Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Adrian TUHUŢ: PREŢUL e MAI BUN la două luni de la recoltare, STOCĂM PRODUCŢIA!

Publicat: 05 iulie 2017 - 13:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPAŢIILE DE DEPOZITARE SUNT ESENŢIALE! Înainte de a începe campania agricolă de vară, inginerul Adrian Tuhuţ a modernizat spaţiile de depozitare din ferma de la Independenţa. După ce a repus în funcţiune echipamentele de încărcare/descărcare din silozul de 4.400 tone, a putut coordona intrarea combinelor în lan. 

Fermierul exploatează 2.650 ha, din care 30% reprezintă floarea-soarelui, restul - rapiţă, grâu şi porumb într-o proporţie mai mică. „Floarea-soarelui este excepţională, rapiţa e bine, grâul are mici probleme din cauza ploilor din toamna trecută: o mică parte a fost semănată în perioada optimă, dar «grosul» culturii a fost înfiinţat cu destulă întârziere. Tot din cauza ploilor abundente, n-am putut pune mai multă rapiţă, aşa că am fost nevoiţi să însămânţăm grâu după grâu”, ne declara agricultorul la mijlocul lunii iunie. (…)

adrian-tuhut_b

În ferma de la Independenţa s-a lucrat cu trei combine - Laverda şi New Holland - la recoltat rapiţa. Întrucât secerişul nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână, au împrumutat câteva maşini de recoltat. La grâu se va intra în lan pe la mijlocul lui iulie şi recoltarea se va încheia înainte de luna lui Gustar.
„Nu vindem la recoltare; am hotărât să stocăm producţia, deoarece nu ne convine preţul ofertat. Statistic vorbind, preţurile sunt mai bune cam la două luni de la recoltare şi, dacă avem posibilitatea să stocăm recolta, o facem”, a precizat Adrian Tuhuţ. (…)

Despre campania agricolă de vară la nivelul întregii ţări, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 1667 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?