Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ADAMA: NOI PRODUSE de protecţie FITOSANITARĂ a CULTURILOR AGRICOLE

Publicat: 23 februarie 2017 - 17:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru acest an, compania ADAMA completează gama de erbicide puse la dispoziţia fermierilor cu patru noi produse, radicând, astfel, la 23 de poziţii oferta din portofoliul comercial. 

Astfel, la cultura porumbului sunt poziţionate Starship 100 SC şi Sulcogan 300 SC.
Primul este un erbicid de ultimă generaţie pe bază de Mesotrione, cu administrare în pre şi postemergenţă pentru controlul unui spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, dar şi unele buruieni mono din cultura de porumb. Doza recomandată este de 1,0 -1,5 l/ha, preemergent, de la semănat şi până la apariţia coleptilului, aceeaşi concentraţie în perioada postemergentă timpurie până la faza de cel mult 8 frunze ale porumbului.
Cel de-al doilea produs, Sulcogan 300 SC, este un erbicid de ultimă generaţie pe bază de Sulcotrione 300 g/l, cu o fereastră de aplicare de 2 până la 8 frunze.

Pachetele Starship Extra & şi Sulcogan Extra
“Ceea ce este nou în portofoliul nostru pentru acest an, 2017, sunt pachetele Starship Extra & şi Sulcogan Extra, special create pentru cultura porumbului. De fapt sunt două tank mix-uri esenţiale pentru erbicidarea postemergentă completă ce asigură un control sinergic al unui spectru extins de buruieni mono şi dicotiledonate. Starship Extra este format din produsul Starship 100 SC (100 g/l Mesotrione) plus Nicogan 40 SC (40g/l Nicosulfuron), iar Sulcogan Extra din Sulcogan 300 SC (300 g/l Sulcotrione) plus Nicogan 40 SC (40g/l Nicosulfuron)”, ne-a declarat Laurenţiu Rusu, director de vânzări Adama pe regiunea Moldova Est. 

laurnetiu-rusu_bClick pe poza pentru galerie!

Goltix 700 SC pentru toate culturile de sfeclă
Pentru toate culturile de sfeclă: de zahăr, roşie şi sfeclă furajeră, echipa ADAMA are pregătit erbicidul selectiv Goltix 700 SC – o formulare inovantă pentru o soluţie unică în combaterea buruienilor dicotile anuale. Produsul, cu substanţa activă Metamitron 700 g/l, este versatil, putând fi aplicat atât în preemergenţă cât şi în postemergenţă.

Taifun 360 SL – un taifun în erbicdarea totală
De asemenea, în completarea portofoliului de erbicide vine Taifun 360 SL pe bază de glifosat 360 g/l, recomandat a fi aplicat pe miriştile de cereale şi de rapiţă, înainte de semănatul culturii a doua, sfeclă de zahăr, porumb, cereale, pomi fructiferi şi viţă-de-vie, în vârstă de cel puţin patru ani.

Custodia 320 SC – un fungicid avansat pentru rapiţă
Pentru protecţia culturii de rapiţă în combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum - Lib deBary) este recomandat fungicidul Custodia 320 SC, un ready-mix de ultimă generaţie cu efect synergic de protecţie dat de o strobilurină (Azoxistrobin 120 g/l) şi un triazol (Tebuconazol 200 g/l). Produsul potenţează efectul “stay green” pentru îmbunătăţirea rezistenţei fiziologice la atacurile patogenilor până spre sfârşitul ciclului vegetativ şi prezintă trei moduri de acţiune: sistemică, translaminară şi de contact.

Prezentă în România de un sfert de veac, compania ADAMA se situiează în mod constant printre liderii din industria de profil cu o poziţie excelentă în piaţa de protecţia plantelor pentru cereale păioase, porumb şi rapiţă.
Compania ADAMA ocupă primul loc în topul mondial al producătorilor de produse fitosanitare off-patent şi este una dintre cele mai dinamice firme din sector la nivel global.

Vizualizat: 1847 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!