Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Adrian TUHUŢ: PREŢUL e MAI BUN la două luni de la recoltare, STOCĂM PRODUCŢIA!

Publicat: 05 iulie 2017 - 13:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPAŢIILE DE DEPOZITARE SUNT ESENŢIALE! Înainte de a începe campania agricolă de vară, inginerul Adrian Tuhuţ a modernizat spaţiile de depozitare din ferma de la Independenţa. După ce a repus în funcţiune echipamentele de încărcare/descărcare din silozul de 4.400 tone, a putut coordona intrarea combinelor în lan. 

Fermierul exploatează 2.650 ha, din care 30% reprezintă floarea-soarelui, restul - rapiţă, grâu şi porumb într-o proporţie mai mică. „Floarea-soarelui este excepţională, rapiţa e bine, grâul are mici probleme din cauza ploilor din toamna trecută: o mică parte a fost semănată în perioada optimă, dar «grosul» culturii a fost înfiinţat cu destulă întârziere. Tot din cauza ploilor abundente, n-am putut pune mai multă rapiţă, aşa că am fost nevoiţi să însămânţăm grâu după grâu”, ne declara agricultorul la mijlocul lunii iunie. (…)

adrian-tuhut_b

În ferma de la Independenţa s-a lucrat cu trei combine - Laverda şi New Holland - la recoltat rapiţa. Întrucât secerişul nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână, au împrumutat câteva maşini de recoltat. La grâu se va intra în lan pe la mijlocul lui iulie şi recoltarea se va încheia înainte de luna lui Gustar.
„Nu vindem la recoltare; am hotărât să stocăm producţia, deoarece nu ne convine preţul ofertat. Statistic vorbind, preţurile sunt mai bune cam la două luni de la recoltare şi, dacă avem posibilitatea să stocăm recolta, o facem”, a precizat Adrian Tuhuţ. (…)

Despre campania agricolă de vară la nivelul întregii ţări, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 1637 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?