Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ADAMA a realizat în 2017 o cifră de afaceri de peste 200 mil. euro!

Publicat: 09 mai 2018 - 01:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asta atât în România, cât şi în Republica Moldova, deşi vânzările din Moldova sunt cumva neglijabile vizavi de cifra de afaceri strict pe România.

Creşterea cifrei de afaceri a fost de circa 17% faţă de 2016, declară Dimitris Drisis (foto), director ADAMA Agricultural Solutions pentru România şi Republica Moldova.
Toată aceste rezultate se datorează echipei de 43 de specialişti şi, evident, partenerilor de afaceri prin care ADAMA Agricultural Solutions distribuie produsele. Clienţii direcţi pot fi număraţi pe degete şi aceştia sunt gen Agricost IMB sau Agro Chirnogi. Iar Agricover este unul din cei mai importanţi parteneri ADAMA în distribuţia de produse către fermieri.

Cât priveşte modalitatea de achiziţie a produselor de către fermieri, deşi subvenţiile au venit la timp iar ultimii doi ani agricoli au fost cu producţii foarte bune, se păstrează o proporţie de 80-90% a celor care achiziţionează inputurile pe credit. Asta unde fermierii au investit cash-ul în achiziţia de teren, utilaje şi tehnologii înalte.
De altfel, remarca Dimitris Drisis, în ultimii ani, la nivel global, investiţiile în agricultura de precizie, biotehnologii, automatizare şi chiar robotizare (forţa de muncă devine un lux în agricultură) au depăşit cifra de 10 miliarde USD. Anul trecut, în noiembrie, Dimitris Drisis a avut o prezentare la un eveniment despre Agronomul Viitorului în care şi-a exprimat părerea că ULTRASPECIALIZAREA este trendul actual iar fermierii care ştiau şi făceau totul aşa cum au învăţat de la părinţi vor dispărea din competiţie. De altfel, spune convins managerul ADAMA, agricultura se îndreaptă spre o agricultură fără fermieri în care deciziile vor fi luate de softuri şi tot felul de mecanisme de control şi statistică în care omul şi flerul său vor conta din ce în ce mai puţin. Deoarece este mai bine să faci ceva bine fără riscuri majore decât ceva exclent cu riscuri imprevizibile!

Dimitris Drisis_ADAMA_b

Vizualizat: 253 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Leonard Stafie, specialist în cresterea pasarilor de curte si unul dintre actorii principali ai proiectului Fundatiei Revistei Ferma de sustinere a învatamântului preuniversitar agricol, vorbeste despre provocarile cu care se confrunta crescatorii de pasari din România, la finalul vizitei efectuate la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?