Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AFR a sărbătorit marii fermieri de ieri şi de azi

Publicat: 24 februarie 2018 - 01:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Evenimentul organizat de cea mai veche organizaţie a fermierilor din România - AFR - a coincis cu ziua de naştere a ministrului Agriculturii, Petre Daea. O chestiune care ar fi părut un dezavantaj la un moment dat pentru un organizator oarecare de evenimente. Poate că mulţi ar fi schimbat data manifestării. Însă nu şi Adelina Popescu, directorul executiv al Asociaţiei Fermierilor din România, care a făcut din aniversarea lui Petre Daea primul as din mâneca Sărbătorii Agricultorilor. 

Adelina Popescu a reuşit să-l aducă pe Daea în sânul agricultorilor pentru un moment cu dublu impact, bineînţeles şi cu ajutorul preşedintelui AFR, Adrian Rădulescu, şi cu sprijinul neobositului vicepreşedinte AFR, Nelu Cioroianu. Ba mai mult, aproape toată conducerea Ministerului Agriculturii a venit la Sărbătoarea Agricultorilor, făcând din această ediţie cea mai reuşită de până acum. Aşa se face că evenimentul organizat cu mult suflet şi aleasă implicare de Asociaţia Fermierilor din România a adunat o parte importantă a agricultorilor români. De la, de acum seniorii, Lucian Buzdugan (Insula Mare a Brăilei), dr. Mihai Petcu (Agroindustriala Pantelimon), Dumitru Manole (First Grain Amzacea) sau Gheorghe Niţu (Agrozootehnica Mihăileşti), trecând pe la Gheorghe Antochi (Agricola Internaţional Bacău), Viorel Nica (Agrichim Feteşti), Claudiu Daviţoiu (Agroindaf Afumaţi), Dan Dumitru (Agrirom Grădiştea - Călăraşi) şi ajungând la tineri precum Emil Dumitru (liderul ProAgro) şi Ştefan Stănescu (Agromec Vişina). Mare parte dintre ei implicându-se şi în bunăstarea sărbătorii.

Ziua AgricultoruluiClick pe poza pentru galerie!
Iar din rândul conducerii MADR i-am remarcat pe secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Alexandru Potor, dar şi pe subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima, alături de Alexandru }achianu - preşedintele ADS, Elena Tatomir - director general politici agricole, şi Florentina Tudor - director general dezvoltare rurală. Aproape toată conducerea MADR, în frunte cu Petre Daea. Ministrul a îmbrăţişat aproape pe fiecare dintre cei 150 de invitaţi.

Cu toţii au onorat Sărbătoarea Agricultorilor din toate vremurile
Pentru că la Cercul Militar Central sunt sărbătoriţi şi, în unele cazuri comemoraţi, toţi marii agricultori ai României. Ca o plăpândă recompensă pentru o viaţă aspră petrecută pe ogoarele ţării. Aşa cum i-a pomenit fostul ministru adjunct al agriculturii, Adelina Popescu (ea însăşi o minune de om), la Sărbătoarea Agricultorilor vin întotdeauna „giganţi ai agriculturii româneşti, care au scris istorie, precum foştii miniştri ai Agriculturii Marin Capisizu şi Nicolae Ştefan, sau Veronica Toncea - fost secretar de stat la Agricultură, Mihai Cojocaru - fost secretar de stat, dar şi foşti mari demnitari precum Florea Dumitrescu - cândva guvernator BNR şi fost ministru de Finanţe - sau Mihai Ulpiu Popa Cherecheanu - fost procuror general al României”.
Să nu-i uităm nici pe cei care intermediază relaţiile dintre fermieri şi autorităţi, precum Mary Pană, preşedinte ACEBOP, Alina Creţu, director executiv APPR, Ştefan Pădure, preşedinte APAR, Dumitru Viorel Marin, preşedinte ANAMOB, şi Florentin Bercu - director executiv Pro Agro, care au onorat invitaţiile gazdelor.
Dintre cei 150 de invitaţi la marea Sărbătoare a Agricultorilor nu puteau lipsi reprezentanţi ai Parlamentului României, Sebestyen Csaba şi Dănuţ Pale, ambii fiind vicepreşedinţi la Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor. Cum nici reprezentanţii de vârf ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice nu au lipsit. Atât preşedintele Gheorghe Sin, cât şi vicepreşedinţii Mihai Nicolescu şi Valeriu Tabără, dar şi secretarul general, Mihai Nicolescu au răspuns prezent la chemarea AFR.
Evenimentul a fost de ţinută, lumea prezentă i-a cântat şi i-a urat La Mulţi Ani şi multă putere de muncă lui Petre Daea, făcându-l pe ministrul Agriculturii să se simtă ca la propria sa zi de naştere. Acolo unde niciodată nu i-ar fi putut aduna pe toţi cei prezenţi la Sărbătoarea Agricultorilor. Una peste alta, a fost cea mai reuşită Sărbătoare a Agricultorilor din ultimii patru ani, perioadă la care am fost martor intrinsec! Brava lor şi la cât mai multe asemenea ediţii!

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/204 (ediţia 1-14 decembrie)

Vizualizat: 1515 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?