Limagrain, Euralis, Maisadour, Caussade, Saaten Union, RAGT susţin şi dezvoltă această tehnologie prin Clearfield Union.

Un studiu independent efectuat în acest an, a relevat faptul că în 75% din cazuri, fermierii români trebuie să lupte, în principal, împotriva a patru buruieni-problemă. Tehnologiile convenţionale nu sunt destul de eficiente, chiar după mai multe aplicări.

Tehnologia Clearfield rezolvă însă aceste probleme printr-o singură aplicare şi, în plus, nu creează probleme culturilor următoare.


DESPRE GRUPUL BASF

BASF, The Chemical Company, este lider mondial în domeniul chimiei şi furnizează o gamă largă de materii prime pentru aproape toate industriile, de la produse chimice, mase plastice, produse pentru industria petrochimică şi rafinării, până la produse pentru agricultură, industria hârtiei şi detergenţilor. BASF are aproximativ 97.000 de angajaţi şi a realizat vânzări de aproximativ 62 miliarde de euro în 2008. Cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro, Divizia BASF pentru Protecţia Plantelor este lider în domeniul protejării culturilor, oferind fungicide, insecticide şi erbicide consacrate şi inovatoare.

Logo AgCelenceClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 863 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Oi
|
01. 23, 2010. Saturday 17:04
Vreau să apară mai multe informaţi despre ovine
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?